Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » Teljesen összezavarodtam....

Teljesen összezavarodtam. Elevit? Gravida? Semmi? Most mit szedjek, vagy mit ne?

Figyelt kérdés

A férjemmel elsejétől próbálkozunk. Elmentem a nőgyógyászhoz, ő azt mondta, hogy minden rendben és hogy ne szedjek semmilyen vitamint, mert mind csak kizsebelés.

De én ennek ellenére szeretnék valamit szedni, hiszen annyi baj lehet, és a babának kell a vitamin. Én is sokszor vagyok náthás.

Az Elevitre mindják, hogy a velőcsőzáródést segíti. Igaz ez a Gravidára is. Melyik a jobb?

Kérlek adjatok tanácsot, mert nagyon összezavarodtam. Azt hittem, hogy majd egyszerű lesz a döntés, de nem az.

Ti miket szedtetek és miért azt választottátok?

Ja és folsavat szedjek mellé?

Köszönöm a válaszokat előre is.

2009. nov. 8. 22:32
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
A gravidára is igaz. Folsav is van bennük, elvileg mellé nem kell szedni mást. Amúgy nyilván megelőzhetőek velük bizonyos problémák, de nem csodaszerek és nem garantálják a fogantatást, az egészséges babát, a sikeres kihordást, de általában úgy van vele az ember, hogy ha csak egy kicsivel is növelni tudja ezek esélyét, akkor megéri. Viszont az is mindre igaz, hogy egy vagyonba kerülnek. Mivel az orvosok véleménye is megoszlik, tuti döntés nincs.
2009. nov. 8. 22:43
 2/9 anonim ***** válasza:
Nekem a dokim azt mondta, hogy amikor már babát szeretnék kezdjem el az Elevitet és amikor összejön, akkor is azt szedjem majd a 12.hét végéig és onnantól mindegy melyik, de addig mindenképpen Elevit, mert az segít a legtöbb rendellenességet megelőzni. Én bízom benne, bár lehet hogy ahány doki annyiféle javaslat.
2009. nov. 8. 22:46
 3/9 anonim ***** válasza:
2009. nov. 8. 22:53
 4/9 anonim ***** válasza:

Pár szó a folsavról és a terhesvitaminról.

Magyarországon minden 400-700 terhességre jut egy nyitott gerinces kisbaba, az agy- és koponyahiányosakról nem is szólva. A modern szűrővizsgálatokkal ezeknek a rendellenességeknek 85%-át fel lehet ismerni a 20. hét előtt, és ezt rendszerint abortusz követi.

Sokkal értelmesebb, olcsóbb, emberségesebb és HATÉKONYABB lenne a megelőzés. Ha a fogamzás előtt egy hónappal élettani mennyiségű (napi 0,8 mg) folsavat kezd szedni a leendő anyuka, és a terhesség 12. hetéig szedi, a fenti rendellenességek 50%-ban kivédhetőek. Miért? Mert a kimaradó vérzés környékén záródik az idegcső. Ha ekkor a folsav már kellő koncentrációt elér a vérben, akkor az idegcső szabályosan záródik, folsav hiányában azonban lehet, hogy nem.

A folsav élettani adagja napi 0,8 mg. Ennyi folsav 15 tányér spenótban található, egészséges étrenddel tehát nem biztosítható. Ennél többet azonban csak a ritka és súlyos, sarlósejtes vérszegénységben szoktak előírni, csak akkor orvosilag indokolt. Napi 2-4 mg folsav tehát sok, ráadásul gátolja a cink felszívódását is.

Miért nem elég azonban a folsav (azaz B11 vitamin) önmagában? Mert nem ez az egyetlen védő terhesvitamin. Van még a B1, B2 és B12, ezek együttes kombinációjával már nem csak 50, hanem 92%-ban lehet kivédeni a fentebbi rendellenességeket! Ezenkívül ez a kombináció a szív- és érrendszeri betegségek 50%-át, a vese és húgyutak rendellenességeinek 40%-át és a végtaghiányos rendellenességek 30%-át képes kivédeni, megelőzni, BIZONYÍTOTTAN. Ezt pusztán, egyedül a folsav nem tudja. Együttesen ez a négy magzatvédő vitamin sokkal jobb hatásfokú, mint a folsav önmagában.

De csak akkor, ha a fogamzás előtt már szedik, és legalább a 12. hétig folytatják.

Ez a 4 magzatvédő vitamin, más szükséges vitaminokkal, nyomelemekkel és ásványi anyagokkal együtt pont megfelelő mennyiségben és arányban található meg a terhesvitaminokban, amit gyakran még egészséges étkezéssel sem tudunk bevinni a szervezetbe. A közhiedelemmel ellentétben tehát nem azért kell szedni, hogy nagyra nőjön a kisbaba (nem lesz tőle óriásbébi), hanem azért, hogy egészséges legyen, és ne legyenek fejlődési rendellenességei.

2009. nov. 8. 22:59
 5/9 anonim ***** válasza:

Szia!

Igaz, hogy nem csodaszer egyik sem, de szerintem akik itt ezen az oldalon vagyunk, igyekszünk mindent megtenni a gyermekünk egészsége miatt.

Az előző babámnál a 4. héttől szedtem az Elevitet+ MagneB6-ot.12 hetesen elvesztettem...és sokat szedtem fel tőle.Ami azért nem tesz jót egy terhesség során.

Most,hogy ujra probálkozhatunk a kicsivel a Femibion800-at szedem már 1 hónapja.Eddig még semmi, viszont magamon sem vettem észre változást, nem ugy mint az Elevitnél.Állitólag ebben több a folsav (mármint a Femibionban). Igaz drágább is.

Szerintem rosszat nem csinálsz vele, ha szeded az első 3 hónapban a terhesvitamint.Legyen az Elevit, Gravida,Femibion.

2009. nov. 9. 07:07
 6/9 anonim ***** válasza:
Szia! Nekem is teljesen jó lett a vérképem, de Elevitet mégis szedek. A dokim és a gyógyszertáras nő is azt ajánlotta. Baj nem lehet belőle, ha szedsz vitamint, és igaz, hogy húzós ára van, de szeritnem minden pénzt megér, hogy biztosítsd a bébid egészségét.
2009. nov. 9. 07:39
 7/9 anonim ***** válasza:
Mindenképp szedj valami terhesvitamint. Márcsak azért is mert influenza- szezon van. És a magzatvédő hatása mellett azért az anyukának sem árt egy kis plussz vitamin- bevitel így télvíz idején.
2009. nov. 9. 08:25
 8/9 anonim ***** válasza:
Szia! Én nem látom át a helyzeteteket ,mert én nem szeretnék kisbabát,de azt tudom, hogy régen nem volt divat a terhesvitamin csak a normális étkezés, ami viszont egyre problémásabb. Szerintem ha valaki saját termésű zöldségeket illetve húst eszik nem vackokat, akkor nem lehet baj. Fontos a változatos étkezés is. Persze az emberi szervezet egyre rosszabb az idő előrehaladtával, szóval én nem vagyok ellene a terhesvitaminoknak és megértem, hogy így gondolkoztok.
2009. nov. 9. 09:32
 9/9 A kérdező kommentje:

Vettem ma Elevitet és elkezdtem szedni.

Egy egészséges kicsi nekem mindennél többet ér.

Köszönöm a válaszokat

2009. nov. 10. 20:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!