Menjek orvoshoz? Félek, hogy hormonzavarom van.
Januárban abbahagytam a fogamzásgátló szedését 5 év után. 48 kilóval kezdtem szedni, aztán lettem 54-55, volt, hogy lefogytam 51-52-re, amikor leálltam vele, 55 kiló voltam, most meg 59, pedig odafigyelek, mit eszek! Februárban 1 hetet késett, most pedig 2 hétnél járok, de a menzesznek sehol a jele. 28. nap előtt voltak PMS tüneteim, de ezek a 28. napra elmúltak, a vérzés mégse jött meg, már 2 hete. Nem jó a közérzetem, sokszor van "mindjárt megjön" érzésem, hányingerem, hasfájásom (néha szex közben is, mintha ki akarna szakadni a petefészkem, pedig nem csináljuk durván...). Csomó tesztet ellőttem már, legutóbbit ma reggel, de mind negatív. :(
Nem szeretném ezt a játékot játszani hónapokig, szeretnénk babát, nem is védekezünk, mert olvastam, hogy az első 1-2 hónapban még könnyebb is teherbe esni, de nekem ez sem sikerült. Csak jött ez az össze-visszaság. :(
Szerintetek menjek dokihoz a héten? Nem szeretnék hízni tovább, mert 160 cm-hez ez a majdnem 60 kiló is rengeteg :( Meg ez, hogy nem jön meg, ez is kiborít. :(
Szia!
Én 6 évig szedtem fog.gátlót és mikor abbahagytam, bő egy év kellett, hogy a ciklusom helyreálljon...
Azalatt az egy év alatt össze-vissza jött meg, meg totál kiszőrösödtem, de ahogy helyreállt magától, a szőr is kikopott...
És most 23 hetes kismama vagyok... :)
(amúgy ha visszacsinálhatnám, tuti nem szedtem volna a gyógyszert, mert nekem tényleg nehéz volt "helyre jönni" belőle...)
Menj el orvoshoz, nem árt.
Nem törvényszerű, hogy a fogamzásgátló abbahagyása ennyire megzavarja a menstruációt. A mostani gyógyszerekben kevés hormon van. Én 7 évig szedtem, a következő hónaptól beállt 27-28 naposra a ciklusom. 1 év után a 2.próbálkozós hónapban terhes lettem. Szülés után 5 héttel megjött és visszaállt a terhesség előtti ciklusra. Kislányunk lassan 4 éves.
Lehet, Téged a gyógyszer abbahagyása zavar meg, de ez egyáltalán nem biztos.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!