Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Miért nem maradnak meg a...

Miért nem maradnak meg a babák, ha minden leletünk rendben van és semmi baj nincs? El vagyok keseredve, már 3 picúrt elvesztettünk.

Figyelt kérdés
2009. nov. 14. 13:54
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
akkor pedig van valami baj... méhedet is nézték? peteéréseket? méhnyálkahártya? egyébként van olyan is, nagyon ritkán de előfordul, hogy 2 olyan ember kerül össze, akiknek EGYÜTT nem lehet gyerekük. ez első hangzásra ijesztő, de szerintem már ezen is tudnak segíteni... (pl. lombikkal)
2009. nov. 14. 13:57
 2/17 anonim ***** válasza:
meg mondjuk az is lényeges, hogy mikor történt a vetélés, illetve , hogy volt-e valami "ok"?
2009. nov. 14. 14:02
 3/17 anonim ***** válasza:

Először is sajnálom. :(

Az, hogy minden lelet rendben van, mit jelent? Kivizsgálták a vetélések okát? 3 után már mindenképpen indokolt... Néztek a terhességek alatt progeszteronszintet, vagy kaptál progeszteronpótlást? Ezt sok doki már egy vetélés után is automatikusan adja, semmi káros hatása nincs, biztos ami biztos alapon lehet szedni.

Amúgy pedig lehet, hogy pusztán szerencsétlen véletlen, ugyanis a vetélésnek 10% az esélye, tehát nem ritka, hogy minden különösebb ok nélkül többször is bekövetkezik.

Ha ez vigasztal: nekem 3 terhességből egy gyermekem van, kétszer minden különösebb ok nélkül elvetéltem, a három közül a középső terhességet gond nélkül kihordtam.

2009. nov. 14. 14:08
 4/17 A kérdező kommentje:

Peteérésem van, normálisak a ciklusaim, voltunk vérvizsgálaton, néztek összeférhetetlenséget. Volt immunológiai, hormon és kromoszóma vizsgálatom is.

Volt egy 7 hetes vetélésem, nem fejlődött a baba, szívhang sem volt. Fél év múlva egy 5 hetes spontán vetélés, rá háromnegyed évre pedig egy 9 hetes baba halt el, oedig már dobogott a szíve is. A harmadiknál kaptam Duphastont, Utrogestant, Clexane injekciót, vitaminokat szedtem és pihentem és mégis. :(

Mostmár nem tudom mit csináljunk.

2009. nov. 14. 14:38
 5/17 A kérdező kommentje:
Szövettanra a 2 műtét után elküldték a kiszedett "babót", de még annyira pici volt, hogy semmit nem tudtak megállapítani.
 6/17 anonim ***** válasza:
és ezek spontán terhességek voltak, vagy lombikok?
 7/17 A kérdező kommentje:
Mind spontán, természetes úton, tehát azzal nincs gond, hogy teherbe essek, csak megtartani nem sikerült eddig. :( Persze lehet, hogy a 3 nem is függ össze? )
2009. nov. 14. 14:40
 8/17 anonim ***** válasza:

Nagyon sajnálom! Egy babát mi is elveszítettünk.

Az orvosok sem tudják igazán. Leginkább civilizációs betegségnek tekintik. Mint a cukorbetegséget, magas vérnyomást, stb. Más magyarázatot nem találnak rá, hogy fiatal, egészséges emberek miért járnak így.

2009. nov. 14. 14:41
 9/17 A kérdező kommentje:
Hát még nem adtam fel, érzem, hogy tuti sikerül majd, csak kicsit félek. :(
2009. nov. 14. 14:44
 10/17 anonim ***** válasza:
akkor viszont lehet hogy lombikkal sikerülhetne... ezt nem lehet megpróbálni?
2009. nov. 14. 14:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!