Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Vállalnál 38 évesen 4. babát?

Vállalnál 38 évesen 4. babát?

Figyelt kérdés

Tudom, ezt mindenkinek saját magának kell eldöntenie, meg, hogy mi tudjuk stb...de tényleg kíváncsi vagyok a véleményekre!

38 éves vagyok. A férjem is :) Van 3 egészséges gyerekünk Jól élünk, nem vagyunk "eleresztve" de jut amire kell.

Egyedüli "visszatartó" erő az az lenne, hogy most már a 3 nagyobb több szabadságot ad, nincsenek éjszakai ébredések, nem kell 0-24-ben figyelni, hogy mikor mit dugnak a fülükbe-orrukba-mikor esnek el. nem kell egy bevásárlást is az etetésekhez igazítani stb...

Viszont vágyom egy babára :) és tudom, hogy a neheze másfél-2 év alatt elmúlik (jobb esetben)

2014. márc. 25. 13:58
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
Unokatesóm a 3 felnőtt gyereke után 42évesen vállalta be a 4ik babát! Én nem vállalnám be ,de én azért nem ,mert érzem,hogy nem lenne annyi türelmem,mint kéne!
2014. márc. 25. 14:16
 12/35 anonim ***** válasza:
94%

Kedves kérdező!

Nekem is 3 van,és remelem hamarosan összejön a 4.baba.En 32eves vagyok,de szerintem semmi akadálya 38evesen szülni!

Nem véletlenül van annyi szűrővizsgálat 35.felett,kiszűrik ha baj van.

Ha úgy érzitek van energiátok,és anyagilag is belefér 4 gyerek szerintem ne várj tovább!

A dedimamamnak 3 testvére volt,3 ev korkülönbséggel születtek.A legidősebbnel 41 èves volt a mamajuk.Az unokatestvéremnek 5gyereke van,35evesen szülte az 5.babat!

A 8as válaszoló tejesen ledobbentett,nem hallott meg biztos a genetikai szurovizsgalatokrol..

2014. márc. 25. 14:19
 13/35 anonim ***** válasza:
100%

Az elsőt 30 évesen szültem, szívbeteg volt, el is vesztettük hamar.

Aztán 34 és 37 évesen szültem két makkegészséges lurkót, jövőre 41 leszek, és most késik a menstruációm!!! Ha megtörtént a csoda, elmondhatatlanul boldogok leszünk.

Ha tehát vágytok egy negyedik gyerekre, szerintem vállald - egy gyerek öröm, optimizmus elsősorban. (Én még az első, beteg gyerekemnek is tudtam örülni, amíg élt.)Nagy valószínűséggel azonban egészséges gyerkőc lesz, aki jön majd hozzátok, ha ti is úgy akarjátok.

2014. márc. 25. 14:27
 14/35 anonim ***** válasza:
100%
Én nem ismerlek, sem téged, sem a családod, saját magamból tudok kiindulni, a férjemből, és a saját helyzetünkből. Mi gondolkodás nélkül vállalnánk a negyediket is. 3-at tervezünk, de ha 4 lesz belőle, akkor négy. Én tudom, milyen társat választottam, az élet pedig 2-vel, 3-mal is kiszámíthatatlan. BÍzom a tapasztalatainkban, tudásunkban, szerencsénkben, stb.
2014. márc. 25. 14:39
 15/35 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező, ott volt a ha. Nincs szó keserűségről, csupán nem érzelmekkel gondolkodok.
2014. márc. 25. 14:46
 16/35 anonim ***** válasza:
93%
Igen vállalnám!42 évesen vállaltam az 5.babát,sokkal több türelmem van most mint 25évesen az elsőnél.. :)
2014. márc. 25. 14:47
 17/35 anonim ***** válasza:

Van ismerősöm aki 40 évesen vállalt babát. Minden rendben volt. De ezt a részét talán orvossal kellene megbeszélni.

Nekem öt gyermekem van egyébként a legkisebbet 33 évesen szültem. Tervezett volt az összes gyerek. Mindenki mga tudja mennyit bír lelkileg, idegileg, fizikailag és igen, anyagilag is

2014. márc. 25. 14:53
 18/35 anonim ***** válasza:
0%
#17, egyetértek a veled, az a baj az ilyen válaszokkal, hogy aki kérdezi, kigyomlálja belőle a maga vélt avát, szelektíven olvas és önigazolássá lesz benne. Alapvetően megerősítést keres itt az igen felé, itt, egy internetes oldalon. Születés/nemszületés amiben szerepünk adódhat? Nekünk? Nekem ez abszurd. A többinek nem, mer nem fogja fel vagy halad a falkával. Valamirevaló családtervezés nem igy fest! Felelőtlenségnek tartom továbbra is és önzőségnek is mondanám. Nem fog elmenni génvizsgálatra, mert ő át akarja élni azokat az érzéseket, amiket a másik háromnál és megkockáztatja. Aki meg józan, az megkeseredett. Persze. Hát, vagy bejön, vagy nem. Csak aztán ha nem, ne jöjjön ide sírni..
2014. márc. 25. 15:06
 19/35 anonim ***** válasza:
76%

13. vagyok, és off: A "józan" hozzászólóknak: azért a kérdést nem ártott volna végig elolvasni. A kérdező ugyanis nem arra a dilemmára keresi a választ, hogy vajon a gyerek egészséges lesz-e, hanem hogy miképpen befolyásolná a családja működését, szerkezetét egy negyedik gyerek.

Bocsánat, de olyan kérdésre próbáltok válaszolni, ami nem is lett feltéve. A kérdező nyilván megfontolta ezt az oldalt.

Ami meg a valódi kérdést illeti, igenis jogosan tette fel, mivel itt, a sok olvasó között találkozhat olyanokkal, akik hasonló cipőben jártak.

Különben meg éppen ti próbáltok élet és halál kérdésében sarkosan állást foglalni, még a kérdező házzasságára is messzemenő következtetéseket levonni :)

A gyerekvállalás azonban ösztönös dolog. Az egy dolog, hogy mint mindent, manapság ezt is megpróbáljuk kontroll alá vonni. Az én véleményem viszont az, hogy ezzel az ész-kultusszal éppen ti vagytok konformisták.

Nehéz lenne szembenézni azzal, hogy az emberek sokfélét gondolhatnak?

Kevesebb írást, több olvasást kívánok Nektek szeretettel:)

2014. márc. 25. 15:28
 20/35 anonim ***** válasza:
0%
nem 38 évesen sosem szülnék,sőt már 35 felett sem
2014. márc. 25. 16:56
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!