Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Polycisztás Ovárim szindrómám...

Zsutyi kérdése:

Polycisztás Ovárim szindrómám van, akinek ugyanilyen betegsége van mennyi idő alatt tudott teherbe esni, s kapott-e valamilyen kezelést, ha igen milyet?

Figyelt kérdés
Terhesség,gyermek vállalás
2014. aug. 6. 12:04
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Engem nem kezletek különösképpen, de fog.gátlót szedtem, ugye az neked is ismerős akkor, hogy antibébi nélkül nincs havi sok esetben.. Nekem írtak fel Norcolut-ot, hogy megjöjjön, Clostit, hogy érjen petesejt , 14.napon ultrahangon megnézték, hogy sikeres volt-e, ért-e. És igen, aztán felírta a dokim a tüszőrepesztőt és mondta, hogy mikor legyen az összebújás. Első hónap sikeres volt.
2014. aug. 6. 12:14
 2/7 anonim ***** válasza:
megnézték, hogy IR-em van-e, ez bebizonyosodott, 3-as kezelést előírták, cisztákat letisztogatták egy műtét alkalmával (más volt az eredeti ok, de egyúttal ezt is megcsinálták). Babát most szeretnénk.
2014. aug. 6. 12:24
 3/7 anonim ***** válasza:
3as kezeles (bogyo, sport, dieta) elkezdese utan 9 honappal sikerult spontan a baba. Onnantol, h helyrejottek az ertekeim 3 honap utan fogant.
2014. aug. 6. 13:29
 4/7 anonim ***** válasza:

3-as kezelés, a diéta, életmódváltás egy életre, ha IR miatt van. 4 hónap kezelés után sikerült teherbe esnem, a gyógyszer szedését a 12.hérig javasolták az esetleges vetélések elkerülése végett.

Azért tartom fontosnak, hogy kiderüljön a PCOS az oka, mert ha IR, a hormonokkal meghozott ciklussal valóban lehet baba, de az csak ideiglenes tüneti kezelés, és ebben az esetben nem a PCOS a gond, hanem csak a tünet. Az IR hosszú távon kettes típusú diabétesz kialakulását okozza (én már ennek az előszobájában voltam, emelkedett éhgyomri cukorértékekkel). Sajna a legtöbb nődoki csak hormonokkal töm, én is így voltam, amikor még csak a rendszertelen ciklusomat akartam kezeltetni, persze hosszú távon sikertelen volt. Babavárás előtt elmentem hozzáértő szakemberhez, meddőségi klinikára.

2014. aug. 6. 14:28
 5/7 A kérdező kommentje:
Fog.gátlót nem szedhetek,mert 3 hónap alatt híztam 10 kilót,annak ellenére,hogy kevesebbet ettem,mint előtte!Cukorterhelésen voltam,s 4,2 volt a legmagasabb értékem cukros lötyi után is!Dokim azt mondta,ha akarunk babát,akkor elsősorban a terméknységi vizsgálat az első lépés,s rosszak az értékek,ő nem kísérletezik,hanem küld meddőségi központba!26 évesen kicsit megijedtem ettől,de remélem könnyen összejön,amikor belevágunk!! :-)
2014. aug. 6. 16:05
 6/7 anonim ***** válasza:
inzulint nem is néztek?
2014. aug. 6. 16:06
 7/7 anonim ***** válasza:
Akkor ő egy rendes doki, a meddőségi központban szerintem a legjobb helyen leszel. Egyébként a legtöbb esetben jó cukorértékek mellett is lehet inzulin probléma.
2014. aug. 6. 18:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!