Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lombikos mamák! Van okom...

Lombikos mamák! Van okom aggodalomra? Kérdések lent!

Figyelt kérdés

1, hogyan zajlik a folyamat (kiszedés, beültetés stb.)?

2, fájdalmas, vagy altatásban történik?

3, mennyit kell utána a kórházban maradnom?

4, milyen utó kezelések, teendőim vannak? (injekciók stb.)

5, ez fizetős szolgáltatás?

Köszi a válaszokat! "élményeket"

2009. dec. 18. 10:14
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A folyamat a stimulációval kezdődik,egyénileg változik,kinek mennyi hormonszurira van szüksége.Folyamatos uh ellenőrzéssel figyelik a tüszőket.

A leszívás,másnéven punkció,rövid altatásban végzik,(van aki nem kéri az altatást),utána néhány óra múlva haza lehet menni.Az apukára is ezen a napon van szükség.A beültetés rá 2-5 napra van,attól függően hogy hogyan osztódnak a megtermékenyített sejtek.

A beültetés nem fájdalmas,olyan mint egy rákszűrés.

Utána 20 percet kell feküdni,és haza lehet menni.Ezutáni időszakra még írnak fel progeszteron tartalmú gyogyót pl. utrogestant, vagy szurit,. Tesztelésig nincs más teendő,csak vigyázni,pihenni,nem utazgatni.Az esetleges sikertelenség után 3 hónap szünetet kell tartani a következőig.

Az OEP 5 lombikot támogat,de a szurikat meg kell venni.Nekem úgy 170 ezerbe kerültek.

Remélem segítettem,ha még kívácsi vagy valamire,nyugodtan kérdezz!

23+4 hetes hármasikres km.

2009. dec. 18. 17:14
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Nálam is altatásban ment, utána pár óra pihi után hazamehettünk. A szuri, és a gyogyó, hogy ki milyet kap, egyénileg változó, attól függ, milyen protokollra van szükséged. Nekem long protokoll volt, összesen 32 szurit szúrtam. Én olyan 130.000-et fizettem a gyógyszertárban.

5 naposan kaptam vissza az embriket, ez is attól függ, mennyi van, és hogyan fejlődnek. 4-et még így is le tudtak fagyasztani. Nekem múlt hónapban volt az első beültim, sajna nem sikerült, most megyünk két ünnep között a fagyikért.

Remélem ez már sikeres lesz.

A tb 5 transzfert támogat, de a fagyis, vagy a sikertelen stimuláció nem számít bele. A fagyis visszaültetés mehet mindjárt a következő ciklusban, mint most nekem is, de az újabb stimus ciklusra 3 hónapot várni kell, ahogy az előző hozzászóló is írta.

Sok sikert neked!!!

2009. dec. 20. 19:31
 3/7 A kérdező kommentje:

Köszönöm!

Nektek is nagyon sok sikert kívánok!!! :)

2009. dec. 20. 19:59
 4/7 anonim ***** válasza:

Bocs, de nem értem, miért emelteted ki a kérdésed: mivel minden úgy zajlik, ahogy az előző két lány leírta, más válaszokat nem fogsz kapni.

1)2)3) Először stimuláció szurikkal, aztán UH-k, utána leszívás altatásban, semmit se érzel, aznap feküdni kell, beültetés ébren, kicsit kellemetlen de semmi vészes, utána 1 órát feküdni kell a helyszínen, utána otthon. 2 hétig pihi. 4) utána progeszteront kell a 2 hét alatt szedni, 14. napon teszt vagy vérvétel.5) 5 lombik TB támogatott, ha olyan klinikára mész, a gyógyszereket te fizeted, ami 100 ezer ft körül van.

2010. jan. 2. 17:32
 5/7 anonim ***** válasza:

[link]

A kezelési lehetőségek menüpontban olvashatsz arról is, hogyan zajlik a lombik.

Mi a Győri Kaáliban voltunk, az fizetős. Mint később megtudtam, Tapolcafőn a Pannon Intézet nem fizetős, illetve Bp-en is van egy Centrum ahol "csak" a gyógyszerekért kell fizetni, csak most hirtelen nem jut eszembe a neve. Ha érdekel, utánanézek.

2010. jan. 2. 18:13
 6/7 anonim ***** válasza:

a többi választ kiegészíteném :

a leszívás , ha sok petesejtet szívnak le után a pocid fájhat 1-2 napig ( amikor 6-ot szívtak le nem éreztem meg, utána 9-nél 2 napig fájt a poci)

a kórháztól/orvostól függ mennyit kell feküdni a leszívás után, Pécsen ez általában 3!óra,

2010. jan. 3. 21:36
 7/7 anonim ***** válasza:
utólsó vagyok bocs a beültetés után kellett 3 órát feküdni, a leszívás után amikor felébredtem még 20perc pihi és mehettünk haza
2010. jan. 3. 21:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!