Lányok! Ha a nőgyogyótok lebeszélne a próbálkozásról és a lombikot javasolná, Ti mit tennétek? Bővebben lent.
Szia!
Azt, hogy minden mensivel töltött év nehezíti a teherbeesést az endometriózis miatt mondta. Tudod, az a baj, hogy a 2008-as műtétemm előtt legalább 6 orvosnál voltam, mert az sem tudták megállapítani, hogy mitől fáj a hasam. Volt 6 egymástól teljesen eltérő orvosi papírom arról, hogy mi a bajom. Aztán nagy nehezen megműtöttek, talán sikerült kitalálni mi is a baj... Az a problémám, hogy gőzöm sincs ki a jó orvos és kinek higyjek, kiben bízzak... És más hiába ajánl, jártam olyanoknál is, akire más esküszik, nekem nem jött be. :((((
Nekem 2006-ban volt meddőségi kivizsgálás keretében laporoszkopiám itt kiderült hogy a PCOS mellett, endometrioisom is van (kicsik voltak gombostűfejnyi)3 hónap GNRH kezelés kaptam , a dokim azt mondta, mivel 4 évig próbálkoztunk (27 éves voltam, a kezelés után ad 6 hónapot, ha addig nem jön össze lombik, mi már akartuk a babát, ezért belevágtunk, a másik szobába alszanak a 14hónapos fiaim.
De van olyan ismerősőm is aki szinten enometriozisra kapott hormonkezelés után 2 sikertelen lombikon volt túl, mentek a következőre és kiderült, hogy spontán jött a bébi
Szerintem a hormonkezelést hagyd abba, az se jó ha sokáig kapod, és amikor belevágtok a babaprojektbe, kérj egy hiszteroszkopiás műtétet(vágás nincs, de altatásba van)itt meg tudják nézni, hogy kiújult-e az endo.
Nyáron államvizsgázom, addig nem szeretnék belevágni semmilyen mesterséges dolgogba, de a fogamzásgátlót már nagyon abbahagynám és a természetre bíznám magam, csak ez az amit a dokim teljes mértékben ellenez... :(
Utolsó! Gratulálok az ikrekhez! :)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!