A párom két fiú után most egy kislányt szeretne. Van
valami "praktika" arra, hogy biztosan lányunk szülessen?
Biztos praktika nincsen...
Viszont mi a Jónás naptárral próbálkoztunk, nálunk bevált. A neten utána tudsz nézni, hogy pontosan hogyan is kell számolni!
2013. okt. 23. 19:35
Nincs.
Az egész matematika. 50-50% mindegyiknek az esélye. Ha a petesejtet egy Y nemi kromoszómát tartalmazó sperma éri el, akkor fiú lesz. Ha X nemi kromoszómát tartalmazó, akkor lány. Erre nektek nincs befolyásotok.
De statisztikailag ha eddig két fiú volt, most már jóval nagyobb a lány valószínűsége.
Egyébként meg szerintem szörnyen visszataszító és középkori stílusú az ilyen "most márpedig lányt kell hog yszülj" hozzáállás.
2013. okt. 23. 19:40
Szerintem érthető, hogy 2 fiú után szeretnének egy lányt is, állítólag ha peteérés előtt szeretkeztek, peteéréskor meg nem, akkor kicsit nagyobb a lány esély mint a fiú, mert a kislány spermák lassabbak és kitartóbbak. De így is csak kicsit lehet növelni az esélyt. Jónás naptárral is játszhattok, nálunk bevált, de szerintem ez a módszer csak 50-50% bejövésre épít :).
2013. okt. 23. 19:43
Peteeres elott kell2nappal kb probalkozni.
Nezz utanna Czeizler Endre kutatasaiban nagyon jol leirja hogy kb mikor kell probalkozni annak aki fiut v epp lanyt szeretne.
Ajanlom elolvasni. Lanyt akartunk...2x bejott;)
[link]
2013. okt. 23. 19:47
5/15 A kérdező kommentje:
Én még nem szültem. Szeretnék neki örömet szerezni egy kislányal.
Jó, és azoknál, akiknél pl lombik van, ott nincs ilyen, hogy előtte két nappal szex... Szerintem ez nem ezen múlik.
2013. okt. 23. 19:49
Persze hogy nem ezen múlik. Azon múlik, hogy mit hoz az apa magával. Anyucinak csak X van, apucinak X és Y. ha xx, akkor kislány, ha xy akkor kisfiú. Van olyan apuka, aki a 14. gyerekét is csak fiúnak tudná, mert mindig y-t küld szinte... Erre nincs "gyógyszer" vagy praktika.
2013. okt. 23. 20:06
Egy valódi férfinak bármilyen nemű is, örömet okozna, ha születhet egy kisgyermeke.
2013. okt. 23. 20:10
9/15 anonim válasza:
A párjának már van két fia, minek örülne egy harmadik fiúnak is?
2013. okt. 23. 20:25
2. válaszoló: ahhoz képest, hogy matematikáról beszélsz, nem vagy teljesen tisztában a dologgal. Ha valakinek 10 fia születik, akkor sem lesz tizenegyedikre nagyobb valószínűséggel lány, vagy fiú, hiszen ezek független események.
2013. okt. 23. 22:18
Kapcsolódó kérdések: