Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Most kezdjük a babaprojektet....

Most kezdjük a babaprojektet. Mire figyeljek?

Figyelt kérdés
A férjemmel most vágunk bele a babaprojektbe. Tudnátok segíteni abban, hogy mire figyeljek/figyeljünk oda a sikerhez? Igyekszünk peteérés környékén akciózni, de nem tudom, hogy az ovulációs teszt, hőmérőzés stb. mennyire szükséges? Nem szeretnék nagyon rágörcsölni, de jó lenne, ha hamar összejönne :) Fiatalok vagyunk, 25 évesek mindketten.
2014. jan. 3. 17:39
1 2 3
 11/21 anonim ***** válasza:

Folsav, magzatvédő vitamin nem felesleges. Az elején ne foglalkozz hőmérővel, ovu tesztekkel. Foglalkozzatok egymással, amikor kedvetek tartja. Ráérsz akkor agyalni, ha 1 év alatt nem jön össze a baba.

Én is megjegyezném, hogy a projekt nem jó szó. Egy projektnek mindig van vége, ha teherbe esel vagy szülsz csak egy köztes állomás. A gyerekezésnek sosincs vége. De sok sikert hozzá!

2014. jan. 3. 20:19
 12/21 anonim ***** válasza:
magzatvédő vitamin hasznos, a szóhasználattal meg ne foglalkozz. Szerintem egyébként van vége ennek a projektnek :)
2014. jan. 3. 20:37
 13/21 anonim ***** válasza:

11. vagyok: De, szerintem ha tizenévig projektekben dolgozol, akkor borzasztó zavaró ez a szóhasználat. Nekem olyan lekicsinylő, mint egy teljesítendő feladat.

12! És hol a vége? 18 év múlva? Na az, két kisgyerek mellett még nem foglalkoztat.

2014. jan. 3. 21:44
 14/21 anonim ***** válasza:
48%
Ott a vége lángész,amikor megfogan vagy amikor a pozitív terhességi tesztet a kezében tartja! Babaprojekt= babát akarnak csinálni vicces szóval kifejezve. Próbáljatok már meg kicsit elvonatkoztatni! Nekem miért nem zavaró egyáltalán? Mert értem a szó lényegét és azt,hogy mire szokás ezt mondani. Ebben ugyan mi görcs meg munka van? Egy vicces kifejezésben?
2014. jan. 3. 22:01
 15/21 anonim ***** válasza:
szerintem a vége a pozitív terhességi teszt időpontját jelöli, egyáltalán nem a további 18 évet. 12-es voltam
2014. jan. 3. 23:01
 16/21 anonim ***** válasza:

14! Neked vicces, nekem nem. Valszeg azért, mert dolgozó életemben végig projektekkel foglalkoztam. Ez nem egy feladat, amit teljesíteni kell. És én nem sértegettelek, nem tudom, miért kell így kommunikálni.

Nade, válaszolj inkább a kérdésre. Én már megtettem korábban.

2014. jan. 4. 07:29
 17/21 anonim ***** válasza:
Én is megtettem már a 10-esben és nem tettem megjegyzést a szóhasználatra,de nem is értem miért kell elvenni vagy megpróbálni elvenni a kedvét,a kezdeti lelkesedését ilyen kötekedéssel.Én sem sértegettelek.Írtam,hogy vonatkoztass már el,de csak a munkádat fújod.Szerintem a lángész kifejezés is vicces.Persze írottan nem megy át a hangsúly.
2014. jan. 4. 08:57
 18/21 anonim válasza:
Azért nem ártana a szervezeted vitaminszintjét ellenőriztetned, különösen a folsav szintet, mert ha alacsony a terhesség legelején kb. a terhesség 12-13 hetéig, akkor alakulhat ki a babánál az úgynevezett idegcső záródási rendellenesség ( nyúlajak, farkastorok, nyitott hátgerinc, stb.). De ez nem riogatás, csak vélemény. Ezen kívül elég ha egymásra figyeltek, és a saját ritmusotokban történik az együttlét. Hőmérőzéssel, stb.-vel elég akkor bajlódni ha 1 év próbálkozás után sem lesz természetes úton terhesség.
2014. jan. 4. 09:41
 19/21 anonim ***** válasza:

Attól függ mennyire szeretnéd gyorsan a babát. Sok mindennel fel lehet gyorsítani az esetleges "feleslegesen" eltöltött időt. (vérvétel, hormonvizsgálat, hőmérőzés, vitaminok, teák)

Ha viszonylag nem fontos, hogy expressz érkezzen a baba, akkor csak szeressétek egymást, maradjon meg az intimitás a házasságban.

Ha egy évig nem jönne össze, mindenképp menjetek el dokihoz, mert lehet akár egy letapadt petevezető is, ami lehetetlenné teszi a teherbeesést!

Sok sikert és ne agyalj egyelőre! :)

2014. jan. 4. 10:06
 20/21 anonim ***** válasza:
Egyébként írta is a Kérdező,hogy jó lenne,ha hamar összejönne.Szóval valamelyest igaza lehet 19-nek.Rögtön túlzásba nem kell vinni,de egy nőgyógyászati látogatás szerintem is belefér,hogyha esetleg tényleg bármi kissebb baj is lenne,ami gátolná,az idejében kiderüljön és lehessen orvosolni.Plusz írtad még a kérdésedben az ovut.Azt akartam még javasolni,hogyha pontos szokott lenni a menzeszed,akkor napra pontosan ki tudod számolni,ha kivonsz 14napot a köv.menses első napjából.Sok sikert,majd számolj be,kíváncsi vagyok és nagyon szurkolok! Utoljára 17-es voltam.
2014. jan. 4. 12:37
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!