Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Természetes megtermékenyítés....

Természetes megtermékenyítés. Hogy csináljuk?

Figyelt kérdés

A párommal kilenc éve élünk együtt és úgy döntöttünk, hogy gyermeket szeretnénk. Mindketten nők vagyunk, ezért örökbefogadásra és mesterséges megtermékenyítésre nem sok esélyünk van idehaza, nagyon sok átbeszélés és veszekedés után a természetes megtermékenyítés mellett döntöttünk egy megbízható barát segítségével. Én vállaltam. Kínos erről beszélnem, de a procedúra leghatékonyabb lebonyolításáról kérnék tanácsokat. A legfontosabb kérdés, hogy havi egyszer jobb megtenni, amíg nem sikerül a megtermékenyülés, vagy egy időszakot folyamatosan együtt kell töltenünk? A környezetünkben valaki egy hét wellness hotelt ajánlott, mert ott van mi elterelje a gondolatokat és így nagyobb az azonnali siker esélye. Nyilván a gondolat első felével nem értek egyet, de most csak a hatékonyság számít.

Tudom, hogy ha minden válaszolótól emberséget várok, akkor lehet, hogy rossz fórumon érdeklődök, de megkérnék mindenkit, hogy csak akkor válaszoljanak, ha tényleg segíteni akarnak!

2014. ápr. 28. 09:28
1 2 3
 1/23 anonim ***** válasza:
Szerintem figyeld magad ovuteszttel ês ha eljõn az idõ akkor hajrá.
2014. ápr. 28. 09:33
 2/23 anonim ***** válasza:
71%
A wellness hotelben is van valami... Ha nagyon rágörcsölsz, hogy most márpedig muszáj teherbe esned, akkor valószínűleg nem fog sikerülni.
2014. ápr. 28. 09:35
 3/23 anonim ***** válasza:

A havi egy kifejezetten szerencsejáték, mert vagy eltaláljátok azt a 2-3 napot, vagy nem.

Havi 10-15 alkalmas együttlétekből négy hónap alatt sikerült nekünk, pedig semmi nem akadályozott. Valószínű, hogy peteéréskor is voltunk együtt, csak valamiért nem sikerült.

Hogy pontosan mennyire vagy fogamzóképes és milyen minőségű a partner spermája, azt se tudjátok - így azért számítsatok rá, hogy akár több hónapos próbálkozás is benne van a pakliban - ahogy az is, hogy elsőre sikerül.

2014. ápr. 28. 09:43
 4/23 A kérdező kommentje:
Enni is alig tudok, mióta elhatároztam, hogy végigcsinálom. Nem tudom elképzelni, hogy egy pezsgőfürdő ellazítana. Nem tudom. A párom sem tudja, mi fájna neki jobban, egy-egy éjszaka bizonytalan ideig, vagy egyszer egy teljes hét? Sajnos nem lehet az érzelmeket nem belekeverni, bármennyire próbáljuk.
2014. ápr. 28. 09:43
 5/23 anonim ***** válasza:
Használj ovu-tesztet. Azzal nagyjából be tudjátok lőni a termékeny napokat.
2014. ápr. 28. 09:45
 6/23 anonim ***** válasza:
72%

Gondolj arra, hogy akár orvosi vizsgálat is lehetne. Feltételezem, hiába lenne nő a nőgyógyász, az se izgat fel, amikor az orvos turkál benned.

Vedd úgy, hogy ez most egy gyakoribb nőgyógyászati beavatkozás.

Legrosszabb esetben a partnert megkéritek, hogy valamelyik szobában adjon le mintát kis pohárba, aztán fecskendővel is próbálkozhattok a még friss anyaggal - technikailag nem sok különbség van. (megtermékenyítés szempontjából)

2014. ápr. 28. 09:49
 7/23 anonim ***** válasza:
100%

Ez is sokat segíthet: http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__kisgye.. 14-es válasz.

Szerintem ez jobb jobb lenne, mint a természetes megtermékenyítés. Vihetnétek a kiválasztott pasit "donornak". Szerintem a természetes megtermékenyítésre rámenne a kapcsolatotok.

2014. ápr. 28. 09:52
 8/23 anonim ***** válasza:
100%

Magyarországon lehetséges egyedülállóként mesterséges megtermékenyítést kérni (donorspermával).

Én se gondoltam volna, de 2 hete mesélte a lombikos orvosom, úgyhogy neki elhiszem :)

2014. ápr. 28. 10:02
 9/23 anonim ***** válasza:

" ezért örökbefogadásra és mesterséges megtermékenyítésre nem sok esélyünk van idehaza"

ez így nem igaz!

2009 óta egyedülálló nők is örökbefogadhatnak és részt vehetnek mesterséges donor általi megtermékenyítésben!

A hangsúly az egyedülállón van! Vagy bejegyzett élettársak vagytok?

2014. ápr. 28. 10:05
 10/23 A kérdező kommentje:
Elméletileg megoldhatók ezek, viszont tapasztalatból tudjuk, hogy milyen körülményesek és drágák ezek a módszerek, minket pedig még jobban ellehetetlenítenek. A fecskendős módszer nem vált be, pedig rengeteget próbálkoztunk, mind a ketten. Évek óta megy a hercehurca. Én voltam már vizsgálaton és mindent rendben találtak, tehát összejöhet a baba, de ez a legbiztosabb módszer, nagyon sokszor végiggondoltuk.
2014. ápr. 28. 10:12
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!