Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Vállalnál 38 évesen 4. babát?

Vállalnál 38 évesen 4. babát?

Figyelt kérdés

Tudom, ezt mindenkinek saját magának kell eldöntenie, meg, hogy mi tudjuk stb...de tényleg kíváncsi vagyok a véleményekre!

38 éves vagyok. A férjem is :) Van 3 egészséges gyerekünk Jól élünk, nem vagyunk "eleresztve" de jut amire kell.

Egyedüli "visszatartó" erő az az lenne, hogy most már a 3 nagyobb több szabadságot ad, nincsenek éjszakai ébredések, nem kell 0-24-ben figyelni, hogy mikor mit dugnak a fülükbe-orrukba-mikor esnek el. nem kell egy bevásárlást is az etetésekhez igazítani stb...

Viszont vágyom egy babára :) és tudom, hogy a neheze másfél-2 év alatt elmúlik (jobb esetben)

2014. márc. 25. 13:58
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező,őszintén sem anyagi sem egészségügyi szempontból nem vállalnék,lássuk be azért egy 38 éves szervezet már nem a babavállalásra van kitalálva legyél akármilyen fitt,étkezz akármilyen egészségesen.Jut amire kell,ez azt jelenti,hogy azért össze kellene húznia nadrágszíjat ruháztatás,emelkedő rezsi,több élelmiszer,lehet még kisebbek a gyerekeid de a különórák sportok,hobbik bizony nem kis pénz,úgy gondolom legalábbis az én igényeimnek megfelelően 6-7száz ezres bevétel nélkül nem vágnék bele 4 gyermek nevelésébe,pláne úgy gondolom élvezni is szeretném az életet,nyaralni,félre tenni a gyerekeknek stb.Persze ez a Te döntésed,én nem vállalnám.
2014. márc. 25. 17:32
 22/35 anonim ***** válasza:
59%

19es szívemből szóltál!

Azoknak üzenem akik itt 35 felett nem szülnének,ha mindenki igy gondolkodna kihalna a magyar népesség!Sajnos vagy nem sajnos a mai világban későn szülnek a nők!

De ez nem azt jelenti,hogy felelőtlenek,és beteg gyerekeket szülnek!Sot náluk sokkal több a kötelező szűrés!A legtöbb fejlődési rendellenességel születő babak 30kor alatti szülő nőknél vannak,mert őket nem kötelezik!

Én is 24 èvesen szültem az elsőt,de eszembe sem jutott,hogy 35felett ne szüljek,ha úgy hozza az êlet!

2014. márc. 25. 19:09
 23/35 anonim ***** válasza:
Én vállalnám, de tényleg te tudod. Szerintem mindenkinek Mások az igényei, nyilván nem befizetetlen számlákkal, de azért nem csak luxusban lehet élni. Ezt viszont csak te tudhatod, nyilván nem ezek alapján döntesz majd, de gondoltam leírom én is, a körülményeket és a többit ti tudhatjátok.:) Minden jót Nektek! :)
2014. márc. 25. 19:11
 24/35 A kérdező kommentje:

Nem megerősítést keresek itt, egy internetes oldalon.

Mint írtam: a VÉLEMÉNYETEKRE vagyok kíváncsi és köszönöm, hogy leírtátok!

Azzal kezdtem, hogy a mi döntésünk, mi tudjuk.

Nem is értem miért kell tovább látni valamit :)

Az, hogy jut amire kell, nem azt jelenti, hogy össze kell húzni a nadrág szíjat. Nem dicsekedős oldal ez itt szerintem. 3 gyerek egy családi ház, egy telek, 2 autó hitel nélkül. Megélünk, jut különórára, nyelvtanárra,márkás cipőre és minőségi ételre.

Tényleg csak a véleményetekre voltam kíváncsi és nem megerősítést akartam pozitív vagy negatív irányban.

Köszönöm szépen Mindenkinek a válaszát!

Sajnos egyre inkább látom, hogy az anonimitást kihasználva sokak bántó megjegyzéseket tesznek és belelátnak dolgokba olyat is amiről szó nem volt :(

2014. márc. 25. 19:29
 25/35 anonim ***** válasza:
0%
Nem tudom mi volt neked bántó,nekem az fura véleményt kérdezel de aki szerint nem szülne mert a terhességhez a nő már öreg 38 évesen akkor jössz és azonnal kötekedsz ahogy a többi is.Akkor mi értelme véleményt írni? És igen sokba kerül 4 gyerek,ez is vélemény volt,ezen is sértődj meg.
2014. márc. 25. 19:35
 26/35 A kérdező kommentje:

Na tessék...

Ne kötekedtem és nem sértődtem meg...nem is értem...én elfogadom az ellenvéleményt is, mert minden család más. Más igényekkel, más anyagi helyzettel, idegrendszerrel, tapasztalattal és legfőképpen életszemlétettel. :)

2014. márc. 25. 19:54
 27/35 anonim ***** válasza:
Szerintem a korábbi bíráskodások nem tetszettek a kérdezőnek. De neki is joga van a véleményéhez azért, ugyanúgy, mint a válaszolóknak!
2014. márc. 25. 20:19
 28/35 anonim ***** válasza:

Ha úgy hozta volna az élet, hogy az elsőre vagy a kistesóra kerülne sor 35 környékén, akkor vállanám. Akkor megszülném az első gyerekemet 35 évesen, de 3. 4. 5. gyereket én már nem vállalnék, vagyis nem dolgoznék érte tudatosan, hogy legyen. De ez az én véleményem. 2 gyereknél többet egyébként sem szeretnék, de emiatt egyáltalán nem ítélem el a nagycsaládosokat.

Én 25 évesen már szülni akartam, de az élet úgy hozta, hogy vetélés után nagy nehezen az első csak 31 évesen jött össze. A férjem szeretne kistesót, de én még ebben sem vagyok biztos, mert az elsőre is éveket vártunk, és ki garantálja, hogy a másodikkal nem így lesz és nem csúszok-e ki vele akár 40-ig is. Ahhoz meg már én elég pudingnak érzem magam...

Csak azért írom ezt, mert teszem azt 38 évesen tervezed vállalni, de mi van, ha nem jön össze rögtön és már 40-42-45 leszel, mire összejön?

2014. márc. 25. 21:36
 29/35 anonim ***** válasza:

http://www.gyakorikerdesek.hu/gyerekvallalas-neveles__teherb..

Fura, mennyire más válszokat kapott a linkelt kérdés feltevője! Pedig ő 40 is elmúlt!

2014. márc. 25. 22:12
 30/35 anonim ***** válasza:
Valószínűleg szintén olyanok válaszoltak akik nem képesek elfogadni,hogy idősnek számítanak a gyerekszüléshez 3-41 évesen.
2014. márc. 25. 22:21
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!