Hány hónap legyen a 2 gyermek között?
Erre nincs jó válasz, van akinek a nagyobb, van akinek a kis körkülönbség vált be. Az enyémek között 18 hónap van, hosszabb távon az én véleményem szerint a kis korkülönbség a jobb, de az eleje segítséggel is nehéz.
Neked kell eldöntened, hogy munkából hogyan tudsz kimaradni, mennyire bírod az otthonlétet, anyagilag hogy álltok (mennyire hiányzik a te fizetésed), hogy tudjátok megoldani a közlekedést..
Szia!
Mi eredetileg is kis korkülönbséget szerettünk volna. A fiunk és a lányunk között 20 hónap van, a harmadik a lányunk után 28 hónappal érkezik. A legnagyobb és legkisebb között pont 4 év lesz.
A fiunk és a lányunk már nagyon jól eljátszanak egymással, ragaszkodnak egymáshoz, ugyanakkor sokszor van vita. Viszont az érdeklődési kör hasonló a kis különbség miatt, nem kell szétszakadni. Kell a türelem, főleg amíg kicsik, és a segítség is jól jön, főleg ha valamelyik gyerekkel kezelésre kell járni. Sok függ a gyerekek habitusától.
Mondjuk szerintem azért is jobb, a kisebb korkülönbség, mert jobban benne vannak a szülők egy kicsi ellátásában. Én nem biztos, hogy 3-5 év után újra örülnék az éjszakázásnak.
Egy ismerősnél három gyerkőc van. A nagy és a második között közel 4 év van, míg a kicsi 14 hónappal később érkezett. Ő azt mondta, hogy neki a nagyobb korkülönbség jött be.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!