Mikor vágjunk bele a baba-projectbe?
Közalkalmazott vagyok.
Bruttóm 118000 Ft.
A szerződésem határozatlan idejű.
Augusztus közepén kezdtem.
Jövőre mikor eshetek teherbe leghamarabb, hogy mindenre jogosult legyek?
a munkaviszonyaim elég hézagosak.
2013: jan.,feb.,márc.,ápr.,máj.,jún.,júl.,aug,szept.,okt.
2014: aug., lesz: szept.,okt.,nov.,dec.,
Gondolom a minden alatt főként a GYED-et és a TGYÁS-t érted ami feltételhez kötött.
A fentiekre akkor vagy jogosult ha a baba megszületésétől visszaszámított 2 éven belül van 365 nap (órás) bejelentett munkaviszonyod ami fizette utánad a TB-t.
Ha most teherbe esnél már meglenne hisz a baba júniusra lenne várható. Ekkor 2013-ból lenne kb 140-150 nappod ha az a munkaviszony 8 órás volt ha 4 órás annak a fele. És 2014 ből lenne szintén 140-150, és lenne még kb 150 2015-ből tehát lenne úgy 400-450 nap között amire már jár minden. Minél később jön össze annál tovább nőnek ezek a számok, a GEDet a fizetésed alapján állapítják meg. Ha jól emlékszem a TGYÁS felétele még az hogy igénylésnél legyen még munkaviszonyod vagy legfeljebb 28 nappal az igénylés előtt szűnhet meg de ez utóbiba nem vagyok biztos.
Fontos még, hogy ha határozatlan idejű a szerődésed a terhesség bejelentése miatt nem bocsáthatnak el.
Nagyon szépen köszönöm!!!
2013-ban 8 órába voltam bejelentve.
És most is.
Azért is tettem fel a kérdést mert nem tudom, hogy hogyan számolják. Illetve mert ugye még nem áll fenn a terhesség így nem tudom, hogy mikor születne. És hogy az órák is számítanak-e. Mármint,hogy hány órás volt a bejelentés.
Kedves utolsó!
Az 5-ös válaszoló a biztosított napok számára utal.
Hogy hogyan számolják a szülést megelőző két éven belül a 365 napot.
Ha 4 órás volt a bejelentés akkor ott 2 nap számít egynek.
Értem mire gondol.Nyugdíjnál így van tgyás gyednél nem.
Sőt!Nyugdíjnál sem minden esetben,mert pl hiába van 4 vagy 6 órában bejelentve ha a jővedelme eléri a minimálbért akkor teljes évnek számít.
Jah! :)
Bár elvileg nálam ez most nem számít, mert 8 órába voltam bejelentve.Legalábbis 2013 januártól szeptemberig.
Meg most is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!