Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A férfiaknál mi lehet az, ami...

A férfiaknál mi lehet az, ami a vetélést okozhatja? Üres petezsák miatt volt két vetélésem. Idáig nálam mindent rendben találtak.

Figyelt kérdés
2010. jan. 19. 13:36
 1/10 anonim ***** válasza:
:)
2010. jan. 19. 13:42
 2/10 A kérdező kommentje:
Mármint olyanra gondolok, hogy lehet e gyulladás, ami miatt a spermiumok nem jó minőségűek, megtermékenyítik a petesejtet, de nem fejlődik az embrio.
2010. jan. 19. 13:48
 3/10 anonim ***** válasza:

Vetélést leggyakrabban a magzat kromoszómarendellenessége okoz. Ezért azonban ketten együtt vagytok "felelősek" általában; a rendellenességek többsége akkor bukkan felszínre, ha mindkét szülő hordozza. De akkor is előfordulhat, ha csak az egyik szülőnél van a baj. Akár a férfinál, akár a nőnél.

Czeizel Endre leír egy esetet: egy házaspárnál 1961 és 1973 között 13 terhesség végződött vetéléssel. Kivizsgálásukkor kiderült, hogy a férfi két kis 21-es kromoszómájának a vége letörött, és a törött végek összeragadtak, így neki látszólag csak 45 kromoszómája volt a normális 46 helyett. Ez benne nem okozott panaszt, mivel nem történt génveszteség, azt azonban lehetetlenné tette, hogy a felesége egészséges gyermeket hozzon a világra.

Azonban azt is hangsúlyozza Czeizel, hogy ők a kivételek. A legtöbb szülői kromoszóma-aberráció nem zárja ki egészséges gyermekek születését, felváltva okoz vetélést, fejlődési rendellenességet és egészséges élveszületést.

(Czeizel Endre: Születésünk titkai)

2010. jan. 19. 13:58
 4/10 anonim ***** válasza:
A férfinak a spermák deformáltak, okozhat nőnél vetélést sztem, de nem biztos :)
2010. jan. 19. 13:59
 5/10 anonim ***** válasza:
akkor igen, az a második, bocs :)
2010. jan. 19. 14:00
 6/10 anonim ***** válasza:
nálad miket néztek meg eddig?
2010. jan. 19. 14:08
 7/10 A kérdező kommentje:
Hormon, torch, immunológia, méhtükrözés volt. Már van egy kisfiunk, a vele való terhességgel nem volt semmi gond.
2010. jan. 19. 14:38
 8/10 anonim ***** válasza:
ja így már emlékszem rád, egy korábbi kérdésednél már említettem, hogy unokatesómnak csináltak olyan vizsgálatot is ami kimutatta, hogy trombózishajlama van és attól mentek el a babák. kezelték és most van egy 2 éves kisfia. bár mondtad, hogy dokid szerint több vizsgálat már nem kell nálad, de azért én megemlíteném neki. és sok esetben a candida is felelős lehet a vetélésekért, ezt is megnézetném. érdemes több orvos véleményét is megkérdezni, mégha bízol is a sajátodban.
2010. jan. 19. 14:53
 9/10 anonim ***** válasza:
A trombózisra való hajlamosságot valóban meg meg kell nézetni, és meg is szokták. A helyedben még csináltatnék egy immunológiai vérvételt is, amiból kiderülhet, hogy nem vagy-e lisztérzékeny. Nálam ez volt a gond. 4x vetéltem el, de az 5. baba megszületett a lusztérzékeny diéta betartása mellett.
2010. jan. 19. 16:24
 10/10 anonim ***** válasza:
14:53 vagyok. jajjjj de jó hogy írtad a lisztérzékenységet, valóban én is olvastam több helyen, hogy ez is lehet egy ok. szóval kedves kérdező érdemes még további vizsgálatokat is csináltatni.
2010. jan. 19. 17:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!