Néhány tény a teherbeeséssel és terhességgel kapcsolatban. Rengeteg tévhit eloszlatása ?
1. A fogantatás után néhány órán belül megjelenik egy fehérje faktor az EPF, ami az anya immunrendszerét előkészíti az embryo befogadására, hogy az anya szervezete ne idegenként ismerje fel.
2. A hCG nem csak a beágyazódás után termelődik, hanem a megtermékenyítéstől számított 3. naptól a zygóta 8-12 sejtes állapotában. Aki nem hinné annak ajánlanám ezt: [link]
3.Kora terhességi tüneteket nem csak beágyazódástól számítva lehet érezni, hanem már korábban is. Persze nem gyakori, mint ahogy az se, hogy valakinek beágyazódásos vérzése van, vagy megérzi a peteérését stb.. de mégis van... Tehát kategórikusan ezt elutasítani nem gondolnám hogy túlzottan helyes dolog.
4. Meddig életképes a spermium?
Élettartama a környezeti tényezőktől és a hőmérséklettől függ: 37°C-on 15-18 óra, 20°C-on 40-72 óra, a hüvelyben 2 óra (savanyú környezet), a méhben 25 óra, a petevezetékben 48 óra.
Sok mindennel kapcsolatosan vannak tévhitek, sokszor látok megalapozatlan válaszokat, amik helytelenek, jó lenne, hogy ha tanácsot adunk egymásnak akkor a háttértudásnak lenne jogalapja.
9/10 Nem tudom hogy egy doktori előadásnál mi lehet hitelesebb:)
Pontosan, ezt elvileg mindenki tudja is,meg hogy a luteális fázis mindenkinél fixen 14 nap,ez a téma eléggé átfogó ahhoz hogy elkezdjek itt mindent leírni, különben minek tanítanák évekig ezeket, ha itt egy oldalba össze lehetne szedni... Én legfőképp azokat emeltem ki, amik rendszeres visszatérő kérdések és amikre sorozatosan általában rossz válaszokat adnak. De egyszerűbb támadni, mint tanulni, vagy utána járni a dolgoknak, mert akkor nem a saját helyesnek vélt gondolatunk igazolódik be. Nem igaz?
"meg hogy a luteális fázis mindenkinél fixen 14 nap"
Látod, látod! Tévedsz te is! Nem mindenkinél fix 14 napos.
Csak az az átlaga. És a luteális kisebb szórást mutat, mint a follikuláris. Normálisan 13-15 közötti. Progeszteronprobléma esetén viszont eltér. És általában (!) adott nőnél tényleg fix.
Egyébként a pdf semmit sem írt az "eddig tudottnál korábban" észlelhető terhességi tünetekről.
És meg is találtam.
"Normal variation in the length of the luteal phase of the menstrual cycle: identification of the short luteal phase
ELIZABETH A. LENTON1,*, BRUT-MARIE LANDGREN2 andLYNNE SEXTON1"
Átlag 14,13. Standard deviation (=szórás): 1,41, azaz 13 és 15 nap közötti. ;)
-.- Ezt szerintem priviben intézzétek el, mert ez így per pillanat baromság!
Aki kíváncsi rá, az úgyis elolvassa a hiteles információkat, nem a netes bulvár hülyeségeket, a többieket pedig nem fogod tudni meggyőzni, mert nyilván mindenki a saját igazát fogja hajszolni......
Hűűű, aki az "Egyetemeken" tanul, az mindent tud. Nincs semmi baj, kedves kérdező, nyugodj meg. Már nem első éves vagy, ugye?????
Azt javaslom, itt és most ne akarj a szavakon lovagolni, mert láthatóan belebuksz már az első kommentárnál.
Tudom, hogy az orvosi első éve arról szól, hogy kimossák az ember agyát, majd betolják Dr. Papp elmélkedését szóról szóra, de mi lenne, ha Te lennél az első orvos, akinek önálló gondolatai is vannak. Olyan bájos lenne...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!