Fiút kell összehozzunk, bevált vagy nem bevált praktikák?
Azon múlik, hogy az újszülött fiú lesz vagy lány, hogy a petesejtet megtermékenyítő férfi ondósejt a női X vagy férfi Y kromoszómát hordozott-e. A 23 pár kromoszóma közül, melyeket az újszülött a szüleitől örökölt, az egyik pár két különböző nemi kromoszómából áll. Az anya két X női kromoszómája közül az egyiket adja magzatának. Az apa, akinek egy X és egy Y kromoszómája van, szintén átadja egyikét az utódjának, és ettől függően lesz fiú vagy lány.
Éppen ezért a férfitól függ,hogy milyen nemű lesz a baba.
10-es válaszoló ezt a sósat én is olvastam. Mikorra tervezitek Ti a gyereket?hányadik gyerek?
Az örökbefogadás is jó ötlet, volt mikor erre is gondoltunk, igaz még az első gyerek előtt.
A férfitól függ? S ő nem tud vlmi csinálni, étkezés v vlmi praktika h y kromószómái legyenek? na jó csak viccelek :P
A bevonzásról: mi is nagyon fiút szerettünk volna, meg is voltunk győződve róla, hogy az lesz. Jónás naptár és kínai fogamzásnaptár szerint is fiunk kellene hogy szülessen. Nos lányunk lesz. Ennyit a bevonzásról. Ha közvetlenül ovu előtti napon vagy ovukor vagytok együtt akkor is csak 50% az esély, hogy fiú lesz.
Nincs jó praktika erre. Vagy úgy jön össze vagy sem, úgyhogy kár görcsölni rajta.
10 es vagyok
ma hagytam abba a fog.gátlót. vasárnap meg megjönni szerdán múlik el. onnantól próbálkozunk. 2.baba lesz majd, de szülés után hátrahajló lett a méhem. itt az írják nem baj, orvos is azt mondta nem fog nehezebben összeönni. első baba első próblkozásra összejött.
Ti mikorra tervezitek?
"A férfitól függ? S ő nem tud vlmi csinálni, étkezés v vlmi praktika h y kromószómái legyenek? na jó csak viccelek :P"
A férinak Y és X kromószómája van, A nőnek X és X. A nő adja az X et,ha a férfi Y ad,akkor fiú lesz ,ha az X kromószómáját,akkor lesz lány. Így érted?
Én megértelek, Kérdező, szerintem miért ne vágyhatnánk kimondottan fiú/lány gyermekre, főleg ha nem első. én is szerettem volna az optimális fiú/lány felállást, de olyan gyorsan jött a második gyermek a kislányunk után, hogy időm sem volt utána nézni a lehetőségeknek :). Kislány lesz és természetesen nagyon boldogok vagyunk így is, de a tervezés időszakában teljesen elfogadható a vágy bizonyos nemű gyermek után. Czeizel Endre szerint is több gyermek születne, ha a szülők megválaszthatnák 2. 3. stb gyermekük nemét.
Azt mondják a "lány" ondók lassabbak de tovább élnek, a "fiú" ondósejtekk pedig gyorsak, de rövidebb az élettartamuk. Így valóban igaz lehet, hogy ha tudod az ovulációd megközelítőleg pontos időpontját, és akkor vagytok együtt, ez megnövelheti az esélyét a fiúgyermekre, de persze ember tervez...:) Állítólag a különböző kromoszómát hordozó spermiumok a hüvely ph-jára is másképp reagálnak, ezzel is lehet kísérletezni (a táplálkozás valóban befolyásolhatja a hüvelyflórát.
Neten biztos találsz ez ügyben konkrétabb leírásokat is.
Sok sikert! :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!