Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért nem maradnak meg a...

Miért nem maradnak meg a babák, ha minden leletünk rendben van és semmi baj nincs? El vagyok keseredve, már 3 picúrt elvesztettünk.

Figyelt kérdés
2009. nov. 14. 13:54
1 2
 11/17 A kérdező kommentje:

Lombikot már csak akkor szeretnék, ha sehogy sem sikerül.

Még a következőt megvárom, talán az sikerülni fog. :)

Köszönöm a sok segítséget!

2009. nov. 14. 15:05
 12/17 anonim ***** válasza:
Lehet hülyén hangzik ebben a modern világban de szerintem imádkozz és biztos megmarad a picur..Szerintem itt nem testi rendellenességröl van szó valami mäs állhat a háttérben..Nem jósóltak neked valaha?
2009. nov. 14. 17:45
 13/17 anonim ***** válasza:
Menj el egy INZULINREZISZTENCIA vizsgálatra.Még eléggé újkeletü dolog ez,de ha valakinél baj van az inzulinszintel,akkor vetélést is okozhat!!!
2009. nov. 14. 22:00
 14/17 anonim ***** válasza:
Nagyon sajnálom. Nekem egy barátnőm két babát veszített el, a harmadikat sikerült kihordania. Szívből kívánom, hogy nektek is sikerüljön legközelebb! És bár nem értek a lombikhoz, de az nem csak annak segít aki nem tud teherbe esni? Mert nálad nem ez a gond, hanem a kihordás, így meg mindegy hogy lombikkal vagy természetes úton fogant. Egy kolléganőmnek nem jött össze sehogysem a baba évekig, elmentek lombikra, sikerült a baba, de sajnos a 10. héten elvesztette.
2009. nov. 14. 22:19
 15/17 anonim ***** válasza:

A második válaszoló vagyok. A kivizsgálásod ezek szerint még nem történt meg - a szövettan egy rutinvizsgálat, amit minden vetélés esetén elvégeznek, de többnyire semmit nem mutat ki (ezt nekem az orvosom előre el szokta mondani, hogy ne várjak tőle eredményt).

Úgyhogy nagyon gyorsan el kellene menned egy jó nőgyógyászhoz, aki elvégzi a szükséges kivizsgálást: nincs-e valamilyen fertőzésed, gyulladásod; hormonszinteket meg kellene nézni, és egy genetikai kivizsgálás sem ártana. Három egymást követő vetélés után ez orvosilag is indokolt.

Még ha rendben is van a hormonszint, a következő terhességnél folyamatosan kellene nézni a progeszteronszintet (mivel terhesen más értékek számítanak normálisnak), de az sem árt, ha eleve kapsz progeszteronpótlást, rögtön a pozitív teszttől!

Szóval én azt javaslom, keress egy jó nőgyógyászt, akiben megbízol! (Olyan nőgyógyászt javaslok, aki egyben endokrinológus is.)

2009. nov. 15. 10:26
 16/17 anonim ***** válasza:

Bocsánat, átsiklottam az egyik hozzászólásod felett: tehát ha megvolt a kivizsgálás, akkor lehet egyszerűen véletlen is... Az is lehet, hogy az első kettőnél hormonális ok volt, de a 3.-nál valami más, és hiába kaptál hormonpótlást, abban az esetben nem segített...

Mindenesetre NYUGI, itt vagyok élő példának, hogy több vetélés ellenére is lehet valakinek egészséges gyereke...

2009. nov. 15. 10:30
 17/17 A kérdező kommentje:

NAgyon köszönöm a válaszokat.

Jósoltak nekem anno 2 egészséges kislányt, de a vetéléseket nem jósolták meg.

Anyukámnak megjósolták (igaz, már utólag), hogy volt 4 vetélése (fiúk) és van 2 lánya. És tényleg így van / volt, pedig a jósnő semmit nem tudott nauyról.

Hol végeznek ilyen inzulinrezisztenciát, kell hozzá beutaló????

Most nagyon reménykedem, hogy sikerül hamar teherbe esnem és ki is tudom majd hordani egészségesen a babát!

2009. nov. 16. 08:34
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!