Kérdezd meg a kamasz lányokat, akik részegen teherebe estek! :) Na de komolyra fordítva a szót. Nem nehezíti meg a teherbe esést a sok alkohol, viszont az agysejtjeiteket komolyan pusztítja. Plusz ha épp próbálkozási szinten álltok, és te közben mégis iszol, az árthat az esetlegesen megfoganó babának. Szóval ha gyereket akakrtok, akkor te mindenképp hagyd abba már most. És előre készülj fel rá, hogy gyerek mellett anyaként nem fogsz tudni inni, mert egy anyának mindig talpon kell lennie, és mindig józanul kell a gyerek rendelkezésére állnia, mert csak úgy tudja felelősségteljesen ellátni. Aztán lassacskán a párod is felhagyhatna a dologgal persze.
2013. nov. 15. 22:37
12/26 anonim válasza:
Már nincs olyan orvos, aki terhesség alatt ajánlaná a napi 1dl bort.
2013. nov. 15. 22:40
13/26 anonim válasza:
Meg nem art, de terhesseg alatt azert ennyit ne fogyassz. A fogantatas szempontjabol sem art. Nem tudom, hogy tenyleg ennyi az alszent anyuka? Ti mit csinaltatok mikor fiatalok voltatok, eltetek az eleteteket a ferjetekkel? Vagy itt mindenki azert hazasodott, mert jott a baba? En inkabb soros voltam. Mi is a ferjemmel hetente megittunk 3-4 L sort. Nem fejenkent. Es nem vagyunk alkoholistak. Terhesseg alatt is nagyon kivantam a sort, es meg is ittam hetente kb.2dl-t. Az utolso 2 honapban mar nem, mert akkor mar nem kivantam. Semmi baja a lanyomnak. Nem vagyunk alkoholistak, azota sem ittam egy kortyot sem, mert mar 2 dl-tol kidolnek a faradtsag miatt.
2013. nov. 15. 23:26
14/26 anonim válasza:
12-es... de... van! :)
2013. nov. 15. 23:35
15/26 anonim válasza:
Én nagy borkedvelő vagyok. Heti 1-2üveg lement sokszor. Mikor májusban a kisfiam megfogant, akkor is éppen egy bortúrán voltunk a párommal az egri borvidéken. Ittam elég sok bort, de hál'Istennek így is megfogant a baba :-) Persze május óta egy kortyot sem ittam, mert bár szeretem a bort, a kisfiamat még annál is jobban és bevállaltam érte, hogy két évig nem iszok egy kortyot sem, mert szoptatni is szeretnék. Szóval a lényeg, hogy ne aggódj!
2013. nov. 16. 06:30
16/26 anonim válasza:
Miert is alkoholista? Azert mert a ferjevel kettesben megisznak 1-2 uveg bort?
Szerintem aki azt irja,hogy alkoholista e miatt ,az csak feltekeny. Ja es hianyzik nekik a parjukkal eltoltott romantikus hetvege. Nagyon sotetek vagytok es irigyek
Kedves kerdezo, nem befolyasolja a teherbeesest!
Meg valami, gratulalok a kapcsolatodhoz!!! :)
2013. nov. 16. 09:04
17/26 anonim válasza:
De sok itt az álszent :)
Kérdező,a kérdésedre válaszolva,nem akadályozza a teherbeesést,de amikor tudjátok hogy babára "gyúrtok"akkor azért hanyagoljátok. Az első pár hétben nem vagy úgy mond "összekötve" a babával,így nem olyan mértékben ártanak neki a küldő a tényezők,DE VISZONT ha bármi károsodást szenved a magzat akkor 12 hétig el fog menni. Nem játék ez az egész az biztos. Viszont én is bele estem ebbe,meg sok már fiatal pár is. Én fiatal anyuka leszek,épp hogy betöltöm a 22őt mire szülök,apuka már idősebb kicsivel,de mi is ugyanúgy jártunk bulizni,szórakozni,ittunk is,ettől függetlenül ugyan olyan jó szülök leszünk mint azok akik itt játszák az álszentet. Sajnos mikor még nem adott jelet magáról az én kicsikém,akkor volt egy alkalom hogy kimaradoztunk,lelkiismeret furdalásom is van miatta,de talán minden rendben,most már 33 hetes a pici,és eddig szépen fejlődik :) Nem kell befásulni már e gyerektervezéskor,elég lesz miután meg lesz. De ettől függetlenül,mi már most megbeszéltük,ha betölti a pici az 1 évet akkor néha ki fogunk mozdulni,elmegyünk táncolni vagy barátokkal dumcsizni egy nagyot. Persze ezt sem heti rendszerességgel!!
Sok sikert nektek :)
2013. nov. 16. 11:48
18/26 anonim válasza:
2-3 liter sok, akármennyire is nem feltétlen jelent alkoholizmust, de sok. Napi 2 dl amit max lehet inni normál esetben is, de azt is csak heti pár nap ajánlják. Megemeli egyébként baromira a vércukorszintet és emiatt akár a teherbeesést is akadályozhatja. De nem is azzal van gond, hogy akadályozza vagy nem, nem szabadna ennyit inni. Kevesebbet ihattok, amíg csak próbálkoztok, de én már a próbálkozás alatt sem innék. A májat is károsítja ez a sok ital. Főleg ha rendszeres. Tök mindegy, hogy minőségi vagy nem. A terhesség alatti italozás a magzatnál oxigénhiánytól kezdve sok minden mást is okozhat. Az idegrendszert is károsítja a sok piálás, és az agysejtekről nem is beszélve. Az egyik haverom is ennyit ivott, hétvégén este egy üveg bor, ha kb annyi amennyit Ti isztok fejenként. Alkoholistának tituálták, amikor elment dokihoz a mája alapján. Majd most észhez tért, de nem bírt magától leszokni. Mellesleg megjegyzem, hogy orvos... Kellett segítség, pedig nem is gondolta, hogy a hétvégi rendszer borozgatás már az alkoholizmus kezdte. Nem mondom, hogy azok vagytok, de 2-3 liter az sok, és ez tény. Ha kibírod hogy több hétvégén át nem iszol, akkor tuti nem vagy az:) de ha nem akkor jobb most leállni mielőtt még összejön a baba.
2013. nov. 16. 14:01
19/26 anonim válasza:
Szerintem nem befolyásolja a teherbeesés, de ha tudatosan tervezitek a babát, érdemes legalább a nőnek felhagyni az alkohollal, cigarettával. De legkésőbb a fogantatást köveően. Én nem kockáztatnék.
2013. nov. 16. 14:25
20/26 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm aki kedves normális és megérti!!
Nem iszunk egyfolytában van két egészséges gyönyörű gyerekünk!!
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!