Van ertelme beagyazodas utan E vitamint szedni, ha barnazok? Segithet a baba megtartasaban?
Dpo. 10-11. napja volt ma es tegnap, es azota barnazok. Minimalisat, de van. Tegnap este volt egy kis verzes, de tenyleg csak par csepp piros ver, azota es elotte kicsivel pedig nagyon enyhe barnazas van.
Ez mi lehet most? Volt beagyzodas, vagy elhuzo huzodik, vagy ha a barnazas nem mulik, akkor valoszinuleg nem is fog sikerulni a baba? A mult honapban ugyanigy volt, bar akkor sokkal erosebb volt a barnazas, es utana dpo. 14. napjan megjott az igazi verzes is.
Ha most hasonlo a helyzet, keszuljek fel, h most is igy lesz?
Most amugy szedem a baratcserjet is, es napi 100 mg E vitamint (tobbet nem mertem, mert sztem alapvetoen a meh ny.hartya vastagsaggal nem lehet gond, mindig jo bo a verzesem, tehat van minek levalnia). De most esetleg az segithetne, ha szednek tobb E vitamint? Vagy mi szuntethetne meg ezt a barnazast?
Legyszi az olyan kommenteket hagyjuk, h miert nem orvostol kerdem ezt, stb. A TI velemenyetekre es tapasztalataitokra vagyok kivancsi, esetleg praktikakra. Koszi.
Igen, volt menzeszem, rendesen. Altalaban 30 naposak voltak a ciklusaim, de egy fel eve kicsit megvalozott, kitolodott 32 napra, es mensi elott nagyon megduzzadt a mellem es szelgorcseim is voltak. Ez korabban nem volt jellemzo, csak miota 32-osra tolodott a dolog.
De rendszeresen szokott jonni. Viszont teny, hogy elotte 2-3 nappal szokott kis barnazas lenni, szoval igen, tuti, hogy hormonproblema.
Ha ez a honap is kudarc, utana nekikezdunk a ferjemmel a kivizsgalasoknak. Nagyon szerettem volna, ha en meg tudom oldani, vagy osszejon magatol, de sajnos ugy nez ki, efelett nincs hatalmam.
Koszi meg egyszer a valaszokat!
Ha sikerül is ki kell vizsgáltatni magad, mert a vetélések nagy százalékát hormonprobléma okozza. És hát ugye a gyermekszüléshez nem csak a fogantatás kell, hanem a kihordás is, szóval nem elég hogy teherbeesel, egészséges terhesség is szükséges.
Ha nem sikerül, vizsgáltasd ki magad, mert a sikertelenséget jobban fel lehet dolgozni, mint egy vagy több vetélést.
Utolso: onnan gondolom, hogy egyreszt nem volt petefeszek fajdalmam, masreszt a testhom sem esett le, es a masodik fazisban sem emelkedett meg. vegig az alaphom kornyeken volt. Ellenben mikor van p.e.-m, akkor - ahogy a nagykonyvben meg van írva - leesik, aztan felmegy es fent marad.
E honapban amugy ovu tesztet is csinaltam. Mikor majdnem teljesen eros pozitiv volt, akkor voltunk egyutt a ferjemmel. Masnap ereztem is a fajdalmat.
Szerintem ez eleg megbizhato igy egyutt, a fajdalom es testho.
Amugy pedig mint irtam, egyaltalan nem csodalkoznek, ha nekem is tenyleg csak jan-febr-ban lenne p.e., mint edesanyamnak. Nem egyedi eset lenne, mint a helyzet is mutatja.
Mas kerdes: hol kezdjuk a kivizsgalast? Ugy tudom, a ferjjel kezdik az egeszet. Neki hova kell mennie es kell oda beutalo? Aki atment mar ezen, adna egy rovid kis leirast, hogy hova menjunk es mire szamithat a parom?
Es mit tanacsoltok, inkabb magan dokihoz menjek? Vagy van, aki a normal korhazra eskuszik?
Mi így csináltuk: Először is kerestünk egy megbízható nőgyógyászt. Elmondtuk mióta próbálkozunk, és hogy szeretnénk ha végigkísérné a próbálkozásokat, mert már lassan másfél éve nem jött a baba. Az első amit csinált hormonvizsgálat beutaló; vérvétel a 3. és a 21. ciklusnapon. Ebből megláttuk, hogy van e jel ovura. Mikor meglett az eredmény, elkezdtük a peteérés követést uh-val. Ez azt jelentette, hogy félidőben két naponta mentem be hozzá 5 percre, míg megnéztük hogy áll a tüsző. Mikor ez is jól sikerült és alátámasztotta az ovut, akkor kérte, hogy menjünk el egy andrológushoz, magánrendelésre mentünk beutaló nélkül, 10 perces vizsgálat a vitt anyaggal és szerencsére ott is jó eredményeket kaptunk. Utána követtünk még egy ciklust uh-val, pontosan megmondta mikor kell összebújni, de akkor sem sikerült. Így mentem HSG-re a dokimmal, ott is minden rendben volt. Utána 2 hónappal sikerült, terhes lettem. Nálunk nem derült ki, miért várt ennyit a picur, mert minden eredmény jó volt, lehet az időzítés.
Szóval ha van egy lelkiismeretes dokid, és elmondod mit szeretnél, akkor nem kell sehova se menned külön, hanem kezel amig nem sikerül a gyermekáldás. Sok sikert!
Vidéki kisvárosban élünk, itt nincs meddőségi osztály. Kórház ugyan van, de meddőségi nincs, szóval szerintem mindenképp a nőgyógyászatra kell majd mennünk.
Akkor az jó szerintetek, ha elmegyünk a férjemmel? Majd a meznesz vége felé, hogy tudjanak időpontot adni a 3. napi hormonmérésre, nem? És a férjemnek is jönnie kellene velem, vagy fölösleges?
Nagyon gondolkodom, hogy magánba kellene menni, nem tudom, hogy tudnám összeegyeztetni a munkámmal a kórházat. Eddig pár alkalommal voltam csak az itteni nőgyógyászaton, de mindig 2-3 órákat kellett várnom. De a magándokit meg tudom, fogja-e bírni a pénztárcánk...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!