Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Megtartani vagy elvetetni?

Megtartani vagy elvetetni?

Figyelt kérdés
Nagyon elkeseredett és tanácstalan vagyok ! Ma reggel halvány pozitívat teszteltem vasárnap kellett volna megjonni a menzimnek. Végre tobb mint másfél év sikertelenség után! Nekem kéne a világon a legboldogabbank lennem de ! A múlt héten baktérium fertozés végett antibiotikumot kaptam. Terheseknek nem szedheto mivel egyelore csak álltokon kisérletezték ki nincs bizonyítva még hogy káros-e lehet vagy sem. Múlt héten pénteken még abszolút negatívat teszteltem így elkeztdem szedni tegnap vettem be az utolsót. Ma pedig halvány pozitívat teszteltem és is és az orvosom is tehát szerinte terhes vagyok. Nálunk a dontés és nem tudom mi tévo legyek ? Mit szóltok hozzá? Ti mit tennétek a helyemben ?
2009. nov. 18. 14:17
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
100%
Én megkérdezném minél hamarabb a nőgyógyászt mielőtt agyon aggódom magam, hogy neki mi a véleménye milyen az esély a károsodásra...Vagy már kérdezted és ő mondta, hogy el kéne vetetni? Mert ez számomra nem derült ki a kérdésből.:-(
2009. nov. 18. 14:23
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem kérdéses,hogy megtartanám. Nézz csak körbe hány ember van,aki mit nem adna egy pozitív tesztért és hogy végre babája lehessen. Ha most elveteted,megint vársz 1.5 évet? Ilyenkor még nincs kifejlődve a magzat,nem áll az anyával szoros kapcsolatban. Egyébként említetted ezt az orvosodnak? Szerintem vele kellene megbeszélned!
 3/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Nekem azt mondta az orvosom, hogy az első két hétben nem vagyok összeköttetésben a magzattal, tehát akár mérgezhetem is magam, persze ez durva túlzás. Magyarul, amig nem derül ki a terhesség, kb. addig nem károsíthatod gyógyszerrel vagy pl. alkohollal a babát. Attól a pectől persze (tehát a fogantatástól 14-16 nap múlva) már nagyon komolyan kell venni. Kérdezd meg a nőgyőgyászodat, ő fog tudni pontos választ adni.

4/14 anonim ***** válasza:
78%

Az orvos mit mondott?Milyen baja lehet a babának?Lehet tőle beteg?Mrt ha igen,én sajnos nem tartanám meg:(Ha meg a doki szerint nem lehet baja,akkor nem is gondolkodnék...

De azt azért nem értem,hogyha tudtad ,hogy babát terveztek,miért adott a doki,vagy miért írta fel ezt a gyógyszert,ha még csak kísérleti stádiumban van.Én ha nem lennék terhes--nem vagyok az--,akkor sem szedném be.

2009. nov. 18. 14:24
 5/14 anonim ***** válasza:
100%
Szia! Ne ijedj meg!! Semmi baja nem lessz a babádnak, bármilyen antibiotikum is volt, amit szedtél. Van olyan kismama, akinek a terhesség alatt több kúrát is szednie kell. Czeisel Endre mondta nem is olyan rég egy műsorban, hogy szinte nem is tudna hirtelen olyan gyógyszert mondani, amit ne szedhetne kismama, persze nyomós okkal és felügyelet mellett. A babádnak még nem is tudna kárt csinálni. Egyébként én pont így voltam tavaly, 14 nap Augmentin júniusban és, most van egy gyönyörű 7,5 hónapos babám. Semmi gond nem lessz, nyugi!!!
2009. nov. 18. 14:30
 6/14 anonim ***** válasza:

Szia!

Ha másfél évet vártál rá el ne vetesd!

Szerintem semmi gond sem lesz!

és az aki iszik és cigizik addig míg pozitív lesz a teszt??

Szerintem tartsd meg!

2009. nov. 18. 14:42
 7/14 anonim ***** válasza:
Szia! Szerintem is tartsd meg, és a többféle szűrővizsgálat úgyis kimutatja,ha rosszul fejlődne, de erre igen kicsi az esély. Legyetek nagyon boldogok! Minden rendben lesz!
2009. nov. 18. 14:52
 8/14 anonim ***** válasza:

Én mindenféleképpen átbeszélném az orvossal, hogy ő mit gondol a dologról, mennyire tartja kockázatosnak a terhességedet. Még nagyon az elején vagy, sokan ilyenkor még észre sem szokták venni, hogy babát várnak, miközben esetleg maguk is gyógyszert szednek. Gondolom, azonnal abbahagytad a gyógyszereket, amint megláttad a pozitív tesztet, tehát legfeljebb pár napig szedted a terhességed alatt. Mivel még nincsenek tapasztalatok a gyógyszerrel kapcsolatban, ezért biztosat nem mondhat neked senki, és nem is dönthet senki helyetted, csak véleményt mondhat. Az én véleményem az, hogy én a helyedben megtartanám.

Valóban, ahogy a többiek is írták már előttem, még nagyon az elején vagy a terhességnek, és az összeköttetés kettőtök között még nem olyan erős. Az a kis pötty odabent még éppen csak elhelyezkedett...

Minden kismama, aki belevág a gyerekvállalás nagy kalandjába, akarva-akaratlanul kockáztatja azt is, hogy esetleg beteg gyereke születik. Ez ellen bebiztosítva senki nincs, hiszen mindenkit érnek betegségek, különböző negatív környezeti hatások a terhessége alatt, és akkor még nem is beszéltünk a genetika buktatóiról. Persze, mindenki egészséges gyerekre vágyik, és ezért meg is tesz mindent. De nem szabad rettegni, folyamatosan rosszat vizionálni, mert azzal csak ártasz magatoknak.

Nagyon remélem, hogy sikerül jó döntést hoznod.

Üdvözlettel,

Egy 20 hónapos kisfiú anyukája

2009. nov. 18. 14:53
 9/14 anonim ***** válasza:

A 14:53-as válaszoló vagyok. Még csak annyit tennék hozzá, hogy én úgy estem teherbe, hogy nem számítottam rá. Egyetlen "baleset" eredménye volt a lurkóm, és bár akartunk közös gyereket a párommal, de még kicsit későbbre terveztük volna.

5 hetes voltam, amikor a gyanús jelek hatására vettem egy tesztet. Pozitív lett, és felkerestem az orvost. Amikor megkérdezték, megtartom-e, az volt a válaszom, hogy persze, ha egészséges. Erre a doki furcsán nézett rám, miért is ne lenne az, kérdezte. Nekem átfutott az agyamon minden, az összes gyógyszer, amit bevettem, kezdve a fejfájáscsillapítókkal, folytatva a kisebb fertőzésre kapott kúppal, meg a pezsgő, és az energiaital, amit az előző heti szülinapi bulimban megittam... Sosem éreztem még annyira, hogy nem vigyázok magamra eléggé.

Mégis, az orvosnak természetes volt, hogy minden rendben, tehát onnantól én sem aggódtam tovább. (És persze igyekeztem vigyázni magunkra.)

9 hónapra rá tökéletes kisfiam született. Gyönyörű, eleven, okos. Azóta tudom, hogy aki meg akar születni, az megszületik, és mi nem tehetünk mást, mint hogy fogadjuk, hatalmas szeretettel. :)

2009. nov. 18. 15:09
 10/14 anonim ***** válasza:
így van, az első 2 hétben nincs kapcsolatod a kisbabával, így bármit szedsz abban az időszakban, nem lesz káros a picire. Én nem vetetném el.
2009. nov. 18. 15:15
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!