Ha a 20-22. napon volt peteérésem, még nem érdemes tesztelnem, ugye?
A 29. napon járok. Jelenleg már nem tudom, mikor kellene megjönnie, mert 28-cal kezdtem, aztán csökkent 26-25-re.
A pocakom szurkálgat, tehát akár meg is jöhetne, de nagyon remélem, hogy nem fog, mert már 8. hónapja próbálkozunk.
Mikor szeretkeztetek? Maga a petesejt - ondósejt utazása ha jól tudom 5-7 napot vehet igénybe, míg a beágyazódás 3 nap.
és ha jól tudom akkor a legtöbb teszt a 3 napos terhességet már kimutatja.
Először is a spermiumok bejutnak a szervezetedbe és ott várják, hogy találkozzanak a petesejttel. Előfordulhat, hogy akár 2-3 napig is várnak rá, mert éppen nincsen peteérés. Ha félidőben történt az “akció” akkor jó eséllyel 1 napon belül összetalálkoznak a spermiumok és a petesejt és megtörténik a fogantatás.
Ezt követően 7 napig vándorol a megtermékenyült petesejt, és a fogantatástól számított 7 nap múlva megkezdődik a beágyazódás. Innentől kezdve már lehet HCG a véredben. Ha a ciklus kezdetétől fogva mérted a testhőmérsékletedet, akkor most azt tapasztalhatod, hogy megemelkedik a testhőmérséklet.
A beágyazódás 5 napig tart, tehát a 12. napon fejeződik be, innentől kezdve rohamosan nő a HCG mennyisége és a 14. napon már kimutatható a vizeletből is (ha rövidebb a ciklusod, akkor már 1-2 nappal hamarabb is). A baba ekkor már 0,5 mm-es.
Köszi. Az egészben az a zavaró, hogy 28 napnál hosszabb ciklusom nem szokott lenni, ezek szerint viszont kb 34 napra kéne megjönnie.
A lényeg az, hogy még nincs semmi. :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!