Anglia: Voltál már kivizsgáláson 3 vetélés miatt? Vetélt már el valaki Angliában? Tapasztalatok?
Még "csak" kettőn vagyok túl, 3-nak meg kell lennie a kivizsgáláshoz.
Van olyan köztetek, akinek hormonproblémája volt, azt kivizsgálják, hogy kezelik?
NEM TUDOK HAZAMENNI KIVIZSGÁLÁSRA
Egy egészséges gyermekem már van, ugyanaz az apa.
Remélem olvasod ezt: ha alacsony hormonszintre gyanakszol, máris el kell kezdened a hormonpótlást. Én vettem krémet rá. Lehet ebayen is és amazonon is kapni, csak figyelj oda hogy uk-ból legyen a szállítás, mert amazonon főleg usából jön. Ártani nem árt, viszont szerintem a krém mentette meg a babám életét. Első mensim meg is jött rendesen, sőt, erősebb volt, mint normál, aztán az uh-on derült ki, hogy idősebb a baba. Én kentem 14 vagy 15. hétig. Volt még így is egy kis barnázásom, de megmaradt. A végén aztán megintcsak az orvosok kényelmessége miatt is, veszélyben volt az élete. 28 hetesen elmentem 4D-re, ott mondták, hogy lenn van a placenta. De ez nem diagnosztikai volt, így nem volt hivatalos. Én mondtam a MF-nak, ő csak legyintett. 38 hetesen hajnali 3-kor arra ébredtem, hogy valami vizeset észleltem, nagyon keveset. Rohanás wc-re: pirosas valami, majd kisebb vérdarabok. Mintának egy kendőbe is töröltem. Hívtuk a mentőt, ők meg lazán itt eldumálgattak vagy 10-15 percet, mire beültettek a kocsiba. Beértünk, addigra már észleltem babamozgást. A baba szive jól vert, fél óráig monitorozták. Azt mondták, hogy hazaengednek 24 óra múlva, ha nem történik semmi és a vérzés abbamarad. Az, hogy esetleg uh-on megnézik, szóba se jött... Én kértem, hogy nézzék már meg, nem e szivárog a magzatvíz....hát szivárgott...ja, hogy akkor maradok. Indítanak. Burkot akartak repeszteni, de az a béna nővér nem merte, kérte a másikat, az se merte, kérte az orvost, ő repesztett...mellesleg kellemes egy ilyen nyúlkálás. Közben a szívhangfigyelő nem tudta követni a baba szívverését, ezért felhelyzetek valamit közvetlen a fejére....na, ekkor esett le a szívhang. Szépen csúszott lefele....35-ig leesett, na akkor kapkodva előrántották a papírmunkát, amit szerintem alá kellett volna írnom, hogy felhatalmazom őket minden félére-onnan veszm, mert a sűrgősségi kaparásom előtt kiírtak műtétre és ott is aláírattak velem mindenfélét és most is rántotta elő a papírt, tette volna elém, de már csak röptébe elmondta, mert toltak befele a műtőbe, ahol kérdezték tőlem, hogy tudom, hogy mi lesz most stb...2 perc múlva már aludtam. Aztán pár nap múlva hazajöhettem. A health visitorom elolvasta a papírokat és mondta, hogy iszonyat mákom volt a papírok alapján, előttem elhallgatták, de placenta leválás történt, amit azonnal fel kellett volna ismerniük és nem órákat várni-hajnali 4-re értünk a kórházba és 11:22-kor jött a világra a babám-hanem azonnal cselekedni.
2 hónapos már, kislány. Szóval még a végén is van szakértelem és törődés, nem csak az elején:(
Neked hatalmas sok szerencsét!
Szia utolso!
Nem semi a kalvariad. Sajnalom, ami tortent veled, gratulalok a babahoz es orulok, hogy vegul szerencses kimenetelu let a dolog. Ha nem indiszkret a kerdesem, Anglia mely reszen tortent meg a dolog? En a health clinic-es valaszado vagyok, 1 vetelesem volt.
1 verzes utan belevagtunk, es sikerult is a baba, most multam 26 hetes. Mar egy verses utan ra tudtam volna venni a GP-m a kivizsgalasra, mivel pajzsmirigy betegsegem is volt a multban. Ezert ugy velem, helyfuggo is a dolog, hol esel teherbe, melyen a GP-d, a korhaz, milyen a terhesgondozas. Azota nekem a korhaz csinalja a terhesgondozast, nem a midwife, a korabbi pajzsmirigy betegseg es a vetelesre valo tekintettel. Plusz vervetelek, hormonszintellenorzesek es UH-k vannak. Abszolut elegedett vagyok.
Volt 1x a 12 heten pici barnas folyasom, azonnal ultrahangoztak, minden rendben volt. 20 heti UH-t ismeteltek, mert a baba nem akarta mindenet megmutatni. 25 hetesen szinten barnas elszinezodes miatt be akartatak fektetni a korhazba, azt hittek, talan ver, de kiderult, fertozes okozta. Anti D-t rogton kaptam, nagyon gondosak voltak, es ismet UH-n ellenoriztek.
Szoval, en teljesen elegedett vagyok, de tudom, otthon masmilyen az ellatas. Ugy hiszem, szerencse is kell hozza. Ezenkivul hatarozottsag, de az sajnos nem minden helyzetben (plane ilyen kiszolgaltatottban) nem jon automatikusan magatol.
Kitartast, hatarozottsagot es sok szerencset kivanok az itt probalkozoknak. En amugy Bristolban elek.
Lancashire-i vagyok, szóval jó messze tőled, bristol-i.
Nem gond most már, mert elméletileg többször nem kell ilyen kiszolgáltatott helyzetben lennem. Kettőt terveztünk, az már megvolt. Habár már most nyúzza a fejem a férjem, csak próbálkozzunk meg még egyszer, hátha fiú lesz...nem mondom én is örülnék egy kisfiúnak, de ez a sok izgalom...meg aztán anyagilag nem tudom, bírnánk e...hát nem tudom, az már biztos, hogy a nagytesó imádná, a hugit is imádja.:D
A bristoli valaszolo vagyok. Igen, lattam, hogy ti mar “tul vagytok” a dolgon, ha fogalmazhatok igy. Azert irtam le a tapasztalatom, ha mas rakeres a tartalomra es ideteved, lassa, milyenek a tapasztalatok, ki, mit tett, mit hasznalt, stb.
En meg azt sem tudom, egy babaval hogy jovunk ki, bar jo lenne kesobb meg 1. Semmilyen tamogatasra nem leszunk jogosultak a child benefit-en kivul, nem lesz egyszeru a helyzet.
Sok oromet kivanok a babadhoz es jo egeszseget nektek!
Koszi a tippeket. ;)
Hat mar en sem hiszek a kalkulatornak, de egyelore ezt tudom alapul venni. Az biztos, hogy jocskan megcsappan majd a bevetel. De hat gondolom, ismered a dolgokat.
Automatikusan kuldenenek papirokat child tax creditre/working tax-re? Azt hittem, ezt igenyelni kell, hiszen nem feltetelezik, hogy automatikusan jar. Mindenesetre muszaj lesz majd valahova segitsegert fordulnom (papirok ugyintezese), hiszen a kalkulatorok alapjan felkophat az allunk.
Mar most sporolok, rengeteg second hand dolgot veszunk, babanak is, nekunk is.
Megegyszer sok oromot kivanok nektek es minden jot!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!