Természetes megtermékenyítés. Hogy csináljuk?
A párommal kilenc éve élünk együtt és úgy döntöttünk, hogy gyermeket szeretnénk. Mindketten nők vagyunk, ezért örökbefogadásra és mesterséges megtermékenyítésre nem sok esélyünk van idehaza, nagyon sok átbeszélés és veszekedés után a természetes megtermékenyítés mellett döntöttünk egy megbízható barát segítségével. Én vállaltam. Kínos erről beszélnem, de a procedúra leghatékonyabb lebonyolításáról kérnék tanácsokat. A legfontosabb kérdés, hogy havi egyszer jobb megtenni, amíg nem sikerül a megtermékenyülés, vagy egy időszakot folyamatosan együtt kell töltenünk? A környezetünkben valaki egy hét wellness hotelt ajánlott, mert ott van mi elterelje a gondolatokat és így nagyobb az azonnali siker esélye. Nyilván a gondolat első felével nem értek egyet, de most csak a hatékonyság számít.
Tudom, hogy ha minden válaszolótól emberséget várok, akkor lehet, hogy rossz fórumon érdeklődök, de megkérnék mindenkit, hogy csak akkor válaszoljanak, ha tényleg segíteni akarnak!
Abszurd ötlet és SEMMI természetes nincs benne.
Most komolyan kitennéd magad annak, hogy hosszú hónapokig, akár ÉVEKIG (!) valaki olyannak tedd szét a lábad, akit nem szeretsz és nem is vonzódsz szexuálisan?
Kb. mintha önként megerőszakoltatnád magad.
Biztos belerokkannék, mielőtt még rámenne a kapcsolatom.
Egyébként meg: ha ennyi pénzetek nincs, hogy a normális utat járjátok, minek nektek egyáltalán gyerek?! Már bocs.
Nem a pénzen van a hangsúly, hanem az akadályokon. Bármely más módszerrel garantált az éveken át tartó megaláztatás. Az, hogy mit lehet és mi a valóság, két külön dolog. Az emberek nem megértők és nem segítőkészek.
Igen, megerőszakoltatom magam. Ezután még a kapcsolatot is nekem kell helyretennem, tudom. Akkor most képzeld el, vagy csak próbáld meg elképzelni, hogy miket éltünk át eddig, ha ezt is megpróbáljuk. Nem olyan egyszerű ez, ahogy leírod.
Rengetegszer átbeszéltük, tudjuk, hogy a pokol következik, de ha túljutunk rajta, boldogabbak leszünk, mint valaha!
"Bármely más módszerrel garantált az éveken át tartó megaláztatás."
DE MIÉRT IS?
Egy egyszerű, személytelen orvosi beavatkozás, amit nők százainál elvégeznek évente? EZ mitől megalázóbb, mint már bocs, de megbszatni magad valakivel úgy, hogy még az eredmény is sokkal bizonytalanabb, mintha az ellenőrzött "művi" utat választanád?
Akadály... akadály... Ha az akadályokat nem bírod, szintén ne vállalj gyereket!
Vannak más okok is, amiket nem szeretnék megosztani. Sejtem miket írnátok rá, arra pedig nem vagyok kíváncsi, főleg mert tudom, hogy nagyon is igazatok lenne.
Nem ismertek, de kérlek higgyétek el, hogy végső kétségbeesés szülte ezt a megoldást.
Ha ezt tisztáztuk, kérlek titeket, hogy az eredeti kérdésben segítsetek Ez számomra most többet jelent, mint amit most el tudtok képzelni.
Sejtem... biztos, valamilyen "ki mit szólna hozzá", "azt nem bírjuk elviselni, hogy sugdolózzanak a hátunk mögött, hogy mi hova járunk...", "XY a ... meddőségi kp-ban dolgozik, nem akarjuk, hogy tudjon róla...".
Mert így sokkal jobb, hogy "titokban csak úgy összehozzuk" és a "részleteket el lehet hallgatni".
Persze. Végül is majd a gyerek úgyis megkérdezi, hogy hogy lehet, hogy az anyukái mindennél jobban szeretik egymást és ő mégis természetes úton Béla bácsitól fogant...
Na mindegy.
A kérdésedre: vizsgáld magad, figyeld a tested jelzéseit legalább 3 hónapig (jobb lenne fél évig).
Ovuteszt, hőmérőzés, nyák. És akkor legalább nem teljesen vaktában alázod meg magad.
Ha sikerült belőni az ovut, akkor előtte 3-4 nappal kellene elkezdeni a próbálkozást úgy, hogy az ovu napján és utána 1 nappal is legyen.
Ne találgass kérlek. Nem ez a probléma, az ennél sokkal magánjellegűbb. Még mielőtt valaki kitalálná, nem is az "apajelölttel" kapcsolatos. Tényleg nem érdemes találgatni, mert nem ide tartozik.
A válaszodat viszont köszönöm szépen!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!