Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 23 éves vagyok, 5 éve szedek...

23 éves vagyok, 5 éve szedek fogamzásgátlót, amit most abbahagytam. Tavasszal szeretnénk a férjemmel babát, de nagyon félek, hogy nem lehetek terhes. Van erre valamilyen orvosi vizsgálta, amiből kiderül, hogy teherbe tudok-e esni?

Figyelt kérdés
2008. aug. 8. 19:07
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
1 éves próbálkozás után vizsgálnak ki. addig ezen ne görcsölj!
2008. aug. 8. 19:10
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Van valami okod arra, hogy félj? Mert ha nincs, akkor felesleges aggódnod, és felesleges vizsgálatoknak alávetned magad. Attól, hogy 5 évig fogamzásgátlót szedtél, még semmi bajod nem lesz.
2008. aug. 8. 19:11
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Nos ha félelmeid vannak a többiekkel ellentétben azt mondom menj dokihoz, kérj egy alapos ultrahangot, vérvételt kivizsgálást...és úgy vágj bele..több mint 5 évig szedtem a fogamzásgátlót, aztán csak vártam-vártam-nem történt semmi..másfél év után mentem dokihoz, kiderült hogy mellékhatásként nem rendszeres a mensim és a peteérésem, ráadásul a fogamzásgátló szedése alatt nem derült fény a pco-s hajlamomra, de elég szépen becisztásodtam ...most két év után sikerült teherbe esnem drasztikus gyógyszerekkel, amik mellett folyamat elájultam stb..

Nem akarlak ijesztgetni, mert közel nembiztos, hogy ez rád is érvényes, de menj csak időben dokihoz és addig ne állj le amíg nem foglalkoznak veled, mert nekem is 4 dokiba került mire rámnéztek, meg csomó rosszullétbe..

Jobb tiszta fejjel belevágni a dologba, mert akár az aggodalom miatt sem fog sikerülni.

Drukkolok, hogy ne legyen gond, és sikerüljön!

2008. aug. 8. 19:33
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Én majdnem 7 évig szedtem a fogamzásgátlót, és pont egy évvel később lettem terhes, mint ahogy azt terveztem, vagyis terveztük a párommal! Úgyhogy ne gondolj ilyenekre, mert akkor amiatt is nem fog összejönni a baba!

De kérhetsz orvosi kivizsgálást is, ha megnyugtat!

11 hetes kislány anyukája

2008. aug. 8. 19:40
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Ne aggódj előre ilyeneken! Én is 5 évig szedtem gyógyszert, igaz a babavállalás előtt egy évvel abbahagytam, de lehet összejött volna előbb is!

17 hetes kismama

2008. aug. 8. 20:16
 6/7 anonim ***** válasza:
100%
szia! Én kb 10 évig szedtem fogamzásgátlót. Miután abbahagytam majdnem 1 év telt el, mire sikerült egy kis bébit összehoznunk. Egyébként én is felkeretem a nődokimat kb7-8 hónap várakozás után, ő azt mondta, hogy 1 évet mindenképpen ki kell várni, mielőtt elkezdenének vizsgálgatni, mert a teljesen egészséges, stb párok 70-80%-ánál kb 1 év alatt sikerül a baba.
2008. aug. 9. 08:09
 7/7 anonim ***** válasza:
Szia.A görcsölés,idegeskedés nem tesz jót!Nyugi.Én 10 évig szedtem tablettát,októberben abbahagytam.Rendszertelenül jött meg az első 2 hónapban,aztán kíváncsiságból a ciklus.hu-n megnéztem,hogy januárban kb.mikor lehet pé-m.Ráhagytunk pár napot előtte és utánna, szeretkeztünk ebben az időtartamban és sikerült.A dokim azt mondta,hogy ha 6 hónapig nem sikerült volna akkor utánanézünk volna,mi a helyzet.Úgyhogy szeressétek egymást,max. ha szeretnéd tudni,van -e pé-d,vegyél ovu tesztet.30 hetes pocis
2008. aug. 9. 13:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!