Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Mikor jöjjön a kistessó?!

Mikor jöjjön a kistessó?!

Figyelt kérdés
Van egy 9 hónapos kislányom szeretnénk kistesót, azon gondolkodunk mikor lenne a legideálisabb a ksitesót tervezni? Kis és nagy kórkülömbségeknek vannak elönyei és hátrányai is eggyaránt, ezt tudom, tapasztalatokra lennék kiváncsi akiknél kisebb kórkülömbség van a gyerekek közt, milyen a viszony a testvérek közt és milyen a szülök számára, mennyire megeröltetö ?

2014. jan. 8. 12:03
 1/7 A kérdező kommentje:
bocsi a helyesírási hibákért.... éppen gyerekkel foglalkozom...
2014. jan. 8. 12:05
 2/7 anonim válasza:
Nekem a fiam most 16 hónapos és jelenleg 17 hetes terhes vagyok,mikor megszületik a baba a fiam 1 éves és 9 hónapos lesz,nekem nem ujdonság ugyanis már volt részem ugyanekkora korkülönbségben,volt egy 2 és fél éves fiam,a tavaly júniusban hirtelen elhunyt :(,és mikor a kisebbik fiam született a nagyobbik aki már nincs közöttünk ugyancsak 1 éves és 9 hónapos volt,nem könnyü az biztos,nekem szükségem volt a nagyszülők segitségére,mert a kisebbik fiammal beleestünk abba a betegségbe amit ugy hivnak kólika és bizony külön szobába kellett vonuljunk minden este,nagyon siros volt,éjjel 1-2 fele még hordoztam.Mindent egybevéve nem bántam meg hogy nincs még 2 év korkülönbség sem,a nagyobbik fiamnak elmagyaráztuk,hogy ő a kisöcséd és hogy nagyon szeret téged,bizony annyira szerette és babusgatta,soha problémám nem volt semmi,nagyon odavolt érte,minden percben vele akart lenni,nem irigykedett egyáltalán,nem volt gond,és nagyon remélem most sem lesz az,picikét félek mert elég fárasztó de megéri,sokan ellenkeznek hogy kevés a korkülönbség egyik kicsi a másik pici de én ugy gondolom jobb igy ha még nem vagy kizökkenve a dolgokból,minthogy eltelik 2-3 év és kezded előlről az egészet.
2014. jan. 8. 12:14
 3/7 A kérdező kommentje:
köszönöm a gyors választ! Sajnálom az elhúnyt fiadat :(
2014. jan. 8. 12:17
 4/7 anonim ***** válasza:

Nálunk 2 év 3 hónap lesz a korkülönbség. Maga a terhesség jó volt így is, bár sokat kellett cipelnem a lányunkat. A testem ehhez szokott hozzá, így nem volt gond soha. Okos, értelmes a "nagy", elmagyaráztuk, hogy a kistesó lakik anya pocakjában, stb... Simogatja, puszilgatja a pocakot. 2 hét max, és itt lesz a hugi. :)

Mi azért most vállaltuk, mert még egyszer nem akarom elölről kezdeni a pelusozást, éjszakázást, és ami még egy újszülöttel jár. Így még viszonylag benne vagyok, a lányom sok mindenben tud segíteni, ha akar. :)

2014. jan. 8. 12:22
 5/7 anonim ***** válasza:

Én úgy szeretnék újból teherbe esni, hogy mire a fiam 2 éves lesz,már 3 hónapos legyen a pociban a kistesó. Reméljük összejön.

Én és az öcsém közt 2 év és 3 hónap van.Nagyon jó volt együtt felnőni.Mikor idősebbek lettünk,már együtt mentünk mindenhová.Közös baráti társaságunk is volt :-) Imádtam. Neki a kislánya és az én kisfiam között pedig 1 hónap különbség van. Szóval még ezt is együtt csináltuk :-)

2014. jan. 8. 12:37
 6/7 anonim ***** válasza:
az én fiam 14 hós, ez a második próbálkozós hónapunk. azért szeretnék én is most, mert nem akarom én sem évek múlva előről kezdeni újra az éjszakázást. a fiammal végig kelni kellett, egy hónapja sikerült normlizálnunk a dolgot. a húgom és köztem 2 és 3/4 év van. egyszerre szültünk is 1 hó különbséggel. sajnos közöttünk mindig sok vita volt, de ezt inkább a nehéz családi háttérnek, anyu következetlenségének tudom be (bántottak minket, elváltak, húgom nevelőotthonba került..stb). alapvetően ezeken kívűl nagyon jó, hogy ő van, mert korban a következő tesóm 8 évvel idősebb! sok dolgot egyszerre éltünk meg.
2014. jan. 8. 13:47
 7/7 anonim ***** válasza:
Szerintem akkor amikor már elég önálló lesz tehát olyan 3 év környékén,a szülőnek és a tesónak is jobb,ki lehet élvezni mindkét gyerek babakorát,a nagyobb már nem pelusos beszél,sok dolgot tud egyedül,így is úgyis jó tesók lehetnek nem a korkülönbségtől függ,de az fontos gyereket szülsz nem testvért.
2014. jan. 8. 19:17

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!