Aggódom, lehet el kellene mennem orvoshoz?
A háziorvost nem tudom, de ha tudod a telefonszámát, hívd fel és kérdezd meg.
A nőgyógyász pedig fogja kérdezni, hogy teszteltél-e. Mondhatod, hogy nem, még korai ahhoz, de akkor már érdemes megpróbálni. A DM-ben vannak 3-400ft os tesztek is.
Egy hcg szintet kell nézetni a vérben. Ha elmondod, hogy lehetséges, hogy terhes vagy, de a munkahelyed veszélyes lenne a terhességedre nagyon, a teszthez még korai, viszont szurkál a petefészked és émelyegsz is + tervben is van a baba, akkor egy normális a doki elküld laborba akkor is, ha nem hozzá szoktál járni.
Én csak beestem egyhez annak idején azzal, hogy babát szeretnénk és úgy gondolom, terhes vagyok. Volt tesztem, de vagy kétcsíkos volt, vagy nem. Én annak láttam, párom nem. Az orvos nem látott semmit az ultrahangon, elküldött laborba. Az a tuti.
Nem szeretnék paraszt lenni, de miért nem lehet kivárni még ezt a 4-5 napot?
A várt/nem várt idején a teszt igen nagy eséllyel kimutatja a terhességet. Miért kell elmenni 5 nappal hamarabb az orvoshoz, és mondvacsinált indokkal vérből tesztet kérni? Így sem éppen jó az eü helyzet, miért kell totál feleslegesen még jobban leterhelni? Egyrészt az orvos, akihez elmegy, másrészt a vérvételes személyzet, harmadrészt a laboros, na meg ugye a vizsgálatnak is ára van.
Persze ha valakinek tényleg fontos, hogy azonnal tudja, ha terhes (pl. vetélése volt korábban és progeszteronpótlásra szorul), akkor oké, de indokolatlanul miért kell?
a kérdező leírta, hogy nehéz fizikai munkát végez.
ez nem mondvacsinált indok. nem végezhet ilyet, ha terhes és akkor sem, ha szeretne az maradni.
Puff. Erre nehéz mondani szépet.
Ha szeretnéd és megteheted, akkor beszélj a háziorvossal erről és kérj tőle egy hét pihenőt, ameddig tuti nem lesz. Ha a munkád nehéz fizikai és a terhesség miatt nem kapsz könnyítést, veszélyeztetett terhesnek is kiírhatnak.
Nem értem az orvosokat, mert én is OEPes rendelésen voltam, de nem így kezelték a helyzetet.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!