Volt már valaki hasonló helyzetben? Tudom nagy butaságot csinálunk, de mégsem bírok az érzéseimmel. Nagyon össze vagyok zavarodva.
Nem vagy felelős anya, ha egy rosszul működő kapcsolatba még egy gyereket akarsz. Először a kapcsolatotokat kellene rendbe hozni, utána szülni még egy gyereket.
Az természetes, hogy hosszabb idő után már nem olyan a kapcsolat, mint az első időkben. De ezt rendbe lehet hozni.
Én sem vagyok túl magas, van 2 gyerekem - de nem a férjemmel vagyok, hanem volt olyan, aki elfogadott így. Nem lehetetlen - de nem is egyszerű eljutni odáig, hogy merjen változtatni az ember. Amikor eljut odáig az ember, hogy inkább bevállalja az egyedüllétet, mint hogy a langyos állóvízben, vagy az elmérgesedett helyzetben legyen - akkor jött el az ideje lépni.
Az hogy ha új párja lesz férjednek és vele is lesznek a gyerekek, természetes - de nem biztos. Attól függ, ők mennyire tudnák elfogadni az új párját.
Ne biztos, hogy az a jobb a gyerekeknek, hogy együtt maradtok - ha nem is mutatjátok, hogy nincsenek rendben a dolgok, ők akkor is érzik.
A férjem az előző házasságából hasonló okokból nem mert lépni évekig, felelősséget érzett a gyerekért.
Végül a gyerek kérte 12-13 évesen, hogy váljanak el, mert nem bírja ezt a fagyos, "úgy teszek mintha" légkört. Na, akkor vált el. Mindhárman jobban jártak. A gyerek mára 20 éves, de néha még a fejéhez vágja, hogy miért nem lépett korábban.
Ott se volt veszekedés, csak műmosoly mögötti üresség, hidegség. A gyerek meg kb 12 évesen érte el azt a kort, amikor nem csak érezte, de szavakba is tudta önteni, hogy nem jó neki. Elmondása szerint már 7-8 évesen is megvolt az érzés, csak az öntudata nem volt még elég fejlett, hogy kikommunikálja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!