17 évesen babát akarok! Szerintetek?
"ivilicious nevű felhasználó válasza: "17 évesen, nekem 17 éves koromban már 5 éves kapcsolatom volt,és még is vége..."
Baxus, 12 évesen kezdted??? Nem vagy semmi..
igen, de persze 12 évesen az még csak """kapcsolat""" volt :D
szüleim viszont együtt vannak 13 éves koruk óta, és 17 évesen szült anya....és imádják egymást a mai napig.
nekem is volt évekig cisztám, szintén jó indulatú a méhemben, nem lett semmi gond vele, teherbe esés után felszívódott...
Járj el rendesen fél évente évente nőgyógyászhoz, aki megnézi van e benne rossz indulatú elváltozás. Ha van akkor max kiveszi de ez elég ritka, és biztos vagyok benne hogy ettől még lehet gyereked.
Az, hogy 17 évesen kezdenek kialakulni benned az anyai érzelmek, teljesen normális, de tudd hogy mindennek meg van a helye, majd ha valóban eléri a 300.000 Ft-os keresetet akkor visszatérhettek a dologra. 150.000 Ft nagyon kevés egy gyerekhez, arról nem beszélve, hogy a 1.5 év együtt létre sem lehet építkezni. 20-on évesen jön majd egy változás, te esetleg tovább tanulsz, megváltozol érzelmileg, a hormonjaid is változnak majd, a legtöbb tinédzser kapcsolat ilyenkor megy tönkre.
A gyerek feltétele minimum 3-4 év együtt, lehetőleg házasság, lehetőleg saját lakás de mindenképpen biztos állás mindkettőtöknek!
Mivel írtad, hogy dolgozik, a barátod (sokkal) idősebb nálad? Egyik ismerősöm 16 évesen szült, akarta is a babát (akarattal esett teherbe), és a 24 éves barátja is akarta. Habár fiatalon szülte, most már 2 gyerekük van és még mindig együtt vannak, boldogok.
Szerintem ez attól függ, hogy mennyire érzitek magabiztosnak és felkészültnek magatokat a gyerekvállalással kapcsolatban. Igaz, én is úgy gondolom másfél év az nem valami sok, fiatal vagy még; mégha szeretitek is egymást, lehetséges, hogy elmúlik, sosem lehet tudni. De az is lehet, hogy nem. Én mégis azt javasolnám, hogy várjatok még egy-két évet legalább, hogy biztosak legyetek, és az anyagi hátteretek is meglegyen; gondoljatok mi a legjobb a babának.
Pl. én és a férjem 13 éves korom óta vagyunk együtt, 7 év van köztünk, 18 voltam mikor összeházasodtunk, 20 mikor első gyermekünk született. Azóta is együtt vagyunk, és szeretjük egymást és a gyerekeket is. És habár én is kész voltam egy gyerekre rögtön középsuli után, én vártam amíg betöltöttem a 20-at és egyetemre is jártam közben. Akkorra már érettebb is voltam és a biztonságos anyagi háttér is meg volt.
Azt javaslom nagyon gondolkodjatok el erről a témárról, mielőtt végleg döntötök, egy gyermek hatalmas felelősséggel jár és sok mindent követel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!