Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Terhesség alatt mit lehet...

Weman Alida kérdése:

Terhesség alatt mit lehet enni-inni?

Figyelt kérdés

Mit ajánlótok, hogy mit lehet enni? Pl..:

Erőset?

Savanyút?

Édességeket- mennyit szabad 1 nap?

14 hetes Kismama

2014. márc. 28. 13:50
 1/4 anonim ***** válasza:
Szinte bármit lehet enni, nyers húson kívül. Erőset, is savanyút is, édességet is, bár az utóbbit csak mértékkel, mert egészségtelen, hízlal, és még terhességi cukorbeteg is lehetsz tőle.
2014. márc. 28. 13:53
 2/4 anonim ***** válasza:

Tengernyi sok cukron kívül mindent,amit csak megkívánsz! :)

Ezt tapasztalatbòl mondom, rám 25 kg jött fel terhesség alatt! Azt hittem gyorsan leadom mert vékony alkat voltam.... Most Ami lemegy ròlam par hét mùlva vissza is szalad !! :(

2014. márc. 28. 14:05
 3/4 anonim ***** válasza:
Nyers husit meg penészes sajtot nem ettem. Édességet is csak a végén :-D 17kilót híztam 20at leadtam, 3 hónapja szültem :-)
2014. márc. 28. 15:14
 4/4 anonim ***** válasza:

nyers hús, nyers hal (hőkezeletlen vagy kérdéses/kétséges körülmények között füstölt felvágottak, sonkák, penészes sajt) tömény ital tabu.

Édességet ehetsz, de alapból megnő majd az étvágyad, sem a testsúlyodnak, sem a cukrodnak nem túl jó ha túlzásba viszed. Napi 1-2 kocka fekete csoki még belefér, de mindennap süteményt enni (és mellette ezerrel tolni befelé a szendvicseket, fehér pékárut) nem jó.

Erőset ehetsz, de vigyázz mert amúgy is puffadt leszel, ilyenkor lassabb az emésztés, nem biztos hogy jót tesz. Egészségügyileg nem káros.

Koffein - napi egy kávé belefér, ha a vérnyomásod nem magas. Ha a védőnő magasnak ítéli azonnal hagyd el a kávét.

Tartósítószereket kerülni kell: pékáruk, készételek, chipsek, konzervek televannak vele.

Édesítő: sztevoid, sztívia alapú édesítőszerek mehetnek, valamint nyírfacukor vagy xilit.

Később jelentkezhet gyomorégés, akkor a túl hideg, túl meleg és savas dolgokat is kerülni kell.

+ Szedd a terhes vitamint mert gyakorlatilag lehetetlen úgy étkezni, hogy minden vitamint bevigyél ami kell. (ebben a terhességi korban elég két naponta)

2014. márc. 28. 15:30

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!