Tudtok olyan könyveket ajánlani, amik az anyaságról, az anyává válásról szólnak? Ti miket olvastok?
Nos, én inkább a gyerek szemszögét néztem, mikor könyvet kerestem, és úgy érzem, ha tudom a gyermekem testi és lelki fejlődésének ritmusát, akkor ez megadja az alapot ahhoz, hogy jó anyuka legyek a jövőben.
Sok Vekerdy-t olvastam (tőle mindent, ami elérhető, mert nagyon megfogott, videók is vannak a neten), Ranschburg-ot (tőle 2 könyvet), és az Úgy beszélj, hogy érdekelje c. könyvet. Ezen kívül alap babaápolásról és nevelésről szóló könyveket is, hogyan kell fürdetni, pelenkázni, de úgy gondolom, ez a kevésbé fontos. Engem a lelki oldal, a kommunikáció, az erős érzelmi kötődés és biztonság kialakítása érdekelt, mert attól, hogy ötször rosszul adom rá a pelust nem esik baja, de ha nem tudom, mikor-miért reagál úgy, ahogy, akkor már okozhatok neki hosszú távú (lelki) problémákat. Én ezért inkább erre fektettem a hangsúlyt.
Debra Pascalai: Orgazmikus szülés ( "élvezetes"szülésről szól)
Frédérick Leboyer: A gyöngyéd születés (baba és amit szülés közben érez) F.L: Szülés gyöngyéden )anya és amit szülés közben érez)
a neten is van egy csomó okos dolog a baba heti szintű fejlődését én mindíg onnan néztem, hogy hogyan kell anyává válni azt könyvekből nem tudod meg tanulni az jönni fog hidd el:)én 23évesen szültem tervezett baba volt én is féltem mindentől de jött minden:)és egy klassz kislányom van:)
én ezt vettem meg és nagyon szeretem! táplálás, szoptatás, betegségek.köldök ápolás MINDEN benne van:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!