Lombikosok válaszát várom! Mernétek kérni 4 embrió visszaültetését?
Négy sikertelen lombikon vagyok túl (friss illetve fagyasztott et) és megcsináltattam a genetikai és immunológiai vizsgálatokat is,amik jók lettek. A korom
- jövő hónapban leszek 35 - és a sikertelenségek miatt gondolkozom egyre inkább a maximális 4 embrió visszaültetésén (fagyasztott lesz). Ti be mernétek vállalni? Hármat mindenképpen visszakérek, de ha mind a négy felébred, akkor négyet is. Szerintem kizárt, hogy mind a négy megtapadjon.
Az egyik lánynak, akivel az utolsó leszivasomon voltam, egyetlen petesejtet tudtak leszivni.
Ikrei lettek. Ugyhogy ebből kiindulva nem kérnem a négyet (en is azt hittem, 3 a maximum, amit visszaultetnek
3 lombikbeültetésem volt (ebből 1 fagyasztott). Mindkétszer 2 embriót ültettek vissza. Úgy voltam vele, hogy ha a 3. sem sikerül, akkor a következőre 3 embriót fogok visszakérni. Mondtam a doktornőnek, de azt mondja ez teljesen kizárt, nem engedi (pedig elvileg a törvény megengedi a hármat). Azt mondta a doktornő, hogy óriási a rizikója,úgyhogy nem és nem és nem. Úgyhogy maradj a kettőnél, hidd el sikerülni fog. Ne kockáztass!
(nekem végül a 3. sikerült, úgyhogy nem került sor a 3 embriós beültetésre sem)
Köszönöm szépen a gyors válaszokat!
Akik azt írták, hogy nem lehet hármat visszakérni, nem jól tudják, mert én a saját doktoromtól tudom, akihez járok a meddőségi központba,most a héten voltam, és ő mondta, hogy max. 4-et lehet, nem én találtam ki! A hármon azért még gondolkodom, mert eggyel több az esély szerintem, mint a kettőnél.
4-es válaszoló vagyok!
Hidd el, mi is értjük mit akarsz és mit kérdezel, nem csak a 7-es válaszoló. Olvasd el amit a 7-es írt, 2x volt 4 embriós beültetése... ÉS? SIKERÜLT? Nagyobb volt rá az esély, hogy terhes marad? Nem!!! Elvetél!
Ja, és ő már azért 16 lombikon túl volt, Te még csak 4-es. A 7-es válaszolónak mikor sikerült??? Amikor 2, azaz kettő darab embriót ültettek be!
Szóval: értem én is mit akarsz, de azzal, hogy növekedik a beültetett embriók száma egyáltalán nem nő, hanem inkább csökken annak az esélye, hogy akár egy is megtapad. Az én dokim ezért nem engedte, még a hármat sem. Hidd el, sikerülni fog csak ne légy ennyire görcsös, ne matematikázz, hagyd az orvosodat, hogy belátása szerint döntsön. Ő jobban tudja, hogy mi az ami eredményre vezet.
Szóval légy pozitív, elégedj meg a 2 embrióval (egyébként barátnőmnek is kettőt ültettek vissza, egy osztódott, így lett 2 fia és egy kisánya:), szóval nyugi, fog sikerülni.
Amúgy meg tudom, hogy könnyű azt mondani, hogy ne görcsölj, de nekem is akkor sikerült amikor elengedtem az egészet, elegem volt, kibuktam, nem is akartam már terhes lenni, elmentem az utolsó beültetésre, mondván azt még megcsinálom, aztán nekem már nem is kell gyerek, egy darabig biztosan nem. Erre tessék, megfogant a kislányunk és szülés után 6 hónapra spontán is terhes lettem és most van egy csodás kisfiúnk is.
Úgyhogy próbálj meg tényleg kicsit lazítani! Eljön mindennek az ideje!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!