Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Első babánál listát írunk,...

Első babánál listát írunk, mit kell beszerezni?

Figyelt kérdés
Tapasztalt anyukák válaszát kérném.
2014. aug. 12. 09:49
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Ha végeztetek a nyelvtani elemzéssel, utána megpróbálhatnátok segíteni!

Először szerintem csoportosits, úgy talán nem marad ki semmi. Kezd pl a nagy dolgokkal (babakocsi, hordozó), aztán a szobával (kiságy, matrac, ágynemű, lepedő, pléd, légzésfigyelő ha szeretnél, pelenkázó, ha kell szekrény, polc), aztán a fürdetés, tisztálkodás (kád, kifogó, textilpelusok, olló, orszipi, kozmetikumok, törlőkendő, pelus, krém), ruha évszaknak megfelelően, cumi, cumisüveg. Plusz ami neked kell ( betét, melltartó, abba betét, bimbóvédő, stb). Biztos rengeteg mindent kihagytam, nagyjából ennyi jutott eszembe. Nekem a brendon oldal sokat segített, nézelődtem es kiírtam mire van szükség.

2014. aug. 12. 12:19
 12/18 anonim ***** válasza:
100%

szóval mi kell egy picinek?

Gyorsan ami eszembe jut:

pelenka, popsitörlő, popsikrém, fürdetőkrém

köldökápoláshoz: alkohol, steril vatta, gézlap, hintőpor

kifogó vagy baba törölköző

textilpelus kb. 10 db.

kiskád, ha nektek kell, akkor állvány is hozzá

vízhőmérő (mi soha nem használtuk)

piperecuccok (kis fésű, körömcsipesz, fogkefe, stb)

lázmérő, orrszívó (nem azonnal, de úgyis kelleni fog)

vagy merev pelenkázólap, vagy pelenkázókomód és arra puha pelenkázólap, esetleg erre eldobható pelenkázóalátét (ezt kidobod, ha lepisili a baba)

cumit ha akarsz, veszel

ugyanígy a cumisüveg, esetleg ehhez mikrós sterilizáló, vagy sterilizáló folyadék

mellszívó, szoptatós melltartó, melltartóbetét (neked, értelem szerűen)

rövid ujjú body, hosszú ujjú body, rugdalózó, pizsirugi, hálózsák, kistakaró, kiságy, matrac, lepedő, zenélő forgó, légzésfigyelő, babaőr

babakocsi

a lista igény szerint bővíthető egyéb hülyeségekkel, mint csörgő, rágóka, pihenőszék, játszószőnyeg, babahinta, egyéb bababútor, popsitörlő melegítő :D, pelenkatartó stb. stb.

rengeteg előre összeállított lista van, a védőnőddel is valószínűleg átbeszélitek majd.

2014. aug. 12. 14:14
 13/18 anonim ***** válasza:
100%
pl. ez is: [link]
2014. aug. 12. 14:20
 14/18 A kérdező kommentje:

Most komolyan ennyire kiforgatjátok a kérdést????

Az volt a kérésem, hogy írjatok olyan dolgokat nekem, amik az első babánál fontosak, és be kell mindenképp szerezni!!!

2014. aug. 12. 15:43
 15/18 A kérdező kommentje:

Nagyon köszönöm a normális válaszolóknak!!!

Ment a zöld kéz! :)

2014. aug. 12. 15:46
 16/18 anonim ***** válasza:
amúgy tényleg félre lehet értelmezni a kérdést.
2014. aug. 13. 12:09
 17/18 A kérdező kommentje:

Már ha ennyire nagy nyelvtani zsenik vagytok, az a vessző pont azért van ott, hogy megállsz a mondat közepén, és új hansúllyal kezded ami utána jön.

Főiskolai tantárgy volt a helyesírás...

Tanuljatok meg helyesen olvasni!

2014. aug. 13. 13:08
 18/18 anonim ***** válasza:

2 értelmezési mód van, mellesleg nyelvtanból mindig kitűnő voltam:

Első babánál listát írunk (arról), (hogy) mit kell beszerezni?

vagy

Első babánál listát írunk. Mit kell beszerezni? A pont tetszés szerint vesszővel helyettesíthető.

És marhára nem bántásból írtam, csak tényleg, első olvasásra simán félre lehet értelmezni. Tőlem pedig pont normális választ kaptál valamivel feljebb.

2014. aug. 13. 15:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!