Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Teherbeesés » 35 éves kor felett mire...

Arimateia kérdése:

35 éves kor felett mire számíthatok?

Figyelt kérdés

Mielőtt nekem esnétek: nem így terveztem, de az élet felülírja a terveket.

Nekem a korábbi intelmekből az maradt meg, hogy 35 a vízválasztó, utána már kockázatos szülni, nagy az esély a mindenféle degenerativ betegségre a magzatnál (Down kór, farkastorok, tyúkmell stb.) Ez engem elborzaszt, ilyen áron nem akarok szülő lenni.

Milyen esélyekkel számoljak, ha netán teherbe esnék? 34 évesen van-e értelme a művi meddővé tételnek a nagyobb bajok elkerülése érdekében?

2013. szept. 29. 15:49
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
Először is el kéne döntened, hogy akarsz-e gyereket, vagy sem. Ha igen, akkor nem kell ilyeneken gondolkodnod, mert azért a 34 még annyira nem öreg, nekem több ismerősöm is van, aki 36-37-évesen szült, és semmi baja nem lett a gyereknek. Kissé sarkítod ám a dolgokat szerintem. Amúgy fiatalabb korban is lehetnek bajok, ez a meddővé tétel, nem is értem, szedjél gyógyszert, és nem leszel terhes. Ha meg mndjuk pár év múlva mégis szeretetnél babát akkor még van esélyed. Itt az a fő kérdés, hogy valóban akarsz-e, én nem igazán érzem, hogy igen.
2013. szept. 29. 16:06
 2/13 anonim ***** válasza:

Első gyereknél valóban több a kockázat. Nehezebb teherbe esni, nagyobb az esély beteg gyerekre. De ez nem törvényszerű. A komolyabb betegséget ma már a terhesség alatt kiszűrik.

34 évesen még nem fognak művileg meddővé tenni, de ekkor még értelme sem lenne. Amiatt nem lesz nagyobb bajod, hogy nem vagy meddő.

2013. szept. 29. 16:07
 3/13 anonim ***** válasza:

Itt inkább az a kérdés, hogy akarsz-e szülő lenni vagy sem.

Ha nem hajt a vágy annyira, akkor jöhet művi meddővé tétel. De egyébként meg ... Én is 36 évesen szültem az elsőt, 38 évesen a másodikat, és semmi bajuk sem volt. Igaz, végigjártam az összes 35 év felettieknek előírt vizsgálatot, még a rettegett magzatvíz vételt is.

2013. szept. 29. 16:08
 4/13 anonim ***** válasza:

Hát nem tudom. Igen, igaz, hogy 35 fölött nagyobb az esély a beteg babára, de vannak rá módszerek, hogy ezeket nagy eséllyel kiszűrjék. Ha csak ez a probléma, nehogy meddővé tettesd magad.

Én 36 múltam, 1,5 hónap múlva szülök. Ő lesz a 3. babánk, az elsőt 31 évesen szültem. Mindegyiküknél csináltattam integrált tesztet, és én is meglepődtem az eredményen. Elsőnél 1:10.000-hez, másodiknál 1:460-hoz, harmadjára pedig pesszimistán pozitív eredményre számítottam ,erre 1: 45.000-hez lett a kockázati arány.

2013. szept. 29. 16:11
 5/13 A kérdező kommentje:

Jól látjátok, hogy problémáim vannak a témával.

Ami kevéske tapasztalatot sikerült összeszednem az elmúlt 34 év alatt, az a húgom példája. Neki van egy 6 éves, majdnem vak, epilepsziás kisfia. Úgy, hogy 30 alatt szült, problémamentes terhesség után.

Én úgy érzem, hogy feleannyira sem vagyok odaadó, törődő szülő, mint a húgom.

Próbálom lesarkítani a dolgokat, hogy nem mindenki anyának való, de azért ösztönből (?) én is vágyom rá.

2013. szept. 29. 16:24
 6/13 anonim ***** válasza:

3. vagyok. Férjed, párod mit szól a témához?

A húgod gyermeke miatt valószínűleg jobban odafigyelnének Rátok a dokik. Ez ne riasszon el a gyermekvállalástól, ha amúgy meg vágytok rá :)

2013. szept. 29. 16:26
 7/13 anonim ***** válasza:
Ha egészséges vagy, akkor simán vállalhatsz gyereket 35 felett is. Régebben is vállaltak ennyi idősen gyereket, csak nem éppen az elsőt, de ugye a nők addig szültek, amíg termékenyek voltak. 35 felett nagyobb a kockázat, de éppen ezért jobban is odafigyelnek, elvégzik a szürővizsgálatokat ezekre a betegségekre és ha komoly baj avn, akkor megszakítják a terheséget. De egyébként a nagyobb kockázat itt azt jelenti, hogy bár nagyobb a valószínűsége, a statisztikák szerint még így is elenyésző. Ha szeretnél gyereket akkor 40 alatt simán vállalhatsz még, ezért a művi meddővé tétel elég durva elképzelés. Bár, ha ilyesmin is gondolkozol, akkor felmerül a kérdés, hogy akkor te most valójában mit szeretnél, gyereket, vagy azt, hogy ne legyen?
2013. szept. 29. 16:27
 8/13 A kérdező kommentje:

Nem vagyok férjnél.

Páromnak pont a gyerekvállalással gyűlt meg anno a baja (ex ővének mondta a gyerkőcöt, a dns vizsgálat meg nem), úgyhogy szerintem nem megyek férjhez.

Én vágyom a kisbabára, de csak a magam kedvéért önzőség lenne szülni. Ha nagyobb az esély a bajra, akkor inkább választom a művi meddőséget, hogy a pillanatnyi gyarlóságom ne kerekedhessen felül.

2013. szept. 29. 16:45
 9/13 anonim ***** válasza:
Szerintem nem önzőség, ha szeretnél szülni, de nem akarsz férjhez menni. Egy nőnél ez természetes vágy, ha pedig megszületik a kicsi, még az is lehet még jobban összehoz titeket. A kor szempontjából édesanyám 40 évesen szült engem, és köszönöm jól vagyok :D
2013. szept. 29. 19:31
 10/13 anonim ***** válasza:
100%
Én 38 évesen szültem a kisfiamat, meg sem fordultak a fejemben ilyen gondolatok. Most vagyok 40 éves, és szeretnénk még egyet. Semmi probléma nem volt sem a terhesség alatt, sem utána hál' istennek.
2013. szept. 29. 21:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!