Vetélések után hormonsort kért a dokim, az eredmények jók. Akkor mi lehet a baj? Mi jöhet még szóba?
2 vetélésem volt fél év alatt. Orvost váltottam,az új dokim elküldött egy hormonális vérvizsgálatra. Ma kaptam meg az eredményeket,a nővér szerint minden értékem jó. Vissza van még egy 12. napi UH-m,de a dokim most szabadságon van,így nem tudok beszélni vele. Ha az eredményeim jók,mi jöhet még szóba? Mi lehet a baj?
Ezek az eredményeim: 3. napi vér vétel Tsh:1,78 Anti Tg:<10 Anti TPO:nincs érték FSH:7,5 HL:3,6 Ösztradiol:3 Tesztoszteron:1,31 Prolaktin:22,06 SHBG(Szexhormon kötő globulin):68,7
A 21. napi értékek lemaradtak: Progeszteron: 28,2
Prolaktin:17,66
Szintén 2 vetélésem volt...
Mi jöhet még szóba?
Genetika, inzulin rezisztencia, autoimmun problémák stb... Én már bele ástam magam ebbe a témába. Nézz körül a neten...
Menjetek el pároddal kromoszóma-vizsgálatra! Csak egy vérvétel az egész és megmutatja, hogy van-e eltérés a kromoszóma-állományotokban. Ezen kívül érdemes lenne mindkettőtöknek trombózisszűrést is csináltatni (ha pl. Leiden mutációd van, akkor hajlamos vagy a trombózisra és ez gyakran okoz vetélést). Ahogy írták korábban, IR-re is érdemes lenne vizsgálódni, még ha a cukrod rendben is van, valamint - bár ezt sokan visszautasítják - a teherbe esés előtt fel kell turbóznia az embernek magát vitaminokkal és nem csak neked, párodnak is. Pl. a spermákra ugyanúgy nagyon jó hatással van a folsav. Ezt sokan nem tudják, csökkenti a degeneratív spermiumok képződését. Érdemes nézetned egy D-vitamin szintet is, mert a magyar emberek nagy arányban D-vitamin hiányosak és ez a vitamin (amit sokan hormonként tartanak számon), óriási befolyásoló erővel bír a fogantatásra és a magzat megtartására.
Nekem is két vetélésem volt és őszintén szólva a hormonsor lesz az utolsó, amit vizsgálatképp megcsináltatok. Persze nem rossz, hogy megcsináltattad, sőt. De a hormonok is változnak akár hetek, napok alatt is (pl. az életmód függvényében a TSH-szint), így tökéletes végkövetkeztetés csak ezekből nem vonható le 100%-osan. Nagyon drukkolok, hogy harmadjára sikerrel járjatok a babával!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!