Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Ki lett terhes rövid időn...

Ki lett terhes rövid időn belül úgy, hogy mindent bevetett a cél érdekében?

Figyelt kérdés
Tudom, mindenki azt mondja, hogy nem szabad rágörcsölni, és tény, hogy nem jó, ha annyira akarja valaki a babát, hogy nem bír másra gondolni. Ugyanakkor azt már kicsit túlzásnak érzem, hogy szinte ördögtől valónak tekintik, ha valaki kiszámolja, mikor vannak a termékeny napjai, esetleg ovutesztel, hőmérőzik, hogy növelje az esélyeit. Ez már tényleg rágörcsölés lenne? Volt, aki igenis engedélyezte magának az ilyen "rágörcsölést", és eredményes lett?
2014. aug. 22. 19:12
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Nem ördögtől való, de ha hőmérőzés, számolgatás, ovutesztelés mellett nem jön össze 2-3 hónapig akkor sokkal hamarabb összeomlanak, kikészülnek, hogy ennyi igyekezet mellett még mindig nem sikerült (sok ilyen idegroncs nőt ismerek akik 3 hónap sikertelenség számolgatás, stb. után teljesen a padlóra kerültek).

Nem lehetne csak simán élvezni a szexet és a gyerek majd jön amikor eljön az ideje?

2014. aug. 22. 19:19
 2/16 A kérdező kommentje:

De az, hogy valaki igyekszik figyelni arra, hogy ne hagyja ki a termékeny napokat, még nem jelenti azt, hogy nem élvezi csak úgy a szexet, vagy hogy csak akkor szexel, kötelező jelleggel. Miért olyan nagy baj, hogy egy ovuteszttel belövi, hogy melyik napokon nagyobb az esély? Szerintem természetes, hogy mindenki azt akarja, hogy minél hamarabb sikerüljön, és igyekszik tenni ezért, de ezt én még nem tartom rágörcsölésnek, pusztán szeretnék megtenni, amit tudnak.

Én pl. ha akarom, ha nem, tudom, hogy mikor van peteérésem, mert érzem, ez 16 éves koromban is így volt. Erre én is megkaptam már, hogy minek figyelem magam ennyire, meg miért állok hozzá ilyen tudományosan :) Holott nem csináltam semmit, nem figyeltem konkrétan, de nem tudom nem észrevenni.

2014. aug. 22. 19:26
 3/16 A kérdező kommentje:
Ja, és igen, ha érzem, hogy helyzet van, akkor bizony elcsábítom a férjemet, de ettől még nem állítanám, hogy nem élvezem a szexet csak úgy :)
2014. aug. 22. 19:29
 4/16 anonim ***** válasza:

Nem baj ha tudod, hogy mikor van ovud, de azt tudtad hogy egy teljesen egészséges párnál ha pontosan jókor vannak együtt (tehát ovukor) akkor is csak 20% higy sikeres lesz a megtermékenyítés?

Sajnos attól még senkinek nem jött össze hamarabb a baba, mert annyira nagyon akarták.

2014. aug. 22. 19:32
 5/16 A kérdező kommentje:
Igen, tudom, hogy 20%, és elvileg fél év az átlag, ennyi idő alatt sikerül. De nyilván mégiscsak több az esély, mint akkor, ha az ember lányának fogalma sincs, mikor ovulál, és esetleg pont a termékeny napokat sikerül kihagyni :) Ezért nem nagyon értem, hogy mi olyan rossz ebben.
2014. aug. 22. 19:35
 6/16 anonim ***** válasza:

Mindenki úgy csinálja ahogyan szeretné, ehhez senkinek semmi köze.

Én 10 hónap sikertelenség után omlottam össze (ismerős szerint túlságosan rástresszeltem). A 11. hónapban spontán minden számolgatás nélkül teherbe estem.

Most az az ismerős aki megszólt, hogy túlstresszelem túl van a 3. próbálkozós hónapon és folyamatosan sír mert hiába számol és tudja, hogyjókor vannak együtt mégsem marad babás...

Hol is az igazság?

Sehol.

Ez mindenki saját döntése hogy hogyan csinálja.

2014. aug. 22. 19:42
 7/16 A kérdező kommentje:
Hogy őszinte legyek, én ölni tudnék ezért a "ne görcsölj rá" című okoskodásért. Főleg azért, mert mindig mindenkinek ez az első szava, ha valakiben csak megfogalmazódik, hogy babát szeretne, máris kapja, hogy "de ne görcsölj rá, ne akard nagyon". Ezt nem lehet nem nagyon akarni szerintem, de ez még nem rágörcsölés. A görcs szerintem már pontosan attól van, hogy egyfolytában ezzel cseszegetik az embert, és görcsösen próbál nem görcsölni. Magamon legalábbis ezt vettem észre, szerencsére nem tartott sokáig, de 1-2 hónapig elég komoly energiát fektettem abba, hogy úgy tegyek, mintha laza lennék, és nem érdekelne, hogy sikerül-e. Ez sokkal nagyobb görcsöt és stresszt váltott ki belőlem, mint az, mikor izgatottan vártam, hogy vajon megjön-e.
2014. aug. 22. 19:48
 8/16 anonim ***** válasza:
Nekünk ez a 15. hónap. Első hónaptól hőmérőzés, ovu tesztelés, vitaminok, nyákfigyelés. Egy hónapban ittam teát is, de egyedül abban a hónapban nem volt peteérés, így többet nem próbáltam. Az elején nagyon rosszul viseltem a sikertelenséget. Azóta a vizsgálatok során sorra derülnek ki a gondok és furcsa mód pont most vagyok nyugodt, mert most már tudom miért nem sikerül.
2014. aug. 22. 21:19
 9/16 anonim ***** válasza:

1. gyerek

Letettem a fogamzásgátlót 3 hónapig védekeztünk máshogy, ezalatt hőmérőztem + ovuteszteltem. Még arra is figyeltem, hogy mikor legyen szex, mert elsőre lányt akartam :D

Második hónapban terhes lettem, lány lett.

2. gyerek

Ugyanaz, mint az elsőnél, csak itt már fiút szerettem volna :D

Második hónapban terhes lettem, fiú lett.

Szerintem inkább apát nem szabad stresszelni. Ne csak a gyerekért kelljen szexelni. Én még azt se mondtam neki, hogy mikor van peteérésem :D

2014. aug. 23. 08:03
 10/16 A kérdező kommentje:

Utolsó, ezt én is így csinálom, apa nem tudja, mikor van peteérésem. Mivel eléggé aktívak vagyunk, sokszor vagyunk együtt, és a ciklusom minden szakában szoktam kezdeményezni, nincs az, hogy érdekes módon most mennyire akarom, és milyen sokszor :D Nem veszi észre, bár néha emlékszik rá, mikor volt meg, és ő is tudja.

Viszont egy kérdésem lenne hozzád: hogy csináltatok lányt? Tudom, hogy a peteérés előtti napok a nyerők, de mennyire előtte, és mikor kell megállni? Sajnos nem véletlenül akarom befolyásolni a nemét, jó esély van rá, hogy nem lehet fiam, volt már egy vetélésem, ikrek, azt mondták, valószínűleg fiúk voltak :( Anyámnak is ugyanez a baja, úgy fest, örököltem. Szóval próbálnék inkább lányra hajtani, hogy meg is maradjon.

2014. aug. 23. 11:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!