Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Lehetek terhes? Abbahagyjam a...

Lehetek terhes? Abbahagyjam a gyógyszert amíg nem veszek tesztet?

Figyelt kérdés
Múlt hónap végéről lemaradt 4 szem gyógyszer mert elhagytam a levelet és pont az utolsó volt, nem volt másik. Kiváltottam az újat, 7 napja szedem. A szünetben fogjuk rá, hogy megjött, de igazából azt a mennyiséget menstruációnak sem nevezném. Ráadásul abban a hónapban talán kétszer is előfordult, hogy 12 óra késéssel vettem be. Tudom, hogy hibáztam, de ezzel most nem vagyok kisegítve. Na mindegy, utoljára a szünet végén éltem nemi életet, előtte rendszeresen. Amikor alig jött meg, csináltam tesztet, az (még?) negatív volt. Most ugye 7 napja szedem, fáj egy kicsit a hasam, mégis mitől? Napközben a mellem is fájt egy kicsit, és pont egy hete volt egy furcsa rosszullétem amilyen még sosem volt, az utcán állva majdnem elájultam. Ezen kívül folyton ennék és aludnék, de ezt már simán be is képzelhetem magamnak. Előfordulhat, hogy terhes vagyok? Hagyjam abba a gyógyszert, amíg ki nem derül, vagy nem indokolt és csak túlaggódom? Mindjárt elalszom de ezt még fel kell tennem... Pedig reggel is fél 11-ig aludtam, egyszerűen nem tudtam felkelni, el is késtem :S
2013. nov. 22. 01:22
 1/7 A kérdező kommentje:
Hajlamos vagyok bemesélni magamnak, úgyhogy csak őszintén... Nem a legjobbkor jönne, nem véletlenül szedek gyógyszert, de megoldanám. Csak hogy mindenki nyugodt maradjon...
2013. nov. 22. 01:24
 2/7 anonim ***** válasza:
A legegyszerűbb, ha veszel tesztet. Ha a terhességtől vannak a tüneteid, akkor már a teszt is kimutatja.
2013. nov. 22. 06:38
 3/7 anonim ***** válasza:

Szerintem nem vagy terhes, de azért csinálj egy tesztet.

A gyógyszert ne hagyd abba! Így is bezavarta a szervezetedet, hogy a hónap végén kimaradt 4 szem. A hasfájás is valószínűleg ettől van. Ezek hormonok, és nem szabad játszani velük!!!Teljesen felboríthatja a szervezeted működését!

2013. nov. 22. 08:51
 4/7 anonim ***** válasza:
Én amikor terhes lettem tabletta mellett, de nem tudtam róla, kor szedtem tovább, aztán el is vetéltem. Vegyél egy tesztet amilyen gyorsan csak tudsz és ha terhes vagy menj el gyorsan dokihoz, hogy megnézzék minden oké-e, de lehet még nem fog semmit látni, mert jól megkavartad a peteérésed is lehet hogy megvolt, mert ezek a fogamzásgátlók pont azt szorítják vissza. De lehet nem esett félidőre, mert úgy összekavarodtál. Én ma tesztelnék és annak függvényében folytatnám csak a bogyót, de lehet rá is kérdeznék dokitól, hogy ezt hogy tudod helyretenni kicsit.
2013. nov. 22. 12:42
 5/7 anonim ***** válasza:

A ciklus végén alig van esély teherbe esésre, hiszen addigra elhal a petesejt, nem tud megtermékenyülni. Hacsak nem volt egy második ovuláció is, de ez is ritka. Ráadásul az is beletelik egy hétbe, míg leér a méhbe és beágyazódik, megakadályozva a nyálkahártya lelökődését, vagyis a menstruációt. Tehát ha ez van, akkor legalább egy héttel a mesi előtt kellett fogannia, akkor viszont még szedted a tablettát.

A másik lehetőség, hogy a 12 órás késések miatt a normál ovulációkor termékenyültél meg. Ez esetben viszont a menstruáció időpontjában már ki kellett volna, hogy mutassa a teszt.

Szóval én inkább arra tippelnék, hogy nem vagy terhes.

Egyébként úgy tudtam, a tabletta szedésétől elvben nem lehet baja a babának (ha van) de az előző válaszadó tapasztalatai erre rácáfolnak.

2013. nov. 22. 18:53
 6/7 anonim ***** válasza:
Na, csináltál újabb tesztet?
2013. nov. 23. 14:28
 7/7 anonim ***** válasza:
kérdező, mi lett az eredmény??
2013. nov. 30. 07:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!