21-ik napi progeszteron: 20.93 ng/ml (ref: 1.20-15.90? ) - ez mit jelent?
A többit sajna még nem tudom, mert nincs kész a lelet... 6 hete várok rá, SZTK :(((
Cukorterhelés nem volt, kellett volna az is?
És nem baj, hogy magasabb a progeszteron értékem, mint a referencia tartomány?
1 vagyok. Nem néztem a referencia értéket, amikor válaszoltam. Mindenesetre biztos, hogy nem csak a Te korosztályodra vonatkozik. Az a legnagyobb gond ezekkel a referencia értékekkel, hogy ebbe a tinitől a menopauza korú nőkig mindenki benne van, ez alapján van egy átlag.
Neked, aki a fogamzóképes kategóriát képviseled, nagyon is jó érték ez.
A cukorterhelésre pedig azért kérdeztem rá. mert az IR sok esetben gátolja a teherbeesést, és az ezzel a vizsgálattal deríthető ki.
Azért ha meglesz a többi eredményed, esetleg írd meg!
Sikerült megszereznem! :) Igaz még egy hiányzik... Na de az eddigiek (4-ik napi)
TSH : 2.35 uIU/ml
Tesztoszteron : 40 ng/dl
Progeszteron : 1.14 ng/ml
Prolactin : 10.88 ng/ml
FSH : 8.01 U/I
LH : 3.53 mU/ml
FSH/LH hányados : 2.27
DHEA-S : 120 ng/dl
1. vagyok. Ami ebből biztosan nem jó, az az FSH-LH arány, mert annak 1:1-nek kellene lennie. A TSH is jobb , ha 2 alatt van, de tiéd sem extrém magas.
Amit én mindenképpen javasolnék neked, az a cukorterheléses vizsgálat, inzulinszintekkel együtt. Mert úgy lenne teljes a kép, és lehetne diagnózist felállítani.
Köszönöm a választ. És mire utal az, hogy ilyen az arányuk, és nem 1:1? (az normális, hogy más a mértékegységük? így is össze lehet hasonlítani őket?)
Amúgy nem vagyok PCOS, 28-30 napos ciklusaim vannak és ovum is van, mindig 14 nappal mensi előtt. Azt hittem csak a progiszintem nem jó, ezért van a pecsételés, de most már az is aggaszt hogy miért nem jön a baba.... :(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!