Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » A műtétem után lombik programr...

A műtétem után lombik programra készülünk a férjemmel, mire számíthatunk?

Figyelt kérdés

Február elején lesz egy méhtükrözésem, illetve ha szükséges egyben műtétem is, utána pedig lombik program. A férjemnek nagyon rossz a spermaképe, ez az oka.

Próbáltam olvasgatni erre-arra, hogy hogyan is néz ki ez a lombik dolog, de nem igazán volt kielégítő. Az orvosom nagyon rendes egyébként, azt mondta, hogy a műtét után átbeszélünk mindent, de addigis boldog lennék, hogyha tudnék olyanokkal beszélgetni, akik vagy átestek már lombikon, vagy éppen most vannak benne.

Azt hallottam, hogy a lombik egy államilag támogatott dolog. Akkor is, hogyha magán orvoshoz járok, vagy azt felejtsem el? Csak azért kérdezem, mert pl. a méhtükrözésem is államilag támogatott, ezért csak az ágyat kell kifizetnem majd a magánklinikán.

Úgy tudom, hogy a lombik alatt a gyógyszerek, injekciók a nagyon drágák az "ingyenes" szó ellenére is. Ez egészen pontosan mit jelent? Illetve milyen és mennyi gyógyszert, injekciót kell majd magamévá tenni a lombik előtt?

A Mens Mentisbe járok egyébként Szakács Dr.-hoz, és nem szívesen váltanék, mert nagyon meg vagyok vele elégedve. Csak azon aggódok, hogy mivel magán orvos, illetve a Klinika is az, ahol majd csinálják a lombikot (Róbert Károly Magánklinika), így mi lesz, ha nem fogjuk tudni kifizetni? Arról már nem is beszélve, hogy közel sem biztos, hogy az első próbálkozás sikeres lesz.

Szóval, elég sok aggodalmam van, ezért szeretném, hogyha minél több sorstársam leírná a történetét. Köszönöm! :)

2014. jan. 6. 15:54
1 2
 11/15 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen mindenki válaszát, aranyosak vagytok :)

Kedves 6-os válaszoló, ha megtalálnád ezt a lapodat, és leírnád nekem még részletesebben, azt nagyon megköszönném :)

Hmm, ez nem jó hír, hogy mindenért fizetni kell :( Azt hiszem akkor a műtétem után egy időre elköszönök Szakács Dr-.-tól. Sajnálom, mert ő volt az első orvos, aki végre észrevette, hogy mi a bajom, miért nem jön össze a baba, de a több százezer forintos szurik mellé még több százezres összegek kifizetése lehetetlen számunkra :( Egyszerűen nem megy! Így is jól legatyásodtunk, már közel 200Ft-ot ott hagytunk eddig a Mens Mentisbe így is...

Szerintetek azon "megsértődik" a dokim (Szakács Dr.), hogyha megmondom neki, hogy nekem nincsen pénzem hozzá járni lombikra, de hogyha terhes leszek, akkor megint szeretnék hozzá járni? Vagy ez így gáz? Nem tudom, hogy mit csináljak, nagyon tanácstalan vagyok, mert szívem szerint járnék hozzá tovább lombikra is, de biztos, hogy nem fogjuk bírni anyagilag.

2014. jan. 11. 14:59
 12/15 A kérdező kommentje:

Manka68, akkor 2-3 napra írnak fel szurikat? Feljebb egy válaszoló azt írta, hogy kb. 5-6 naponta váltotta ki az injekciókat 36-40e Ft-ért. Te mennyiért váltottál ki 2-3 naponta? És te hova jártál lombikra, a Kaáliba vagy a Mentisbe??

8-as válaszolónak köszönöm, neked is mielőbbi babásodást kívánok! :)

2014. jan. 11. 15:04
 13/15 anonim ***** válasza:

Megvan a lapom:

18 napig tartott a stimuláció

4 napig csak az egyik szuri kellett, utána jött be mellé a másik is, de 1 hét után emeltük az adagot, 3 nap után megint emeltünk.

Leszívás előtt másfél nappal pedig már csak a tüszőrepesztő injekció kellett.

Összegben olyan 150 ezer körül volt, ha jól emlékszem.

2014. jan. 11. 15:32
 14/15 Manka68 ***** válasza:

A mensben nem csinálnak lombikot, nekik nem az a profiljuk. A Kaáliba jártunk. Első alkalommal kb 4 napi adagot kaptam, utána doki, onnantól 2-3 napi adagot kellett kiváltani, mindegyik után dokilátogatás, uh és annak alapján a következő szakasz. 30e körül volt egy-egy alkalommal. De attól is függ, milyen szurit kell kiváltani, és mennyit belőle. A legdrágább a gonalf pen volt, abból is a 900-as (ez a mennyiségét jelöli), de azt csak első nap kellett, utána kisebb adagokban olcsóbb. Azért csinálják így, hogy fölöslegesen ne kelljen kiváltani szurit, mindig csak azt a mennyiséget, amire épp szükség van.

Mielőtt elbúcsúznál a kedvenc dokidtól kérdezd meg tőle, hogy náluk nincs-e tb támogatás a lombikra, hátha. :-)

2014. jan. 12. 07:24
 15/15 A kérdező kommentje:

Bocsi, pontatlanul fogalmaztam. Tudom, hogy a mentisbe nem csinálnak lombikot, csak az orvosom, aki csinálná amúgy mentis-es. Szóval, Szakács Dr.-hoz járnék lombikra, csak nem a mentisbe.

Szóval, ha szerencsém van, akkor 150e-ből megúszom. Huh, hát ez nem lesz semmi. Sajnos kénytelen leszek elbúcsúzni a kedvenc dokimtól, mert egy válaszoló leírta, hogy ő is Szakács Dr-hoz jár, neki is a róbertbe fogják csinálni a lombikot, és sajna fizetős az egész. Úgyhogy ez van, irány a Kaáli. Mégegyszer köszönöm mindenki válaszát!

2014. jan. 13. 14:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!