Néhány tény a teherbeeséssel és terhességgel kapcsolatban. Rengeteg tévhit eloszlatása ?
1. A fogantatás után néhány órán belül megjelenik egy fehérje faktor az EPF, ami az anya immunrendszerét előkészíti az embryo befogadására, hogy az anya szervezete ne idegenként ismerje fel.
2. A hCG nem csak a beágyazódás után termelődik, hanem a megtermékenyítéstől számított 3. naptól a zygóta 8-12 sejtes állapotában. Aki nem hinné annak ajánlanám ezt: [link]
3.Kora terhességi tüneteket nem csak beágyazódástól számítva lehet érezni, hanem már korábban is. Persze nem gyakori, mint ahogy az se, hogy valakinek beágyazódásos vérzése van, vagy megérzi a peteérését stb.. de mégis van... Tehát kategórikusan ezt elutasítani nem gondolnám hogy túlzottan helyes dolog.
4. Meddig életképes a spermium?
Élettartama a környezeti tényezőktől és a hőmérséklettől függ: 37°C-on 15-18 óra, 20°C-on 40-72 óra, a hüvelyben 2 óra (savanyú környezet), a méhben 25 óra, a petevezetékben 48 óra.
Sok mindennel kapcsolatosan vannak tévhitek, sokszor látok megalapozatlan válaszokat, amik helytelenek, jó lenne, hogy ha tanácsot adunk egymásnak akkor a háttértudásnak lenne jogalapja.
Valóban szarban a hazai egészségügy, ha az orvosokat arra az alap dologra sem tanítják meg, hogy "nem benyalunk mindent és aztán makacsul tartjuk magunkat hozzá", hanem folyamatosan fejlődünk, képezzük magunkat az újabb és újabb kutatási eredményeknek megfelelően.
Nem csak egy szimpla webes találatot idéztem, hanem 3 nőgyógyász tudományos cikkét, melyet számos további tanulmányban citáltak. 2005-ös tanulmány.
A Papp könyv mikori is? 1999. Upssz!
Jézus ereje, hogy lehet ezeken így fennakadni, a kérdező segíteni akart. Nem állok a védelmébe, de a Papp Zoltán könyvet minimum IV. éves orvostanhallgatók kezdik el emelgetni, valljuk be elég súlyos kötet. Az első évben max lapozgatni lehetne, miután minden 3. kifejezés idegen nyelven van közölve. Természetesen mindenki tévedhet, de ő legalább bizonyítani tudja, honnan szedi az információkat.
A teherbeesés amúgy is egy érzékeny pont minden nő életében, ide olyanok jönnek akiket érdekel a dolog, szerintem örüljünk neki, hogy vannak orvosok/orvostanhallgatók akik segíteni szeretnének, amíg ők nem lesznek terhesek, addig csak annyit tudnak, amit tanultak, azaz az elméleti részt. Azok akik voltak terhesek azok pedig a tapasztalati dolgokat tudják egymással megosztani. Úgy gondolom senki nem érdemel bántást azért mert segíteni akar. Ez a 14 nap .... ez az ideális, de van akinek 12 , van akinek 15 és mindketten ép terhességet tudnak kihordani. Ezekkel mindenki akkor kezd el foglalkozni, amikor nem esnek teherbe és keresik az okát. Honnan tudnánk hogy az én dédmamámnak 8 gyermek után 14 nap volt a luteális fázisa pfff..... lehet 12, a lényeg elég ahhoz, hogy fenntartsa a terhességet. Nekem is 12 nap volt (LH tesztet végeztem abban a hónapban), paráztam is hogy elég-e annyira belénk verik ezt a 14-et, most 8,5 hónapos az eredmény.
Végeredményben annyit szeretnék mondani, hogy szeressük egymást gyerekek és kívánok mindenkinek boldog életet! Egészséges gyermekeket! és fogadjunk minden választ segítségnek, hisz egy vadidegentől kapjuk ,aki veszi a fáradtságot, hogy leírja gondolatait. Sosem tudhatjuk kinek melyik válasz segít.
Neked meg kedves kérdező.....ohh az egyetem és a való világ teljesen messze áll egymástól :D Hála a jó égnek
A könyvek ahhoz kellenek, hogy megkapd a diplomádat, azután meg megtanulsz orvosnak lenni és a legtöbbet a kollégákon kívül a betegektől fogod megtanulni, higgy nekem.....és ha a szülésze-nőgyógyászat érdekel, akkor kösd fel a gatyád, mert a betegek nagyon, nagyon tájékozottak és naprakészek.
Abszolút nem támadólag írom, mert pl. én sem tudtam, hogy korábban is termelődik HCG, de szerintem egy átlag földi halandónak nincs is szüksége ezekre az információkra. Terhességi tesztet úgyis csak bizonyos idő eltelte után érdemes végezni, a terhességi tünetek meg... hogy is mondjam, szerintem nagyban a psziché függvényei. Mármint az elmaradt vérzés előtti tünetek. (Magamról is tudom, produkáltam mindent már, annyira vártam a babát...)
A felvilágosítást ott kellene kezdeni (persze nem itt), hogy:
- hiába nem menstruált még a kamasz, attól még teherbe eshet
- nincs olyan időpont a ciklus során, amikor 0 % az esélye a teherbeesésnek
stb, sorolhatnám még tovább...
Egyszer talán eljutunk oda, hogy nem lesz több "belém élvezett a pasim, de csak egyszer, akkor biztos nem vagyok terhes, ugye???" kérdés.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!