A párommal babaprojekten vagyunk, mar egy ideje probalkozunk de meg nem jott eddig ossze a baboca!?
Hat ez a problemam hogy konkretan ezen nem tudok eligazodni, marmint a homeros modszeren meg mi a nyák? hogyan csinaljam a nyák nézegetest?! LH teszt? Nagyon Sokat olvasgattam itt, de nem tudom megerteni, 2 napot homeroztem huvelyben, erdekes volt mert este 37.6 volt es reggel 37 volt aztan utanna nem volt eszemben. ugy olvastam 3-5 napig tud eletben maradni a sperma.
(Bocsanat az ekezet hiany miatt csak telefonrol vagyok es eleg lassu lenne ugy az iras) ha megkerhetlek ezekrol a dolgokrol felvilagositanal? mert nem tudom!
Hidd el, hogy maximum 3 napig képes élni a sperma (olvass utána megbízható forrásokból, könyvekből) és erre a 3 napra is csak ovukor képes, mert akkor olyan a méh ph-ja, hogy segíti a spermát az életben maradásban. Amikor nincs ovud a méh ph-ja nem teszi lehetővé a sperma hosszú életét és akár néhány órán belül is meghalnak.
Hőmérő módszer: csak akkor van értelme ha hónapról hónapra csinálod, minden áldott nap, mindig reggel rögtön ébredés után, minden áldott nap pontosan ugyan abban az időben (hüvelyben, hónaljban egyaránt lehet, de hüvelyben jobb)
nyák nézegetés: amikor tojás fehérje nyákod van akkor van ovud na akkor tájt érdemes együtt lennetek
- LH teszt vagy ovu teszt, drogériákban lehet venni vagy nagyobb üzletekben, a hónap közepetáján kell használni, amikor erősen 2 csíkos a teszted akkor van ovud (5-10 db van egy csomagban)
- minimikroszkóp: gyógyszertárban kapható esetleg dorgériákban, a hüvely váladékot kell rátenni és ha páfrányos akkor van ovud
- méhnyak magasságát is lehet nézni a ciklus különböző szakaszaiban feljebb illetve lejjebb helyezkedik el (nem alkalmaztam soha részleteket nem tudok)
Még egy "hibát" észrevettem:
A ciklus hossza nem 4 nap! A ciklus akkor kezdődik amikor a menstruációd első napja van (első vérzős nap), és akkor van az utolsó napja amikor a következő vérzésed elkezdődik, előtte egy nappal.PL.
Október 1: megjön a vérzésed
Október 1.-október 5: 5 napig tart a vérzésed, menstruálsz
Október 5- október 13: elvileg terméketlen időszak
október 14-október 16: nagy eséjjel ezekben a napokban van ovulációd
Október 17-október 28. terméketlen időszak
Október 28. a ciklusod utolsó napja , ciklusod 28. napja
október 29: megjön a következő mensid , tehát a következő ciklusod 1. napja.
Ez egy példa 28 napos ciklusra. Ez van akinél 28 nap van akinél 25 nap és van akinél 32 nap vagy még több. Ovulációd a várható következő vérzésed előtt 14 nappal van. 28 napos ciklusnál ez a ciklus közepén van.
Ha pl. 32 napos a ciklusod akkor ovud a 18. nap körül van (32-14)
18:31 koszonom a felvilagositast!
18:32 van egy menstruacios naptaram a telefonomon, es ott jegyzem fel az egyuttletet a menstruaciot, es az irta az ovulacio napokat ami 31 es 1-e es a termekeny napokat ami 26,27,28,29,30.
De pont ez a problemam hogy nem ertem, olvasgattam mar de nem igazan ertettem meg, de igy amit a 18:31 es irt mar valamennyire remlik!
Nézd itt van egy ovu kalkulátor, talán így kicsit egyértelműbb lesz. [link] (esélyes fiúra, esélyes lányra, ne foglalkozz vele, vagy be jön vagy nem)
Ovuláció napja előtt 2-3 nappal, ovuláció napján és szerintem ovu után 2 nappal is érdemes együtt lenni, ha éppen valami miatt később lenne ovud. Ovuláció napján vagy termékeny, teherbe csak akkor eshetsz amikor ovud van (amikor az érett petesejt kilökődik és találkozik a spermával) A sperma 2-3 napot eléldegél, tehát 2-3 napot tud várni a petesejtre, ezért jó az is ha ovu előtt 2 nappal együtt vagytok, mert a sperma ott van. De ha nincsen éppen kilökődő petesejt, vagy nincsen ott az életképes sperma akkor a megtermékenyülés nem jön létre.
8-as válaszoló!Attól még hogy buta a biológiához,nem biztos hogy rossz anya lesz belőle!
Valószínű nem biológiát fog neki oktatni a gyermekének.Szerintem van amihez te is buta vagy,és senki nem ítél el ez miatt...
Milyen kérdés ez hogy "mire kel a gyerek"??????????????
Minden nőnek megjár hogy szerető anya lehessen.
Köszönöm szépen mindenkinek a felvilágositást!
Kedves 8as válszoló: A párom külföldön dolgozik és nem jelenti azt hogy nem tartozkodik itthon! A gyerek neveléshez nem kell biologia! Nevelés, szeretetteljes környezet,család. Biztonságos környezet, védelem... (amiben itt nem fog hiányt szenvedni)szerintem aki babát szeretne az igen is jo anya, és igen is fel tudja nevelni, el tudja látni! Gondoskodni tud rolla! És tudom hogy én igen is jó anya leszek! 20éves lány.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!