Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Pozitív a tesztem, de voltam...

Pozitív a tesztem, de voltam 3X rtg-n? Többi lent.

Figyelt kérdés

A múlt hónapban egyszer voltunk együtt. Az együttlét előtti napon 2x volt fogászati rtm-m, 2 nappal előtte pedig egy panoráma rtg-m volt. tehát összesen 3 a két nap alatt.

Kaptam kötényt, de most, hogy a tesztem pozitív lett nagyon megijedtem :(

Így is károsíthatja a babát???

2014. márc. 21. 23:11
 1/6 lcs ***** válasza:
tuti semmi baja nem lesz a babának :) én gerincsérvvel voltam gyógytornásznál, aztán meg CTG-n, és utána derült ki, hogy terhes vagyok, már 4 éves a lányom, kutya baja..:)
2014. márc. 21. 23:18
 2/6 anonim ***** válasza:
Engem vesekő miatt röntgeneztek. Telibe a hasamat, hólyagomat. Akkor már terhes voltam, csak nem tudtam. Rákérdeztem az orvosnál, azt mondta, ha megmaradt a baba, gond nem lehet. A legnagyobb veszély ilyenkor az, hogy elmegy a baba. A kisfiam már 3,5 éves. :)
2014. márc. 22. 00:21
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Azt olvastam valahol, hogy pont a fogászati röntgen az, ami ilyen esetben már majdnem teljesen veszélytelen. Annyira messze van és kötényt is kapsz. Ettől függetlenül, amikor lesz a genetikai uh, akkor mondani kell és alaposabban megnézik majd a babát. Szerintem sincs miért aggódnod.

Ráadásul a petesejtek nem cserélődnek és nem termelődnek újak. Tehát ha azok károsodnak, akkor sincs mit tenni. A hímivarsejtek kb 3 hetente cserélődnek, ezért ha férfit röntgeneznek, akkor minimum három hetet érdemes várni babcsinálás előtt.

2014. márc. 22. 07:44
 4/6 anonim ***** válasza:

Én is úgy tudom, hogy a fogászati röntgen a legveszélytelenebb, mert eleve a dózis is nagyon kicsi, amivel sugároznak, plusz még ott a köpeny is. Szóval szerintem minden rendben lesz.

Azért majd esetleg a 12 hetes genetikai uh-nál említsd meg a dokinak, de szerintem nem ezen fog múlni...

2014. márc. 22. 09:14
 5/6 anonim ***** válasza:
100%

Ne aggódj, nem lesz baja a babádnak. Mint előttem írták, a fogászati rtg jár a legkisebb sugárdózissal, ólómkötényt is kaptál, így aztán főleg nincs min aggódni :)

egy röntgenes

2014. márc. 22. 12:33
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a válaszokat Mindenkinek! Megnyugtattatok! :)
2014. márc. 22. 21:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!