Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Dokim szerint a súlyfelesleg...

Dokim szerint a súlyfelesleg a hibás abban, hogy nem esek teherbe. Valami jó diétát? Volt már valaki így? Lassan 2év várjuk.

Figyelt kérdés
A sport oké.De mitegyek és mit ne?Nem csak lefogyni, hanem így egészségesebben is szerernék élni.Nem tudtokk valami jó kenyér receptet amit azért néha lehet enni?Köszönöm a segítséget!
2013. okt. 6. 12:03
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
Ha Szertnéd privádba szivesen küldök recepteket:)A.
2013. okt. 6. 13:39
 12/20 anonim ***** válasza:

Az orvosod szerint az éhgyomri 14-es inzulin jó?! Sürgősen keress endokrinológust, aki elvégezteti a szükséges vizsgálatokat (3.és 21. napi hormonsor, 3 pontos cukorterhelés+inzulinszintek) és azt ki is értékeli.

Egyébként ha IR-d van, akkor gyógyszerre is szükséged lesz.

Leírnád esetleg azokat a "jó" eredményeket?

2013. okt. 6. 14:42
 13/20 anonim ***** válasza:
Vizsgáltasd ki magad, én nem fogadnám el azt, hogy a súlyfelesleg az ok. Rajtam 40 kg plusz van (nem vagyok rá büszke, de ez van) és 3x estem teherbe így, mindháromszor 6 hónapon belül. Szerintem lehet ott valami más is.
2013. okt. 6. 22:10
 14/20 anonim ***** válasza:
Én pajzsmirigyes vagyok, ahogy rendbe rakták 1-2 hónapra rá teherbe estem és kb 15-20kg súlyfelesleggel.Ahogy állították a pajzsmirigyem én úgy híztam sajnos először kisérleteztek rajtam, de sikerült.Minden rendbe.koleszterint cukor stb minden határon belől. Terhesség alatt se figyelek oda hogy mikor eszek, azt jobban, hogy egészségesebben.
2013. okt. 6. 23:09
 15/20 anonim ***** válasza:
12-es vagyok. Az, hogy túlsúlyos vagy, önmagában nem jelenti, hogy nem eshetsz teherbe. (Ahogy írták mások is) Ha viszont a túlsúly mögött anyagcsere probléma és/vagy hormonprobléma van, akkor az megnehezítheti a teherbeesést. És ami még nagyon fontos, hogy a terhességet meg is kell tartani, ezért jobb, ha előbb rendbe tesznek. Egyébként a 14-es éhgyomri inzulin sok. Azért írom ilyen magabiztosan, mert IR-em van, amivel rendszeresen járok ellenőrzésre. Tehát amit tehetsz, hogy keresel egy jó endokrinológust. Hidd el, megéri, hogy nem kezelnek félre évekig.
2013. okt. 7. 08:56
 16/20 anonim ***** válasza:
Előző vagyok. Még annyit, hogy a kérdésedre is válaszoljak, hogy teljes kiőrlésű lisztet használj a kenyér készítéséhez, legalább 50%-ban.
2013. okt. 7. 08:58
 17/20 A kérdező kommentje:

Glukóz 4,3 mmol/l 3,8-6,0

Glukóz 120p 5,4 mmol/l 4,1-7,8

Inzulin 14,2 mIU/l 2,6-24,9

Ennyiből szűrte ki a dokim.

Az inzulin csak éhgyomri lehetett, mert 120' nál csak egy fiolával vettek...és nem volt mellette perc.

Köszönöm a sok sok segítő választ de telefonról nem egyszerű válaszolni de holnap minden kérdésre válaszolok.

Tényleg hálás vagyok, hogy ilyen sokan írtok!

2013. okt. 7. 16:29
 18/20 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Recepteknek nagyon örülnék!

Az a gond, hogy nem tudom mit csináljak várjak vagy orvoshoz menjek.

Ami engem még idegesít, hogy a páromnál nem is kérdezett semmit, hogy volt e már orvosnál vagy ki kellene vizsgálni őt semmi...Őt, hogy lehetne kivizsgáltatni?Nőgyógyász küldi el vagy elmehet valahova?

2013. okt. 8. 08:48
 19/20 anonim ***** válasza:

12-es vagyok. Sajnos ezekből az értékekből nem igazán lehet megállapítani a problémát. Legalább 3 pontos cukorterhelés kell (0., 60. 120. perces), inzulinszintekkel együtt. A cukorértékeid jónak tűnnek, de ahogy már írtam a 14-es éhgyomri inzulin sok, hiába van benne a referencia-tartományban. A pontos diagnózishoz kellene még legalább 2 érték. Keress endokrinológust! Természetesen a párod sem ártana kivizsgálni, sőt nem értem, hogy miért nem vele kezdték. Menjen el urológushoz (legjobb olyat választani, aki andrológus is egyben), és vizsgáltassa ki magát. Nagyon egyszerű egyébként, lényegesen egyszerűbb, mint a női kivizsgálás, ezért nem is értem, hogy miért nem csinálták meg eddig. Az eredménytől függetlenül azonban nem árt, ha a te szervezeted is helyrerakják.

Ha diétázni akarsz, én 160 g-mos szénhidrát diétát javasolnék: ennek neten utána tudsz nézni. (Ha írsz privit, én is tudok neked rengeteg anyagot küldeni erről, konkrét minta-étrendekkel) A lényege, hogy szabályozva van, mikor, mennyi és milyen típusú szénhidrát bevitelére van szükség. Lényeges, hogy csak teljes kiőrlésű lisztet, és az abból készült termékeket fogyaszd.

2013. okt. 8. 09:33
 20/20 anonim válasza:
Ne itt kerjen dietas tanacsokat,szakembert kell kerdezni,aki majd megmondja,hogy mibol mennyit kell enni stb.
2015. márc. 24. 16:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!