Korai terhességnél lehet diétázni?
Hát maximum előtte lehetett volna. Most már nem. A baba egészsége a legfontosabb, nem az, hogy most milyen karcsú vagy. Ha eddig sem voltál az, akkor ne most érdekeljen ennyire.
Annyit tehetsz, hogy segítséget kérsz étrend összeállításában, hogy amit megeszel valóban tápláló legyen és hasznos anyagok legyenek benne, ne pedig csak a hízást segítsék elő.
én most már nem diétáznék a helyedben, mert a baba így is úgyis kivonja a szervezetből ami kell neki,és ez könnyen a te egészséged rovására mehet.
Inkább válts megfelelő élelmiszerekre. Hagyd el az édességet, a sós, zsíros dolgokat, rágcsálni valókat, cukros üdítőket, gyümölcsleveket és a fehér kenyeret, mert ezek semmilyen pluszt nem adnak a szervezetednek, viszont hizlalnak. Általában aki ilyeneket eszik és utána elhagyja ezeket, már attól fogy pár kg-ot, de legalább is biztos nem fogsz hízni tőle.
Egyébként a terhesség elejére az eredeti kalória szükséglethez képest 5-6%-os emelést javasolnak, tehát ha eddig ülő munkát végeztél, sport nélkül, a kb. 1600 kalóriás szükségletedre még rá jön kb. 100 kcal.
Ennyit mindenképp vigyél be, de nem kell feltétlenül fehér kenyérrel, péksütivel és gyors kajával bevinni ezeket.
Reggelizz tojást, barna kenyeret, uzsonnáz gyümölcsöt, korpás kekszet, zabpelyhet, joghurtot, stb. ebédelj rendesen, vacsira pedig próbálj szintén húst enni zöldséggel.
azért jó hogy már az elején foglalkozol ezzel, én sajnos nem foglalkoztam, meg is lesz a +20 kg :)
Hamarabb kellett volna gondolkodni!Ha nem akartál túlsúllyal kezdeni,akkor miért nem fogyókúráztál előtte?
Mostmár ne diétázz,csak étkezz egészségesen!
Figyelj oda!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!