Munka, karrier és bölcsi vagy pénznélküliség és anyaság?
Ha nem bízol a nagymamában, akkor legyen bölcsi, és megegyezni, hogy azért, mert ott sok a gyerek, de ha beteg,akkor marad a nagyi.
Hátha így ő is megérti, talán még örül is, hogy nem 100%-ban az ő felelőssége egy pici gyerek, de biztos szívesen babázik időnként.
Ha van munka, és megoldható, hogy legyen, aki figyel a picire, szerintem menj dolgozni.
Ettől még anya is leszel, még pár hónap, hamar elszáll, és úgy is vissza kéne menned dolgozni.
Addigra már lehet, helyre is rázódtok anyagilag.
Én azt mondom bölcsi.
Az hogy jól fizeő állásod legyen a gyermeked érdeke is, ez nem kérdés.
Az, hogy te vagy otthon a gyerkőccel természetesen jobb neki mint a bölcsi, de azért a bölcsinek is vannak hasznos oldalai:
-megszokja hamar a közösséget, ovinál nem lesz gond
-immunrendszere megerősödik
-sok gyerek kifejezetten imádja a gyerekközösséget, hidd el micsoda önálló, helyre kis emberke lesz belőle! :) Oviban majd ő fogja pátyolgatni a "kezdőket" :)
Anyós: én inkább a bölcsi mellett vagyok, ismerve anyósomat. Nincs vele nagy baj, de tipikusan az a típus aki szerint őnála jobban senki nem főz, és nem nevel gyereket, így is lépten-nyomon megkérdőjelezi a nevelésemet és konkrtéan tesz rá magasról ha valamit mondok neki a gyerekkel kapcsolatban szóval ha vele lenne akkor azt gondolná teljhatalma lett tőlem átvenni a nevelést és valamilyen szinten igaza is lenne hiszen azért baromi nagy szívességet tenne nekem ha ő maradna vele hogy dolgozhassak, én nem akarok ezzel a szívességkéréssel az adósa lenni olyannyira hogy azt gondolja akkor azt tesz a gyerekkel amit akar. Ez ugyanis visszaüthet.
ha neked jól fizető állásod lesz a férjednek meg rosszul fizető állása van, miért nem marad ő otthon? még gyedet is kaphatna ha be volt jelentve.
add be bölcsibe és a mama vigyázzon rá.
igen, beteg lesz! átlag a mi bölcsinkben: 3 nap bent, 1,5-2 hét itthon. ha már havi 10-11 napot jár az már nagyon jó hónap.
szóval szükség lesz a mamára, nem is kicsit de a bölcsi meg arra jó, hogy átesik ezeken a nyavajakórságokon és később kevesebbet lesz beteg
Nekem is az jutott az eszembe, hogy ha a férjed be volt jelentve, akkor akkor elmehetne ő gyedre. A max. gyed kb. annyi, mint a minimálbér, nem?
Amúgy felvennék egyáltalán bölcsibe? Mert sajnos tudjuk, hogy mindenhol helyhiány és többszörös túljelentkezés van :(
15 hónapos bizony még elég kicsi egy gyerek, de ha sz@rul álltok és jött egy ilyen kedvező lehetőség, akkor bizony szerintem el kéne vállalni. Pláne, hogy azt írod, alapvető dolgokra kéne a pénz. 15 hónaposnál kisebb gyerekeeket is bölcsibe adnak, ha muszáj.
Ami a kérdés második részét illeti: BÖLCSI! Én se bíznám rá soha, semmilyen körülmények között a gyerekemet a párom anyjára és nem véletlenül. Ha anyós vagy bölcsi lenne előttem, mint választási lehetőség, akkor egyértelműen bölcsi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!