Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 35 éves kor felett mire...

Arimateia kérdése:

35 éves kor felett mire számíthatok?

Figyelt kérdés

Mielőtt nekem esnétek: nem így terveztem, de az élet felülírja a terveket.

Nekem a korábbi intelmekből az maradt meg, hogy 35 a vízválasztó, utána már kockázatos szülni, nagy az esély a mindenféle degenerativ betegségre a magzatnál (Down kór, farkastorok, tyúkmell stb.) Ez engem elborzaszt, ilyen áron nem akarok szülő lenni.

Milyen esélyekkel számoljak, ha netán teherbe esnék? 34 évesen van-e értelme a művi meddővé tételnek a nagyobb bajok elkerülése érdekében?

2013. szept. 29. 15:49
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Szia! Elsó gyerekemet 35 évesen, másodikat 37 évesen szültem. Első baba 10 hónap után fogant, a második elsőre. Problémamentes terhességek, és sima, hüvelyi szüléseim voltak. Pillanatok alatt rendbejöttem a szülések után. A gyerekeim egészségesek és szepek:)

Mindkét terhességem alatt csinaltattam integrált tesztet, és genetikai uh-- okat.

Kockázat mindig van, de a mai modern világban csókkenthetők. Babatervezéssel együtt kezdjel folsavat szedni, élj egészségesen. Ezek csökkentenek bizonyos kockázatokat. Orvosi vizsgalatok sem veletlenül vannak.

Ennyi erővel 20 vesen se szüljön senki, mert gond mindenhol lehet.

Az én példám nem egyedi, társaságunkban szinte mindenki hasonlő korban szült.

2013. szept. 30. 08:37
 12/13 anonim ***** válasza:
Szia. 36 évesen szültem. Most vagyok 41, és szeretnék még egy babát, és az orvos szerint semmi akadálya. és teljesen probléma mentes terhességem volt, és semmi plusz vizsgálatot nem csináltattam meg. Teljesen egészséges kislányom van. És remélem most összejön a baba, és Ő is egészséges lesz!!!Szóval nyugodtan vágj bele a babázásba, ne legyen semmi akadálya sztem. És nem vagy önző, mert csak te szeretnél babát. Ez teljesen normális női érzés!!!
2013. szept. 30. 09:45
 13/13 A kérdező kommentje:

Olvastam egy betegségről, amikor a petefészek idő előtt kimerül (nincs mit megtermékenyíteni). Ez csak speciális vizsgálattal deríthető ki?

Egyáltalán lehet valami előjelet tapasztalni, vagy csak amikor akarják az emberek, akkor derülnek ki a gondok?

Az anyai ösztönt tényleg a prolaktin okozza? Lehetek boldog, érezhetem-e magam teljesértékűnek, ha a prolaktint blokkolom mondjuk dopaminnal?

Nem az anyaság ellen vagyok, de a késztetésbe sem akarok belegárgyulni, ha a körülmények nem adottak. Apa nélkül nincs család, hiába tombolnak a hormonok.

Ha valaki genetikailag nem alkalmas az anyaságra, a párkapcsolatra, azt miért engedi a természet megszületni? Nála miért nem működik a természetes szelekció? (És nem öngyilkosság útján.)

2013. dec. 29. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!