Mekkora az esély a fogamzásgátló mellett teherbe esni?
Ugyan akkora az esély ha szedem a fogamzásgátlót, vagy ha kihagyok egy vagy két szemet, vagy csak a szokásos módszer mellett? Melyik megoldás a legkisebb esélyes, vagy a legnagyobb?
A ciklusaim rendes 28 naposak.
Köszönöm a válaszokat!
Nem nagyon értelek, de a fogamzásgátló gyógyszer gyakorlatilag tuti módszer a terhesség ellen. Nyilván nincs 100%-os módszer, de annál van a legkisebb hibaszázalék. Persze figyelned kell, hogy minden nap beszedd, kivéve a 7 napos szünet, meg ha antibiotikumot szedsz vagy hánysz, hasmenésed van akkor más védekezési módszert is használjatok, de ez rá van írva.
Ha naptármódszerre gondolsz, mert 28 naposak a ciklusaid, akkor végülis lehet megúszod a terhességet, ha középidő tájékán nem csináljátok, de mivel létezik spontán peteérési is, így ne kockáztassatok.
Én a fogamzásgátlót választanám, mondjuk hormon és nyilván nem a legjobb ilyet szedni, de nekem semmi bajom nem volt tőle, pedig évekig szedtem. Szerintem jobb, mint egy nemkívánt terhesség, vagy aztán eseményutánit bevenni.
Ha 1 napot kihagysz, akkor az olyan, mintha nem is szednéd tovább abban a hónapban.
De ha tényleg nem szeded tovább, akkor pedig felborul a ciklusod.
A többi benne van a tájékoztatóban.
Iszonyatosan kicsi az esélye a terhességnek fogamzásgátló mellett, természetesen akkor, ha valaki rendesen szedi, minden előírást betartva.
Amúgy a fogamzásgátló nem csak a peteérést gátolja, sőt, van olyan, hogy valakinek fogamzásgátló szedése mellett is lesz peteérése, ezért nem csak egyféleképpen hat a gyógyszer. A peteérés meggátolásán kívül egy olyan közeget biztosít a hüvelyben, hogy a spermiumok ne jussanak célhoz, de ha mondjuk történt is peteérés, netán a spermiumok is eljutottak a célhoz, vagyis megtörtént a megtermékenyülés, akkor még olyan hatása is van egyben a gyógyszernek, hogy megakadályozza, hogy megvastagodjon a nyálkahártya, vagyis a megtermékenyült petesejt nem tud hová beágyazódni. Tehát több irányból is hat a fogamzásgátlót, szóval igencsak biztonságosnak számít.
Viszont kérdező azt is tudnod kell, hogy a mai fog. gátlók annyira kevés hormont tartalmaznak, hogy egyetlen nap alatt is képesek kiürülni a szervezetből, tehát ezért is gond, ha csak egyetlen szemet hagy ki az ember, mert akkor máris csökkenhet a hatása vagy éppen el is vesztheti a hatását.
Szóval ha ezt akarsz szedni, akkor nem kéne szemeket kihagyni, mert akkor nem a gyógyszer lesz a hibás, hanem te magad!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!