Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Sose probáltam még az ovuláció...

Sose probáltam még az ovulációs tesztes módszert a gyermek fogantatáshoz és nem is nagyon értem hogyan használjam és mikor?

Figyelt kérdés
Probálkozunk már egy 8 hónapja és most szeretném énis kiprobálni ezt az ovu tesztes dolgot hát ha nálunk is beválik netán! Tényleg nem nagyob tudok róla semmit! Most olvassgattam egy két dolgot róla de még így sem nagyon értem hogy használjam és mikor! Kérlek segítsetek! Előre is köszönöm :)

2014. febr. 21. 21:16
 1/9 anonim ***** válasza:

Nekem 28-30 naposak a ciklusaim. Én az első tesztet a ciklus 10-11. napján szoktam csinálni. Onnantól minden nap tesztelek, amíg pozitív nem lesz.

Délután kell csinálni, úgy 14 és 17 hóra között. Mielőtt megcsinálod a tesztet a folyadékbevitelt minimalizáld.

Akkor pozitív, ha a teszt csík ugyanolyan erős színű, mint a kontroll csík, vagy erősebb.

2014. febr. 21. 22:06
 2/9 A kérdező kommentje:
És akkor ha aznap pozitív akkor vagyok a legtermékenyebb és még aznap este legyek a párommal?
2014. febr. 21. 22:38
 3/9 anonim ***** válasza:
Ha pozitív akkor legyetek együtt, igen.
2014. febr. 22. 13:37
 4/9 A kérdező kommentje:
Egy ilyen csomagban tobb van, szoval 10-11. naptol mindennap hasznaljam mert lehet ket napon is mutat ovulaciot? Es aznap este kell egyutt lennunk?
2014. febr. 22. 16:01
 5/9 anonim ***** válasza:
pozitív utáni napon van ovuláció, tehát az első olyan napon, amikor újra negatív. Így vagy a pozitív napon, vagy az első negatív napon érdemes együtt lenni
2014. febr. 22. 16:13
 6/9 anonim ***** válasza:

Nem azért kell használni minden nap, mert 2 nap is mutathat ovulációt, hanem azért, hogy biztosan ne maradj le róla. Csak 1 nap lesz pozitív és ahogy azt előttem is írták, vagy aznap, vagy az azt követő első negatví napon érdemes együtt lenni. A spermiumok 3-4 napig is életképesek, így ha ovu előtt pl. 2 nappal is együtt vagytok, akár abból is lehet baba.

Viszont azt szokták javasolni, hogy a legjobb ha csak 2 naponta vagytok együtt, nem pedig minden nap, hogy legyen elegendő idő a megfelelő spermiumok termelődésének.

Első voltam.

2014. febr. 22. 17:44
 7/9 anonim ***** válasza:

Ezzel a 2 naponta együttléttel nem értek egyet, hiába írják ezt sok helyen, mert a petesejt 24 óráig életképes, a spermiumok is, túlzás a több nap. Ráadásul a petesejt folyamatosan öregszik, így csak akkor lesz sikeres a megtermékenyülés, ha az első 12 órában van elkapva a petesejt. Na, ehhez nagy szerencse kell... Mi 12 óránként voltunk együtt, egy gyerekünk már van, 2. hónapban sikerült, most gyúrunk a 2.ra.

A barátnőm pedig dokival nézette a peteérését, és mikor azt mondta a doki, hogy 2 nap múlva lesz, akkor kapott egy szurit, hogy tuti legyen tüszőrepedés, és elsőre sikerült neki ezzel a módszerrel.

2014. febr. 23. 18:09
 8/9 anonim ***** válasza:
mint tegnap óta kiderült, sikeres volt amit előbb írtam (utolsó vagyok), pozitív a tesztem, első hónap és sikeres, 37 évesen. Lehet valami az ovuetszt és a 12 óránkénti akcióban:)
2014. febr. 26. 12:01
 9/9 A kérdező kommentje:
Nagyon szépen köszönöm a segítséget, remélem nekem is beváll :) és nagyon gratulálok a babához :)))))))
2014. febr. 27. 11:34

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!