Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Gyerek vagy karrier? Muszáj...

Gyerek vagy karrier? Muszáj dönteni?

Figyelt kérdés
2009. dec. 22. 15:39
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Attól függ, hogy milyen karrierre vágysz. Az a baj, hogy a kettőt tényleg nem lehet összeegyeztetni vagy csak nagyon nehezen. Sajnos úgy nehéz karriert építeni, hogy hétfőtől péntekig bemész a munkahelyedre 8.00-16.00-ig. Utána intel minden munkiahelyi problémának és mész haza. Így nem lehet komoly felelőségteljes munkát végezni. Az ilyen munkák teljes embert kívánnak szinte a nap 24 órájában. Még otthon éjszaka is csörög a telefon. Ha maradéktalanul elvégzel minden feladatot, minden telefont felveszel és elintézel, annak előbb utóbb úgyis a magánélet veszi kárát. Nem látod a gyerekedet, a férjedet. Otthon nincs időd elvégezni a házimunkát. Persze azért írtam, hogy attól függ, mert vannak olyan területek, ahol ez nincs, viszont a mai tempóban, és főleg a multicégeknél sajnos ez a menet.
2009. dec. 22. 16:05
 2/9 anonim ***** válasza:

Van akinek sikerül a kettő. Én azt mondom nem attól lesz jó a kapcsolat ha egész nap egymás fenekében vannak.

Nekem karrier (bár nem ez a fő indok). Más meg inkább szeret főállásban otthon lenni.

2009. dec. 22. 17:03
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
A kettőt lehet egymás mellett is (persze ha cégvezető vagy pl. akkor nagyon nehéz). Az igaz, hogy amíg pici a babád, addig ő az első (szerintem). De ha már hosszabb időre is rábízható másra, akkor megint lehet rendesen dolgozni. Egy példa: A húgom az USA-ban él, Maryland államban. Ott 6 hét szabadság jár egy gyerekszülés után, utána visszamennek dolgozni. Ez elég kemény, de régen itthon is ez volt. Szóval minden megoldható. Én mondjuk 2 éves koráig itthon vagyok a fiammal, de mellette itthonról dolgozom. Én ez választottam, és szerencsére megtehetem.
2009. dec. 22. 17:46
 4/9 anonim ***** válasza:
67%

Nekem a karrier fontosabb.Legalábbis addig,amíg megfelelő anyagi hátteret tudok teremteni magunknak a párommal.Utána,mivel a párom szeretne már babát,arra fogunk koncentrálni.

Mostanában váltok munkahelyet,trolisofőr leszek,ott már lesz normális fizetés is.

20/L

2009. dec. 22. 17:59
 5/9 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat.Igazából féltem, hogy le lesz ordítva a fejem.Örülök,hogy nem tettétek.
2009. dec. 22. 18:21
 6/9 anonim válasza:
100%

leordításra vágysz, megkaphatod :DD

majd legközelebb :)

2010. jan. 25. 19:02
 7/9 anonim ***** válasza:
76%
HÁT EZ TÉNYLEG NEHÉZ KÉRDÉS. Valahogy meg lehet találni a középutat. Mindkettő fontos.
2010. jan. 25. 19:48
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nem összeegyeztethető, hacsak nincs a közelben valamelyik nagymama, aki bármikor ugrik. Vagy fizeted a babysittert. Nálunk pl. 8-tól 4-ig van bölcsi, meg óvoda (hivatalosan 6-ig, de nem gondold, hogy nettó 80ezer ft-ért hajlandóak az óvónők olyan sokáig dolgozni.)

Én multitól mentem szülni. A munkaidőm hivatalosan 8-tól fél 5-ig tart, de 6-nál előbb sosem mentem még haza. Nem is tudom, hogy fogok visszamenni dolgozni. Csak a fél állás elképzelhető, de a magyar törvények szerint nem köteles a munkaadód ilyet felajánlani.

Persze megtehetem, hogy 4-kor elhúzok haza a gyerekért, és ha nagy mázlim van, akkor ki sem rúgnak érte. De nem én leszek a első akit előléptetnek, meg akinek fizetésemelést adnak.

Egyébként nálunk nagyon kevés is a női vezető, hivatalosan ugyan nem mondják ki, de tuti az van mögötte, hogy a nők úgyis elmennek szülni, aztán a család az első. Ezért mindig inkább a pasikat léptetik elő. Én is többször megpályáztam már magasabb posztot, de mindig valami nevetséges indokkal elutasítottak, és valami inkompetens pasinak adták inkább.

2010. jan. 25. 21:12
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Tapasztalatom szerint alkalmazottként nagyon nehéz. Van olyan, akinek annyi energiája van, hogy bírja a házimunkát, túlórákat együtt, de ekkor szükség van valakire, aki elmegy a gyerekekért oviba, bölcsibe, hisz én az eddigi munkaheyeimről egyikről sem értem volna oda értük (képzeletbeli módon persze) egy nap sem. :-))). De vállakozás vezetőinek könnyebb, napközben kiugrik vásárolni, ha főz reggel, és csak 10 után tud beérni, nem szól rá a főnöke, inkább így látom elképzelhetőnek a gyerek mellett a sikeres munkavégzést sok pénzért. Őszintén megmondom, hogy alkalmazottként egyenlőre nem látom ezt megoldottnak teljes állás mellett. Jó dolog a részmunkaidő szerintem.
2010. jan. 26. 16:32

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!