Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Hatalmas dilemma. Mit tegyek?

Hatalmas dilemma. Mit tegyek?

Figyelt kérdés

3 hónapja szültem, elég sok komplikációval. Utána megjött a menstruációm, 4 hétig tartott (ekkor elkezdtem fogamzásgátlót szedni). A második levelet nem kezdtem el, gondoltam megvárom, hogy a ciklusom külső beavatkozás nélkül beálljon.

Egy gyereket terveztünk, a terhesség-szülés rész finoman szólva nem nyűgözött le, pláne ilyen kimenetellel.

Másfél napja együttlét után a férjem nem tudta 100%-ra mondani, hogy időben kiszállt-e. Felhívtam az orvosomat, hogy ez történt, előzményeket ismeri, mit csináljak.

Nagyon diplomatikusan annyit mondott, hogy kb. 5% esélyem lehet a teherbeesésre. Ha ezt nullázni akarom, akkor esemény utáni, de az rendesen szét fogja borítani a hormonháztartásom - de a döntés nálam. Arra külön rákérdezésre se akart válaszolni, hogy ha mégis bejönne az 5%, akkor eü szempontból az mit jelentene nálam. (szülésnél jelentős vérveszteség, antibiotikum, szétcincált méh, alsó régió, stb)

Egy gyereket terveztünk, tervezünk. A férjemet kérdeztem, ő is diplomatikus volt - mondta, hogy az első annyira cuki, hogy ilyenből lehetne kettő is, DE az én testem, illetve ugye az első időben másfelől is engem terhelne jobban az egész.

Most van bő egy napom eldönteni, hogy szerezzek-e esemény utánit, vagy bízzak a szerencsémben. Fogalmam sincs, hogy mit tegyek. Megbirkóznánk két gyerekkel is, de - és ez nagyon nagy DE, nem vágyom újabb terhességre, szülésre.

Eleve egy gyerekes embernek érzem magam, abban sem vagyok biztos, hogy kettővel nem kattannék-e meg.

Ráadásul 3 hónappal szülés után, főleg az enyém után nem lenne vicces teherbe esni.

A legjobb forgatókönyv számomra az lenne, ha nem vennék be gyógyszert és nem esnék teherbe. De ugye ott az 5%.

Fogalmam sincs, hogy mit tegyek :(

2014. aug. 12. 18:24
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Nem igazán értem, miért gondolják azt az emberek, hogy az esemény utáni akkora hatalmas sokk a szervezetnek. Nyilván nem kell hetente szedni, de jó eséllyel semmi bajod nem lesz egy alkalomtól. Egy agy adag progeszteron, esetleg egy-két ciklust bezavar, vagy lesz egy extra vérzésed, de spec. a ciklusodat a rendszeresen szedett tabi szerintem sokkal jobban felborítja, mint egy egyetlen egyszer beszedett esemény utáni.

Én nem húznám az időt, bevenném, ha nem akarnék több gyereket. De ha beveszed, akkor a közeljövőben fokozottan kellene figyelni a védekezésre, mert azért többször nem nagyon kellene.

2014. aug. 12. 19:49
 12/13 anonim ***** válasza:

Szülés után 3 hónappal minket is elkapott a hév és nem húztunk gumit.Nem lettem terhes.Igaz mi 2 gyereket szerettünk volna,de izgultunk mert nem akartuk ilyen hamar a következőt.Nekünk szerencsénk volt (de ha az előzményeinket nézzük nekünk nehezen jön össze a gyerek)

Ha nem akartok babát szerintem vegyél esemény utánit.

2014. aug. 12. 20:05
 13/13 anonim ***** válasza:
en kivarnek gyogyszer nelkul. minimalis az esely.
2014. aug. 12. 22:31
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!