Fogamzásgátló után mennyi idő, amíg teherbe eshetek?
Évek óta (Yasminelle) fogamzásgátlót szedek.
Most már csak júliusi hónapban fogom bevenni a gyógyszert aztán abbahagyom, mert szeretnénk kisbabát!
Mennyi idő, amíg még véd a gyógyszer, mennyi idő kell, amíg kimegy a szervezetemből, és babám lehet?
Anyukám mesélte, hogy mikor ő abbahagyta, 2 hétre rá, már terhes lett, de sokan azt mondják kell 3 hónap amíg kitisztul a gyógyszer a szervezetből.
A mai gyógyszerekben már alig van hormon. Ezért kell máshogy is védekezni ha elfelejtesz bevenni egyet. Én abbahagytam március végén. Áprilisban még megjött, májusban már nem :D
Probléma mentes terhesség és itt játszik mellettem 5 hónaposan makk egészségesen :D
Szia!
Elméletileg már nincs ilyen, hogy 3 hónap mire kiürül, mint ahogyan az előttem hozzászóló is írta, már olyan kis hormontartalmúak ezek a gyógyszerek, hogy 1-2 szem kihagyás miatt is teherbe lehet esni. A 3 hónapot arra szokták mondani, hogy érdemes várni, hogy a szervezeted helyreálljon. Beálljon a havi menzeszed normálisan a gyógyszer szedése után, regenerálódjanak a hormonok. :)
jaj remélem hogy akkor nekünk is szerencsénk lett, és hamar teherbe esek.
Anyósom okoskodott, hogy ha abbahagyom a gyógyszert, 3 hónapig ne is szexeljünk, max védekezzünk máshogy,mert fogyatékos gyerekünk születhet, ha nem várom meg a 3 hónapot :S
Már ha egy szemet is kihagysz is lehetsz terhes, szóval nem fog védeni, hamár nem szeded.
Fölösleges utána várni hónapokig, mert ezek már minimális hormont tartalmaznak.
Kezdj el szedni folsavat!!!!! Vagy terhesvitamint!
Anyósódnak meg bólogass, aztán este szexeljetek :)
Húúúúú majd később mennyit fog okoskodni ha már ebbe is beleszól :)
hajrá!!!!
juj, de szuper!
Még van egy levél gyógyszerem, azt még végig szedem, aztán már nem. Nagyon szeretnénk már kisbabát a férjemmel,sokat beszélünk róla, remélem egyből hamar összejön :)
Köszönöm a segítségeket!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!