Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mikor vágjunk bele a baba-proj...

Mikor vágjunk bele a baba-projectbe?

Figyelt kérdés

Közalkalmazott vagyok.

Bruttóm 118000 Ft.

A szerződésem határozatlan idejű.

Augusztus közepén kezdtem.

Jövőre mikor eshetek teherbe leghamarabb, hogy mindenre jogosult legyek?

a munkaviszonyaim elég hézagosak.

2013: jan.,feb.,márc.,ápr.,máj.,jún.,júl.,aug,szept.,okt.

2014: aug., lesz: szept.,okt.,nov.,dec.,

2014. aug. 26. 20:49
 1/9 Bella169 ***** válasza:

Gondolom a minden alatt főként a GYED-et és a TGYÁS-t érted ami feltételhez kötött.

A fentiekre akkor vagy jogosult ha a baba megszületésétől visszaszámított 2 éven belül van 365 nap (órás) bejelentett munkaviszonyod ami fizette utánad a TB-t.

Ha most teherbe esnél már meglenne hisz a baba júniusra lenne várható. Ekkor 2013-ból lenne kb 140-150 nappod ha az a munkaviszony 8 órás volt ha 4 órás annak a fele. És 2014 ből lenne szintén 140-150, és lenne még kb 150 2015-ből tehát lenne úgy 400-450 nap között amire már jár minden. Minél később jön össze annál tovább nőnek ezek a számok, a GEDet a fizetésed alapján állapítják meg. Ha jól emlékszem a TGYÁS felétele még az hogy igénylésnél legyen még munkaviszonyod vagy legfeljebb 28 nappal az igénylés előtt szűnhet meg de ez utóbiba nem vagyok biztos.

Fontos még, hogy ha határozatlan idejű a szerődésed a terhesség bejelentése miatt nem bocsáthatnak el.

2014. aug. 26. 21:03
 2/9 Bella169 ***** válasza:
Még egy kis plusz a biztosított napokba a táppénzes napok és azok a napok is beleszámítanak amikor munkanélküli segélyt adnak
2014. aug. 26. 21:05
 3/9 A kérdező kommentje:

Nagyon szépen köszönöm!!!

2013-ban 8 órába voltam bejelentve.

És most is.

Azért is tettem fel a kérdést mert nem tudom, hogy hogyan számolják. Illetve mert ugye még nem áll fenn a terhesség így nem tudom, hogy mikor születne. És hogy az órák is számítanak-e. Mármint,hogy hány órás volt a bejelentés.

2014. aug. 26. 21:10
 4/9 anonim ***** válasza:
Nem számít hány órában voltál bejelentve.A bruttó fizetést nézik,ebből számolják a tgyást és gyedet.
2014. aug. 26. 21:29
 5/9 Bella169 ***** válasza:
Az összeget igen, viszont a biztosított időnél számít. Nekem az OEP-ba mondták, hogy ha 4 órás csak a munkaviszonyom akkor két nap számít egynek.
2014. aug. 26. 22:33
 6/9 anonim ***** válasza:
Tgyásnál gyednél nem.A jövedelméből számítjàk ezeket így megvannak az arányok....
2014. aug. 27. 09:56
 7/9 A kérdező kommentje:

Kedves utolsó!

Az 5-ös válaszoló a biztosított napok számára utal.

Hogy hogyan számolják a szülést megelőző két éven belül a 365 napot.

Ha 4 órás volt a bejelentés akkor ott 2 nap számít egynek.

2014. aug. 27. 16:59
 8/9 anonim ***** válasza:

Értem mire gondol.Nyugdíjnál így van tgyás gyednél nem.

Sőt!Nyugdíjnál sem minden esetben,mert pl hiába van 4 vagy 6 órában bejelentve ha a jővedelme eléri a minimálbért akkor teljes évnek számít.

2014. aug. 27. 17:48
 9/9 A kérdező kommentje:

Jah! :)

Bár elvileg nálam ez most nem számít, mert 8 órába voltam bejelentve.Legalábbis 2013 januártól szeptemberig.

Meg most is.

2014. aug. 27. 19:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!